So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

arki

Että sillälailla sitte.

Harvoin tykkään mistään mainoksista, mutta tuo Lidlin kesämainos uppoo kyllä muhun jollain tavalla ihan kympillä. Jää muuten sitten ihan vain vähän junnaamaan väsyneisiin aivoihin. GrillaagrillaagrillaagrillaagrillaagrillaaNAKKII. Lainasin ko. mainosta vähän otsikkoon, joskaan seuraavalla postauksella ja tällä mainoksella ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. 

Jos jollekin on vielä jäänyt epäselväksi, niin tämä blogi kertoo nykyisin hyvin pitkälti nukkumisesta ja nukuttamisesta tai siitä, miten ei nukuta. Tai vähintäänkin se tuntuu olevan kuukauden teema. No, minkä minä sille mahdan, että ennen niin hyvin nukkunut lapseni tekee nykyään kaikkea muuta, paitsi nukkuu hyvin. Näihin nuku nuku nurmilintu -operaatioihin lukeutuu kuitenkin monia onnistumisia ja useimmiten kaikki päättyy prinsessan nukahtamiseen. MUTTA: Murphy lakeineen vaanii nurkan takana ja kun se lumipallo lähtee vyörymään, se vyöryy sitten ihan urakalla. Jep, joskus vauvaa nukuttaessa pitää palata takaisin lähtöruutuun, eikä aina kertakaan riitä. Siinä hetkessä ei pal naurata, mutta jälkikäteen tilannetta muistellessa ei vaan voi enää olla nauramatta. Tässä ihan pari keissiä, jolloin olin niin lähellä ja silti niin kaukana onnistumista:

 1. Yrität nukuttaa vauvaa päiväunille ja olet jopa lähellä onnistua siinä. Ajattelet, että pistät Baby Sleep soundista hiukan puronsolinaa taustalle. No onkai siinä saatana volat ihan kaakossa ja vauva pelästyy sitä PURONSOLINAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. 
 2. Nukutat vauvaa päiväunille heijaamalla häntä rottinkisängyssä Baby Sleep soundin tahtiin. Pysäytät sängyn ja vauva nukkuu. "Jaa, näyttää olevan hyvässä unessa. Ehkäpä voin ottaa tämän puhelimen ja Sleep Soundin pois". -Et muuten voi. Vauva räväyttää silmänsä auki sillä siunaamalla, kun puronsolina vaikenee. 
 3. Olet juuri saanut vauvan päiväunille. Olet kävelemässä pois makuuhuoneesta ja kompastut jaloissa pyörivään kissaan, joka pelästyy ja lähtee paaluttamaan hippulat vinkuen pitkin kämppää. Sinä siinä yrität pysyä pystyssä ja kolistelet tietenkin samalla, koska otat vauhdilla tukea esim. pyykkitelineestä (joka kaatuu). Vauva herää.
 4. Vauva on juuri nukahtamassa, kunnes sinä/näkymätön mies aivastat/aivastaa kovaan ääneen. Se siitä sitte. 
 5. Vauva on juuri nukahtanut parvekkeelle pitkällisen operaation tuloksena. Eiköhän sinne ulos tule joku saatanan pihanhoitokonehirvitys pitämään helvetillistä hurinaakolinaakilinäämeteliä. _JUMALAUTA_
 6. Nukutat vauvaa yöunille. Piisamirotta tulee huoneeseen ja pekkapokkana tassuttelee vaatekaappisi ovien eteen, avaa ne ja tunkeutuu vaatteidesi sekaan nukkumaan. Hän tietää, että et voi komentaa tai liikkua, koska vauva. "Hjjjjhhhhjalo pppphhhhois shhhiiiieltä", yrität komentaa kovaa kuiskaten. Vauva kyllä herää, mutta kissaa ei kiinnoste. 
 7. Yrität nukuttaa vauvaa vaunuissa sisälle, rullailemalla maton päällä eestaas,eestaas. Olet juuri lähellä onnistua, kunnes katsot jotain samalla puhelimesta ja ajat vahingossa täysillä päin vieressä olevaa sohvaa. Vauva herää. 
 8. Nukutat vauvaa sängyssä tissille ja katselet puhelimesta samalla jotain. Vauva on juuri nukahtamassa, kun puhelin lipsahtaa kädestäsi hänen päälleen ja hän säpsähtää hereille, samalla pelästyen. KILARIT. 
 9. Vauva on juuri nukahtamaisillaan tissille, kun kissat alkavat iltahepuloida. Et huomaa, että vauva on unen ja valveen rajamailla ja kommenat kissoja. Vauva pelästyy ja saa hirveät kilarit. 
 10. Nukutat vauvaa yöunille ja olet juuri lähellä onnistumista, kunnes näkymätön mies päättää juuri silloin siirtää olohuoneessa leikkimaton toiseen paikkaan (?!?!?!?!?!?!?) ja siinä kiinni oleva apina alkaa rallattaa täyttä kurkkua DINGDINGDINGELIDONG DINGDINGDINGELIDONG DING DING DING DING HAHAHHAHAAAA. No hahaa vittusaatana. 
 11. Olet nukutellut tovin jo yliväsynyttä vauvaa iltaunille. Pidät vauvaa sylissä ja hän on juuri nukahtamaisillaan, kunnes yhtäkkiä hän liikauttaa kovaa vauhtia päätään, joka osuu sinun etuhampaaseesi. Vauva pelästyy ja herää. Ja tuli pipikin. Nukutus vaihtuu lohdutukseen. 
 12. Olet nukuttamassa vauvaa yöunille. Pomputtelet jumppapallolla, vauva rinnalla ja yrität samalla kaataa vesihauteessa lämmennyttä maitoa minigrippussista maitopulloon, yhdellä kädellä. No eihän se nyt saatana onnistu, kun pompit samalla sillä jumppapallolla. Puolet maidosta läikähtää pitkin maita ja mantuja. 

Ihan nyt vain noin muutaman tilanteen mainitakseni. Miks aina pitää kompastua/kilistellä/kolistella tapahtua jotain muuta KOVAÄÄNISTÄ, kun vauva on juuri vaipumassa uneen. Tai sitten puhelin/ovikello soi tai spedeilet itse jotain älyvapaata. MIKSI OI MIKSI?!  Kyllä muutaman kerran on tehnyt mieli todeta joko itselle, miehelle tai kissalle: että shilälaillaaaaa sitte. Onneksi lähtöruutuun palaaminen kuitenkin kannattaa aina, sillä vaikka tässä tapauksessa taskuun ei kilahda joka kierroksella neljää tonnia, niin onnistumisen hetken koittaessa olo on kuin voittajalla. Ennemmin tai myöhemmin: the house always wins. Ja kyllä sitten aina hetken päästä naurattaakin. Etenkin silloin, kun saa marssia olohuoneeseen ja kysyä mieheltä, että 

"miten meni niinku noin omasta mielestä nyt tää vauvan nukuttaminen takaisin yöunille". 

Ps. Kohta 11 tapahtui eilen illalla. Montakohan kertaa allekirjoittaneen täytyy vielä kipata maidot pitkin yöpöytää ennen kuin menee jakeluun, että ihan kaikkea ei kykene tekemään samaan aikaan. Yks saatanan sankari, se sä olet Heikkonen. Onneksi sait edes jotain sinne pulloonkin, kyllä susta vaan tulis hyvä apteekkari ku on noin vakaa käsi! 

Ps. Eräs tuntemamme filosofi ei ole vieläkään antanut äidille anteeksi uusia nukkumisjärjestelyjä. Annoin hänelle hyvityksenä tuon pehmoisen viltin. Ei ilmeisesti riitä. "Getting really tired with your shit HOOMAN".