So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Runebergin tyttäret

Game of titties

Silloin 05.02 sunnuntaina, kun minä ja Nuppu synnyimme, perustimme sairaalahuoneessa oman lahkon. Koska minä vasta harjoittelin sitä tissihommaa, valitsimme yhteisellä päätöksellä Nupun lahkon johtajaksi, koska häneltä se homma näytti käyvän tuosta vain. Lahkossamme oli kaksi hyvin yksinkertaista sääntöä. 

  1. Maitoa juodaan tissistä. Vain ja ainoastaan tissistä. Jos sitä yritetään tarjoilla jollakin muulla tavalla, vastarinnan on oltava erittäin voimakasta ja aggressiivista. 
  2. Tutti on ehdoton NO NO NO NO NO. Vain tissi kelpaa tutiksi, jos ei huvita ruokailla. 

Homma lähti pyörimään oikein kivasti. Pidimme säännöllisesti whatsup-palavereja äitiemme välityksellä siitä, miten homma etenee. Mutta sitten minulle iski muutama heikko hetki. Ja täytyy myöntää, että rikoin ja rikon ensimmäistä sääntöä melko räikeästi, kun epähuomiossa olen silloin tällöin hyväksynyt maidon myös pullosta. Mutta useimmiten vain silloin, jos tissit ovat olleet kadoksissa. Ja okei, oli minulla myös heikko hetkeni sen tutin kanssa silloin taannoin. Sain kuitenkin suurelta johtajalta, Nuppu Runebergiltä niin kovan palautteen, että tajusin tulla järkiini ajoissa. Oikeasti hyödyllisen kehityskeskustelumme jälkeen totesin, että hän on oikeassa. Hyvänä johtajana hän antoi erehdykseni anteeksi ja olemmekin yhdessä levittäneet lahkomme ilosanomaa jokaisessa vauvatapaamisessa, minne palvelijamme ovat meidät kuskanneet. Näihin päiviin asti. Sillä tänään, minä sain aamulla kuulla, että suuri johtaja on varsin räikeästi rikkonut ei toista, vaan peräti kumpaakin lahkon sääntöä, mussuttelemalla tuttia sekä nauttimalla maitonsa pullosta. Näkemyseroja erityisesti tämän pulloasian suhteen meillä onkin ollut jo pidempään, mutta tämä tuttiasia on ajanut tilanteen siihen pisteeseen, että tilanne alkaa olla sietämätön. Olenkin alkanut salaa hioa strategiaani suuren johtajan syrjäyttämiseksi. 

Olemme äidin kanssa neuvotelleet, mitä tapahtuu sitten, kun pääsen kipuamaan valtaistuimelle. Niin. Minusta lahkon säännöt kaipaavat pientä päivitystä, sillä vanhat ovat ihan pikkuvauvoille. Eikä tässä nyt enää mitään vastasyntyneitä sentään olla. Katsokaas kun ei nykyään ole vain aikaa istua tissillä kaiket päivät, maitoa tilaillen. Siksipä olenkin suuressa viisaudessani päättänyt, että tulevaisuudessa 

  1. tissistä syödään silloin, kun nälkä yllättää. Varsinkin, jos se yllättää julkisella paikalla. Kuten esimerkiksi turkulaisessa Gastropupi Aunessa. 
  2. jos maailma on liian kiinnostava, ei ole pakko ruokailla, vaikka olisi nälkä. Ehtii sitä tankata sitten myöhemminkin, esimerkiksi öisin on hyvä herätä tunnin välein syömään. Äitien on hyvä tehdä hieman töitä onnistumisen eteen. Jos imetysyritykset ovat riittävän vitsikkäitä, ne hyväksyttäköön. Esimerkkinä mainittakoon pimeässä vaatekomerossa imettäminen niin, että johtaja saa samaan aikaan hypistellä imurin letkuosaa. 
  3.  jos tissiä ei ole saatavilla, maidon voi tarvittaessa nauttia myös apuvälineitä käyttäen, mutta mieluiten mahdollisimman suurta sekasortoa, sotkua ja muuta draamaa aiheuttaen 
  4. tutti on ehdottomasti kielletty. Tutit ovat äiti- ja isi-ihmisten kiero suunnitelma tissien syrjäyttämiseksi, eikä niitä pidä hyväksyä missään olosuhteessa. 

Äiti ei ehkä ole kaikista säännöistä kanssani ihan samaa mieltä. Se ei kuitenkaan kiinnosta minua pätkääkään, sillä minä olen johtaja. Ja hänhän on minun äitini, joten hänen pitää tukea minua ihan kaikissa päätöksissäni. 

Sitten kun minusta tulee johtaja, aion rangaista Nuppua hänen tekemistään rikkeistä. En ole kuitenkaan hirviö, sillä onhan hän paras ystäväni ja lahkon keskeinen perustajajäsen. Suuressa armollisuudessani olen päättänyt, että vallankaappauksen jälkeen hänet alennetaan kamaripalvelijakseni. Mikäli hän osoittaa katumusta ja uskollisuutta uutta johtajaa, siis minua, kohtaan, olen valmis ylentämään hänet neuvonantajakseni. 

Suunnitelmani lepää kuitenkin vielä alkutekijöissään, sillä suunnitteluprosessia on häirinnyt ilkeä silmätulehdus, mikä iski tänä aamuna ikävästi päälle kesken reenien. Kävimme äidin kanssa näyttämässä sitä tohtorille ja nyt voin jo paremmin. Olemmekin jatkaneet suunitelmien hiomista kaikessa hiljaisuudessa sillä aikaa, kun suuri johtaja Runeberg matkustaa autuaan tietämättömänä Ouluun sukuloimaan. Lainasin hänelle sitä hienoa peiliäkin autoon. Hämäystä katsokaas. Hämäystä. Olen myös alkanut kouluttaa hurjakissoja, että ovat valmiina sitten, kun vallankaappaus tapahtuu. Tämä osa suunnitelmaa on vielä erittäin pahasti kesken. Olemme myös neuvotelleet äidin kanssa huomisesta, sillä hän aikoo kuulemma lähteä katsomaan taas sitä Maj Karmaa, mitä minäkin kuuntelin viime kesänä hänen vatsassaan. Osti oikein viiniäkin, koska ei kuulemma aio ottaa minua mukaan. On nakittanut mummin tänne siksi aikaa, että iskä tulee töistä kotiin. Hyvä. Mummista minä saankin oivan kätyrin tähän strategiseen suunnittelutyöhön. Sillä jonkunhan on koottava pienoismallit puolestani. Minä olen aivan liian kiireinen siihen puuhaan. 

Divide et impera. The winter is coming, Nuppu Runeberg.