So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ajatuksia

GO BOOBS!


Muistatteko, miten haaveilin ihan odotuksen loppuvaiheessa, että en enää pukeutuisi pitkiin aikoihin trikoopaitoihin? Tekisin uhrirovion odotusajan vaatteista. Muahhhah hah ha aha ha hahaha hahah haa.

En tosiaan odotusaikana ladannut imetykselle mitään suuria odotuksia. Menin vähän sillä asenteella, että kokeillaan ja sujuu jos on sujuakseen. No, kävipä sitten kuitenkin niin, että halusinkin imettää. Vieläpä täysimettää. Tiedättekös, mitä se käytännössä tarkoittaa? Trikootrikootralalallallaaallaaaaaaa. VOI KYLLÄ. Ne perhanan trikoopaidat ovat tulleet kai jäädäkseen. Tai ainakin imetyksen ajaksi. Näyttää myös siltä, että en tule saamaan vaatekaappini sisältöä kokonaisuudessaan käyttöön vielä pitkiin aikoihin. Ruusunen viihtyy rinnalla sen verran tiheään, että boobsit on saatava nopeasti esille. Tähän en tietenkään ollut varautunut ennakkoon. Kotona imetykset sujuvat hyvin, sillä täällä ei ole niin justiinsa, mitä päällä on. Sekään ei ole niin justiinsa, vaikka hilluisin vallan ilman paitaa, mikä tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus. Ihmisten ilmoilla käydessä olisi kuitenkin ihan kiva, jos imetyksen voisi hoitaa niin, että vaatteet pysyvät päällä, eikä paitaa tarvitse rullata kainaloihin asti. Tästä näkökulmasta vaatekaappini vaihtoehdot ovat kovin rajalliset ja tarkoitukseen sopivia siistejä vaatteita löytyy vain muutama. Näillä näkymin imetys jatkuu tällaisenaan ainakin 4kk asti. Onhan se ensimmäinen tavoitteeni. Siksi olen alkanut hieman silmäillä netin ihmeellistä maailmaa imetyksen näkökulmasta. 

Muistatteko, kuinka ragesin jo odotusaikana, miten kaikkiin odotusajan vaatteisiin on laitettu hintalapun kohdalle pieni "mamalisä"? No voi jeesusmariajajoosef, imetysvaatteisiin tuo lisä on vähintäänkin tuplattu. Kyllä minä niin mieleni pahoitin. Miten ihmeessä täysin tavallinen trikoopaita, pienellä lisäkangaspalalla/muulla imetyshärpäkkeellä voi maksaa tuplaten normaaliin trikoopaitaan verrattuna ?! ?! ?! ?! ?! Siis ei niinku mitää järkee. Sikstoisekseen, suurin osa imetysvaatteista on aivan järkyttävän näköisiä ja värisiä. Sitten, kun löydän viimein tuotteen, joka ei muodoltaan tai kuosiltaan muistuta meidän mamman olohuoneen verhoja, hinta on naurettavan korkea. Sitten on alennukset ja tarjoustuotteet. Hehhe. 

"Valitettavasti tämä tuote myytiin juuri loppuun". -No kuis sattuki. 

"Jäljellä koot L,XL ja XXL. Klikkaa, jos haluat, että ilmoitamme kun kokoasi on jälleen saatavilla". -Jaa millo, puolen vuoden päästä kenties?! 

Niin, että en sitten tilannut yhtään mitään. 

Ehkä kuitenkin, jos oikein villiksi heittäydyn, sorrun tilaamaan muutaman imetyspaidan sellaisella luukkusysteemillä. Olisi se vaan aikas kätsyä. Oikeastaan suurin kynnyskysymys tässä on se, että minua hirvittää laittaa useita kymppejä vaatteeseen, minkä käyttöikä mitataan mahdollisesti kuukausissa. Itse kun tykkään käyttää vaatteet aina täysin loppuun, nimimerkillä vaatekaapista saattaa löytyä edelleen joitakin lukioaikaisia vaatteita janiinpoispäin. Olen myös maailman surkein myymään mitään kirpputoreilla, vaikka itse niitä tykkäänkin koluta läpi. Ajattelinkin tänään vaihtaa taktiikkaa ja etsiä aivan TAVALLISIA vaatteita, mitkä mahdollistavat kuitenkin imetyksen. Hakusanat: v-aukko/nappikiinnitys. Katselin eilen jo nopeasti näitä, mutta sitten tuli muuta puuhasteltavaa, kun prinsessa heräsi iltatankkaamaan. Todennäköisesti jahkailen tämän asian kanssa vielä niin pitkään, että imetys ehtii tulla tiensä päätökseen ennen kuin olen tehnyt ostopäätöksiä. Nuuka on nätti sana. 


Kävimme tämän kahdeksanviikkoisen jumppakuution kanssa neuvolassa, muun muassa hakemassa Rota-rokotteen. Valitsin meille aamuajankohdan, mikä osoittautui oikein hyväksi päätökseksi. Kerrankin neuvolassa oli Raivottaren sijasta prinsessa paikalla. Hän hurmasi neuvolatätiä hymyillään ja intoutui kertomaan muutaman tarinankin siinä tutkimusten lomassa. Rokote sujahti kurkusta alas ennätysvauhtia, ehti hän jopa hieman hoputtaakin tätiä: anna lisempää sitä ja sassiiki sit vissii. Jännityksellä täällä nyt äiskä odottelee rokotteen mahdollisia vaikutuksia. Toistaiseksi neiti nukkuu tyytyväisenä parvekkeella. Sormet ristiin, että kuuluisimme siihen joukkoon, joka pääsee helpolla. 

Valehtelisin, jos väittäisin, että imetys ei kävisi ajoittain raskaaksi. On melkoisen puuhaa illasta toiseen keksiä erilaisia kikkoja tissittelyn sujuvuuden takaamiseksi. Se, mikä taltuttaa rintaraivarin tänään, ei varmasti toimi enää huomenna. Hetkittäin tuntuu, että arki on pelkkää tissittelyä sohvan nurkassa ja paita eksyy äidin päälle kerran viikossa, jos tulee vieraita. Välillä tekisi todellakin mieli lyödä hanskat tiskiin ja lopettaa tähän paikkaan. Imetystaipaleemme ei ole todellakaan ollut sieltä helpoimmasta päästä. Alun ongelmista on kuitenkin päästy ja nyt voin sanoa imetyksen sujuvan pääsääntöisesti hyvin, illan raskaista hepuleista huolimatta. Ja onhan niitä ihania yhteisiä hetkiä enemmän kuin niitä huonoja. Se, jos mikä, kannustaa jatkamaan. Myös neuvolakäynnit ovat osuneet sopivasti pahimman uskonpuutteen ja jaksamattomuuden aikaan. Mikään muu ei anna samanlaista boostia jatkamiselle kuin se, että näkee lukuina miten hienosti prinsessa kasvaa pelkällä rintamaidolla. Se on jokaisen rintaraivarin ja tissittelymaratonin arvoista. GO BOOBS!


Silloin, kun ei tissitellä, pistetään lattialla ranttaliksi. Jumppaillaan menemään, naureskellaan ja höpötellään. 

Aivan kuin hän haluaisi sanoa: 

"odottakaapas vain. Kohta minä lähden liikkeelle ja sitten teille tulee kiire". 

Voi rakas, jo kahdeksan viikkoa. Mihin tämä aika menee!