So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

perhe

Case sukkahousut

Ruusunen jumppailee nyt kovasti menemään, mikä tarkoittaa sitä, että sukat eivät pysy senkään vertaa jalassa ja jatkuvasti känkättää, kun housut häiritsevät jumppasessioita. Siksi olenkin pukenut neidille tavallista useammin bodyn kaveriksi sukkahousut. Ilmeisesti niiden kanssa on mukavampi harrastaa, koska känkkäämien loppui kuin seinään. Eikä tarvitse murehtia sukkien pysymisestä. Yhdestä asiasta on nyt kuitenkin pitänyt olla huolissaan.

"Siis ei niit tollai kuulu laittaa, kyl ne pitää olla siin pääl ihanniiku housutki" (näkymätön mies)

"EIIIIIIIIIIIII sä oot pukenu tollai sukkahousut bodyn alle" (Jokinen)

"Ahahahhahaha voi Ruusunen, onks äiti laittanu sulle sukkahousut tonne bodyn alle" (mummi)

En tiedä lastenvaatteista tai vauvan pukemisesta vielä paljoakaan, siksi olen nyt ehkä hieman jäävi ottamaan ylipäätään kantaa tähän caseen, mutta otanpa kuitenkin. Nimittäin, eräiden tahojen mielestä puen sukkahosuut väärin: bodyn alle. Kuulemma ne pitäisi laittaa bodyn päälle, housujen tapaan. Älkää ny vittiikö saatana! Erityisesti näkymättömän miehen kanssa meillä on tästä käynnissä jonkinasteinen tahtojen taisto, sillä vaipan vaihdon jälkeen sukkahousut ovat aina vaihtuneet eri tavalla riippuen siitä, kumpi meistä tätä toimenpidettä suorittaa. 

"Ai iskä on sitä mieltä, että sun pitää näyttää joltai sirkuspelleltä vissii". 

"Ai äiti on taas laittanu nää sulle väärin.  Vai ooks sä johonki jumppatunnil lähös vai. Kauhee vaivaki vaihtaa vaippaa jos ne on tollai bodyn alla NI". 

Näkymätön mies (tietääkseni) harvemmin itse pukeutuu sukkahousuihin, joten hänellä ei oikeastaan ole varaa sanoa yhtään mitään. Jokisen näen useimmiten kollarit jalassa fiinien mekkojen sijaan, joten purematta en tätä niele. Ja äitini kanssa aion olla ihan vain vittuuttanikin eri mieltä kaikesta. 

"Enhän mä ny jumalauta itekkä lähde kauppaa sukkahousut paidan PÄÄLLÄ". 

"Nomut kylhä naiset ny o vaik kui kaua jo kulkenu tuol pitki kylii niis niis, mikkä ne ny o, jokku legginssit vai. T-paita ja sellaset vaa, ai ai komiaa saatana". (näkymätön mies)

"LEGGINSSIT EI O HOUSUT. ET O MUN PÄÄL KYL IKINÄ NÄHNY SELLASTA YHDISTELMÄÄ, NI". 

"Nomutku body on tavallaa niinku paita ja pikkuhousut samas vaatteessa. Enhän mäkä ny tansseihi lähe pikkuhousut sukkahousujen PÄÄL, (mummi)

No joo, totta tuokin. Minun nähdäkseni tässä ollaan nyt sellaisessa pattitilanteessa, missä kumpikin tapa on oikein ,riippuen siitä, mistä näkökulmasta asiaa katsoo. Sen lisäksi, että joku merkillinen ääni päässäni kehottaa laittamaan sukkahousut bodyn alle, visuaalinen minäni on sitä mieltä, että katselen mieluummin kaunista bodya kuin yksivärisiä ja tympeitä sukkahousuja. Jos laitan toisella tapaa, katseeni kiinnittyy automaattisesti sukkahousuihin ja ääni päässäni huutaa: ällö toi resori, hyi, en tykkää. Joskin näistä kuvan harmaista sukkiksista pidän kyllä, mutta arsenaalista löytyy myös tylsempiä tapauksia. Ehkä olisin tosiaan eri mieltä, jos sukkahousuissa olisi jokin kiva kuosi.

"Tää on se hetki ku mä sanon, et mää en ota kantaa tähän keskusteluun", ätini mies totesi. 

"No entäpä jos sä laitat ite bodyn, ni miten sä sen kanssa sukkahousut laittaisit", kysyi tätini mies. 

Pikaisella googlaamisella löytyy mammapalstojen vääntökeskustelujen lisäksi muun muassa artikkeli Minttu Virtasesta "päällään vain body, sukkahousut ja korkokengät" ja saanen huomauttaa, sukkahousut bodyn ALLA. Suosittelen myös googlaamaan kuvahakuun esimerkiksi hakusanoilla 70luku & jumppa. Kappas vaan; sukkahousut bodyn ALLA. Itse en omista bodya. Mutta jos käyttäisin, en kyllä laittaisi sukkahousuja siihen päälle ja lähtisi pekkapokkana liikenteeseen. Toki päälle tulisi vielä sukkahousujen lisäksi jotain muuta. 

"Mää ainaki kirjotan täst blogii ni katotaa saatana millai päi ne perkele kuuluu olla".

Ja huom! Tässä on nyt kyse nimenomaan body+sukkahousut -yhdistelmästä. Jos päälle tulisi vielä mekko/housut/mitä tahansa muuta, olisin sitä mieltä, että sukkahousut bodyn päälle, koska silloin ruma sauma ei näy. Mutta tiedättekin jo, että hikipää Ruususelle ei todellakaan pueta sukkahousujen ja bodyn lisäksi vielä mekkoa/housuja. EI TULE KYSYMYKSEENKÄÄN. Kuuma tulee. Prinsessaa itseään ei tämä asia voisi vähempää kiinnostaa, sillä todistettavasti jumppaaminen onnistuu vaivatta, olivatpa sukkahosut miten tahansa. Tällä verukkeella Jokinenkin antoi "virheeni" anteeksi, koska lapsi näyttää kuitenkin viihtyvän. Minun mielestäni sukkahousut tosin pysyvät paremmin ylhäällä, ollessaan bodyn ALLA. Ruususesta hauskinta olisi varmasti olla ilman kokonaan. Mutta tärkeintähän väittelyssä on saada tietää, kuka on oikeassa ja kuka väärässä. Joten kertokaa nyt hyvät ihmiset,

KUMMIPÄI NE PRKL NY KUULUU OL?  

Allekirjoittanut taitaa lähteä sillä aikaa suorittamaan empiiristä tutkimusta paikalliseen S-markettiin. Olisi mielenkiintoista nähdä, kuinka moni katsoisi kysyvästi tai soittaisi vihreekattoset hakemaan, jos kulkisin hyllyjen välissä tässä varustuksessa. 

Ehk puen sit lapsen vääri, mutku mu sieluu särkee tää mielikuva nii paljo et mä en kest. 

Millai päi teil sukkahousui pidetää?