So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

arki

FOODPORNPähkinäsuklaakakku, porkkanakakku, passionjuustokakku

Kulunut viikko hujahti aamuvuoroja sykkiessä. Eilen kello soitti jälleen 04:15. Aamuvuoron jälkeen työpäivä jatkui astetta erilaisempana, sillä lähdimme esimiestiimin kanssa Tampereelle harrastelemaan pientä benchmarkingia. Haimme illan aikana inspiraatiota ja vertailupohjaa omalle tekemiselle muutamista keskustan kahviloista. Arvioimme muun muassa liikeideaa, miljöötä ja sen sopivuutta asiakaskuntaan, asiakaspalvelua sekä tuotteiden esillepanoa. Herkkuttelimme muun muassa Royal Bakeryn tuotteilla. Siis tuo porkkanakakku. VOI LUOJA. Pala taivasta. 

Yöpymispaikaksi oli valittu Solo Sokos Hotel Torni, joka oli itselleni uusi kokemus. En ehtinyt Tamepereella asuessani käymään siellä kertaakaan. Ruokailimme hotellin omassa ravintolassa ja kävimme tsekkaamassa myös Moro Sky Barin. Kyllä kieltämättä haikeus ja "koti-ikävä" valtasi mielen, kun iltamyöhäisellä katselin korkeuksista Tampereen kaupunkia. Entäpäs sitten se tärkein, eli ruoka? Itse tykkäsin Grill it!:n simppelistä Menusta. Vaihtoehdot oli napakasti rajattu. Tarjolla oli kolme erilaista menukokonaisuutta ja lisäksi oman maun mukaan valitseminen oli mahdollistettu hyvin. Tarjoilijamme oli hyvin asiantunteva ja itselleni jäi asiakaspalvelusta hyvin positiivinen jälkimaku. Erityiskiitosta annan hänelle siitä, että hän huomioi raskauteni todella hienosti ruokia suositellessa. 


Alkuruoaksi Grill it! Platter: Kesäkurpitsakeittoa, friteerattua kateenkorvaa, yrittileipää sekä marinoitua tuorekurkkua, lohta, saaristolaisleipämurua ja Västerbotten-kreemiä. 

Otimme työkaverin kanssa tämän alkuruoan puokkiin, joskin olisi sen jaksanut yksinkin helposti. Näistä omalle lautaselleni päätyivät kaikki, paitsi tuo lohi, sillä olen vältellyt raakaa kalaa koko raskauden ajan. Kesäkurpitsakeitto oli erityinen suosikkini, se vei kielen mennessään! 


Pääruoaksi valitsin tarjoilijan suosituksesta grillattua lohta ja punajuuririsottoa. Lohi oli omaan makuuni hieman liian kypsäksi paistettu sekä nahka liian suolainen, mutta muuten annos oli kokonaisuutena oikein herkullinen. Punajuurisipsit toivat mukavan lisän risottoon. Risotossa itsessään punajuuri maistui sopivan pehmeästi. 


Jälkiruoaksi kaavailin aluksi suklaakakkua, kunnes tarjoilija kertoi sen sisältävän hieman raakaa kananmunaa. Niinpä vaihdoin CRÈME BRÛLÉEseen. Ei kyllä jäänyt harmittamaan! Pelkäsin aluksi, että jälkkäri olisi liian makea, mutta passionhedelmä ja ananas toivat siihen mukavasti raikkautta ja kirpeyttä.  

Positiivisin kokemus oli ehdottomasti alkuruoan kurpitsakeitto. Sitä olisin voinut syödä isommankin satsin! Kaiken kaikkiaan ruoka oli oikein maistuvaa, joskin odotusajat olivat hieman pitkät huolimatta siitä, että henkilökuntaa näytti olevan todella runsaasti. 

Moro Sky Bar oli tupaten täynnä. Yllättävää sinänsä, koska oli kuitenkin torstai-ilta. Liekö pikkujoulukausi jo startannut? Tilat olivat viihtyisät, joskin tulimme siihen tulokseen, että tietyissä ratkaisuissa oli menty ehkä enemmän design kuin mukavuus edellä. Käsittämättömän matalia ja epämukavia nojatuoleja! 

Reissu oli osaltani ensimmäinen kerta "ihmisten ilmoilla" raskauden aikana niin, ettei siunatusta tilastani voi enää ulkopuolinenkaan erehtyä. Kaiken kaikkiaan sain paljon sympaattisia katseita ja erityisesti henkilökunta huomioi raskauden todella hienosti asiakaspalvelutilanteissa. Nurja puoli kävi ilmi Moro Sky Barissa ja itselleni tämä olikin varmasti ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun raskauden aikana käyn missään "baarissa". Jostain syystä ihmiset alkavat humaltuneina kovin tuttavallisiksi raskaana olevaa kohtaan, ehkä liiankin tuttavallisiksi omaan makuuni. Sain muun muassa lyhyen oppitunnin erään isämiehen kolmen lapsen syntymästä sekä infopaketin siitä, miten hänen anoppinsa on gynekologi ja hän on itse osallistunut myös lampaiden ja lehmien synnytyksiin. Normaalisti olisin ehkä jaksanutkin innostua keskustelemaan, sillä selvänä yössä oleilu ei tuota itselleni normaalistikaan ongelmia, mikäli vain keskustelu pysyy järkevänä ja mielenkiintoisena. Takana oli kuitenkin hieman pitkä päivä, joten en ihan hirvittävän pitkään jaksanut innostua kuuntelemaan tätä monologia. Kehut "komiasta vatsastani" otin kuitenkin kiltisti vastaan ja kiitin onnitteluista.  


Pukeutuminen tuotti lievästi päänvaivaa, sillä jos muistatte Ryönäroope -teksistä enää mitään, niin vaatekaappini sisältö on alkanut kutistua. Jos se oli suppea tuota postausta kirjoittaessa, niin valikoima on nyt kutistunut entisestään. Tämäkin kyseinen mekko on mystisesti muuttunut tunikaksi. Pesukoneessa on varmasti jotain vikaa, kun tuolla tavoin mystisesti kutistaa vaatteitani! 


Hotellihuoneet olivat oikein viihtyisät. Kompateja tiloja, missä kuitenkin oli kaikki tarpeellinen. Raskaana olevan näkökulmasta erityistä plussaa ropisee tyynyvalikoimasta! Yksi sujahti pään alle, toinen jalkojen väliin ja kolmannen kiilasin masun tueksi. Miinusta on annettava kuitenkin huoneen lämpötilasta, sillä huoneessa oli todella kuuma. Omat yöuneni ovat alkaneet jo kotioloissakin käydä hieman katkonaisiksi. Nyt tuli viimeistään todettua, että vaikka sänky olisi kuinka hyvä tahansa, se ei voita koskaan omaa kotisänkyä. 

Aamulla suuntasimme aamupalan kautta jatkamaan benchmarkingia. Kiersimme tämän päivän aikana enemmän oman toimialamme yksiköitä, tehden edelleen havaintoja erityisesti palvelun, siisteyden ja tuotteiden osalta. Kokonaisuutena "opintomatkamme" oli erittäin antoisa ja uskon, että saimme sieltä paljon vinkkejä ja inspiraatiota omaan tekemiseen. Silmät aukesivat taas monellakin tapaa. Parit daamit suuntasivat reissusta suoraan iltavuoroon, itselläni starttasi vapaa viikonloppu. Aloitin sen kotona päikkäreillä vain todetakseni, että ne eivät edelleenkään ole minua varten. Pää on aina ihan jäässä koko loppuillan heräämisen jälkeen. Nyt aion virittäytyä sohvalle, koska VAIN ELÄMÄÄ. Olen tässä samalla yrittänyt puhua näkymätöntä miestä ympäri, että lähdettäisiin huomenna tai sunnuntaina Väripommiin, mutta hän ei toistaiseksi ole yhtään innostunut aiheesta. Kumma juttu. Hirveen tylsä tyyppi!