So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

arki

BABYWATCH


Pipa: "Veli hyvä, miksi hoomanit on jättäneet pennen yksin ulos"?

Jalo: "Tuupataan se alas parvekkeelta, ei kukaan huomaa"!

Pipa: "Sitä pitää suojella. Minä ainakin vahdin sitä".


Ihmispente saapui reilu kuukausi sitten taloon. Kuten kuvasta näkyy, toiset pitävät hänestä hieman enemmän ja toiset sitten hieman vähemmän. Pipa on alkanut hyväksyä pennen osaksi perhettä. Hän tulee usein katselemaan, kun vauvaa hoidetaan. Nuuskuttelee ja puskee varpaita, eikä enää säpsähdä jokaista pennen parkaisua. Hän myös vahtii penteä tarkasti silloin, kun hän nukkuu tai joku vieras ihminen ottaa syliin. Se on meidän pente, hanki oma, hän sanoo. 

Jalo sen sijaan on linnoittautunut pääsääntöisesti pikkumakuuhuoneeseen ja ilmeisesti syö suruunsa, sillä hän on kerryttänyt mukavasti ylimääräistä elopainoa itselleen. Hän suvaitsee antaa huomionsa pennelle vain silloin, kun pente on TÄYSIN rauhallinen. Siis unessa. Silloinkin hänen korkea-arvoisuutensa katselee turvallisen välimatkan päästä. Sitten kun pente huutaa oikein kovaa ja korkealta, piisamirotta saapuu katselemaan ja naureskelee meidän hiljennysyrityksillemme. Mikäli huuto kestää oikein pitkään, hän saattaa ottaa osaa keskusteluun. Tehkää nyt herranjumala jotain sille. Hän on myös vakuuttunut siitä, että pennen rottinkisänkyyn sekä vaunuihin liittyy jokin salaliittoteoria. Niitä pitää vahtia. Erityisesti rottinkisängyn pyöriviä renkaita. Välillä niiden kimppuun pitää myös hyökätä silloin, kun mamahooman liikuttelee sänkyä epäilyttävästi eeestaas. Veljeksillä on selvästi myös pennen suhteen jonkinlainen kehityskeskustelu meneillään, sillä vähän väliä Pipa komentaa veljeä ja ajaa tämän nurkkaan häpeämään. 

Mamahoomania tämä Jalon muutosvastarinta hieman naurattaa. Aina, kun pennen kanssa on ulkoiltu ja palaamme kotiin, Jalo tulee eteiseen vastaan ja katsoo minua kysyvästi. 

"Ei, en minä vienyt penteä pois. Kyllä se tuolla vaunuissa vielä on", vastaan hänelle ja saan osakseni mulkaisuja. 

Hiljaa kuitenkin hyvä tulee. Pente on tullut jäädäkseen ja eiköhän vanha Jalokin vielä lämpene. Lämpeni hän aikanaan näkymättömälle miehellekin, vaikka aikansa sekin otti. Onneksi sillä aikaa kodistamme löytyy tämä uusi vahtikissa, joka on sitä mieltä, että penteä ei voi jättää missään nimessä yksin nukkumaan parvekkeelle. 


"Mitä teet, Pipa"? 

"Vahdin penteä. Minä olen Jon Snow ja suojelen sitä valkoisilta kulkijoilta". 

"Onkohan joku katsonut nyt VÄHÄN liikaa GOT:ta"?


" Olen miekka pimeydessä. Olen tarkkailija muurilla. Olen kilpi, joka vartioi penteä. Lupaan elämäni ja kunniani pennelle, tänä yönä ja kaikkina tulevina öinä".


"And now your watch has ended. Ensinnäkin eunukki ei edes voi siittää pentejä ja toisekseen meidän ihmispennellä ei ole mitään hätää siellä parvekkeella. Mennääs keittää kaffeet pönttöaivo". 

"For this night and all the nights to come......"