So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

bloggaus

HANKINTOJA


Yhdistelmävaunut/Britax Go

Kuten ehkä taustalla näkyvä petaamaton peti paljastaa, nyt ne ovat saapuneet kotiin: vaunut nimittäin! Sain jo alkuviikosta tekstiviestillä ilmoituksen Baby Stylesta, että vaunut ovat noudettavissa. Sovin noudon tälle päivää ja aamulla teimme siskon kanssa pikavisiitin Tampereelle, noutaaksemme uudet kiesit kotiin. Otin siskon mukaan, koska pelkäsin, että en saisi yksin vaunuja kannettua. Voi morjesta pöytään, ne menivät niin pieneen tilaan, ettei se olisi ollyt yksinkään homma eikä mikään! En voisi olla tyytyväisempi, sillä vaunut tulevat kulkemaan autossakin todella näppärästi mukana. Itselläni on kohtalaisen tilava auto, mutta nämä saisi kulkemaan hyvin pienessäkin sillipurkissa! 

Hankinnat vauvalle alkavat olla hyvällä mallilla. Nukkuminen, liikkuminen, pukeutuminen: check. Mutta entäpä peseytyminen? Amme meiltä vielä toistaiseksi uupui. Olen pyöritellyt tätä ammeasiaa pitkään mielessä; kysellyt kokemuksia ja mielipiteitä. Osa koki ammeen turhaksi ja toiset taas sanoivat sen olevan välttämätön hankinta. Koin itse ammeen kuitenkin tarpeelliseksi hankinnaksi. Mutta millainen amme? Uskomatonta, mutta niitäkin on vähän joka lähtöön. Pitkään mielessäni ylitse muiden nouseva vaihtoehto oli kohtuamme, johon törmäsin netin keskustelupalstoilla. Itse innostuin ajatuksena siitä ja esittelin sen tohkeissani näkymättömälle miehelle. Hän piti minua täysin kajahtaneena: 

"Siis. MIKÄ. KOHTUAMME?! Sä haluat kylvettää meidän lapsen ämpärissä vai? KAKSKYMPPIÄ tollasesta. Samalla hinnalla saat kymmene ämpäriä Tokmannilta, jos se tollases pitää kylvettää". 

Entinen Linnainmaa crew ei myöskään antanut arvostusta tälle kohtuamme-ajatukselleni. Näyttää salaattikulholta, totesi Sara V. Jep. Siis ei kohtuammetta meille. Kiitos ryhmäpaineen. Tämän jälkeen näkymättömälle miehelle tuntui olevan aivan se ja sama, minkälainen amme meille tulisi, kunhan sai tahtonsa läpi tässä asiassa. Siispä, minä sain lopulta päättää. win-win sitsueissön.Muistin hämärästi edelliseltä Baby Style -reissultamme, että liikkeessä oli mukavan näköinen arsenaali erilaisia ammeita. Vaunujenhakureissulla mukaan Baby Stylesta tarttuikin Stokken kokoontaitettava kylpyamme +lisätuki. Miksi sitten Stokke, kun samalla hinnalla saisi kaksi perinteistäkin ammetta? Kehtaan nimittäin sanoa ääneen, että kyseisen laitoksen hinta on hieman suolainen. Päädyin tähän ratkaisuun kuitenkin puhtaasti siitä syystä, että en voi sietää nurkissa tiellä lojuvia tavaroita. WC+suihkutila on asunnossamme helvetin melko pieni ja näin jo kauhukuvia ammeesta täyttämässä ennestään ahdasta tilaa. En myöskään kokenut meille järkeväksi ratkaisua, missä lapsi kylvetettäisiin jossain toisessa huoneessa. Haluaisin, että kylvetys tapahtuu märkätilassa. Stokken amme oli siis meidän kannaltamme paras ratkaisu, koska käytön jälkeen ammeen saisi nipsnaps kokoon ja säilöön esimerkiksi pesukoneen ja seinän väliin. Helpon säilytyksen lisäksi amme on myös tulevaisuudessa helppo ottaa mukaan alakertaan, taloyhtiön saunatiloihin. Lauantaisauna on nimittäin "meidän juttu" ja tarkoituksena on opettaa vauvakin nautiskelemaan löylyjen lämmöstä heti, kun se on mahdollista.

Siskon kanssa on kyllä miellyttävä tehdä näitä lapseen liittyviä hankintoja. Olen ennenkin tehnyt nopeita Tampereen reissuja, mutta tämä oli kyllä ehdottomasti ennätys. Tuskin kerkesin kissaa sanoa, kun kamat oli jo autossa ja pian olinkin kotipihassa. Näkymätön mies testaili kotona vaunuja myös, eikä sanonut yhtään poikkipuolista sanaa! Sopivat siis ilmeisesti miehenkin käteen. Koska: ei mitään ylimääräisiä härpäkkeitä. Siis täydelliset. Itse hypistelin ja rullailin niitä enemmänkin, miehen naureskellessa tohuilleni. PITÄÄ NIITÄ NYT KOITTAA. Ja on hyvät! Tykään, tykkään, tykkään. 

Yllätyksekseni näkymätön mies oli poissaollessani kuluttanut aikansa tehokkaasti, tutustuen Isofixin asennusohjeisiin. Olin kuullut tästä operaatiosta niin paljon negatiivisia kertomuksia, että pyysin alkujaan isääni tulemaan miehelle asennusavuksi. Pelkäsin, että mikäli änkeäisin itse mukaan, tulisi ero ennemmin kuin Isofixin onnistunut asennus. Tullessani kotiin mies vakuutti kuitenkin, että homma on ihan piisofnakki. Siis tuumasta toimeen: nipsnaps tuosta noin vain hän napsautti sen Matukkaan kiinni. Mikä tässä nyt muka niin vaikeaa oli? Jopa MINÄ olisin osannut laittaa sen siihen kiinni. Menopelit ja kuskit löytyy, enää tarvitsee odotella kyytiläistä! 

Sain myös tietenkin heti Matkahuollon sulkeuduttua viestin, että Jollyroomin tilaus on saapunut ja valmis noudettavaksi. EI EI EI EI EI, tänään on PERJANTAI. Joudun siis odottamaan maanantaihin, että saan hakea paketin kotiin. No eikai niit ny täl punaisel minuutil tarvi hakee, ihmetteli näkymätön mies. Tuijotin häntä mykistyneenä kuin umpihullua. TIETYSTI TARVII! Eipä silti. Luulen, että saan kyllä viikonloppuna aikani kulumaan hyvin nopeasti. Aloitin tänään tutustumisen tähän uuteen ystävääni, minkä äiti kuljetti luokseni eilen. Tämän postauksen kuvitus onkin uuden rakkauteni ja karkean tutustumiseni yhteistyötä. Von Pippelson ei tosin arvostanut, kun häiritsin hänen päiväuniaan kokeiluillani.


Näin pelkillä automaattiasetuksilla tehtyjen karkeiden räiskintöjen perusteella voin vain todeta, että olen tehnyt JÄLLEEN hyvän ostopäätöksen. Enää ei tarvitse kuin opetella ottamaan tästä kaikki ilo irti. Siihen meneekin todennäköisesti yksi ihmiselämä aikaa. On nimittäin vierähtänyt tovi siitä, kun olen ylipäätään kuvannut "oikealla" kameralla. Rakkaan älypuhelimeni kamera on ällistyttävän kyvykäs, sen totesi jopa TAMKin valokuvauksen opettajani ruoka ja media -kurssilla. Sen varjolla olenkin mennyt muutaman vuoden aina vain haaveillen kunnon järkkäristä. Vauvan saapumisen varjolla oikeutin nyt kuitenkin tämän hankinnan itselleni. Eihän vauvaa nyt vaan VOI kuvata pelkällä puhelimella. hehhhhh. Selityksiä kyllä löytyy, etenkin kun kyse on uusista elektroniikkahankinnoista. Joulu tulikin siis tänä vuonna aikaisin. 


Rakkautta ensisilmäyksellä: Olympus OM-D E-M10
Rakkaustarinamme alkaa tästä hetkestä!  
Ihanaa viikonloppua!