So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

resepti

HARVINAISEMPI HERKKU


Riistakäristys on huokean hintansa vuoksi harvinaisempi näky meidän ruokapöydässä, mutta ansaitsee silti tulla julkaistuksi. Joka kerta tätä syötyäni mietin, että pitäisi tehdä useammin. Raaka-ainelistauksen saat yläpuolen kuvasta. Hypätään suoraan valmistukseen, mikä on jälleen kerran helppookuheinänteko. Lisukkeina tällä kertaa muusi, porkkanaraaste, parsa ja kukkis. Halutessasi voit toki vaihtaa ne johonkin toiseen. Tutkitusti myös esimerkiksi riisi sopii yllättävän hyvin riistakäristyksen kanssa. Nimimerkillä käristystä jäi yli, mutta muusia ei. Kehoitin näkymätöntä miestä kokeilemaan riisin kanssa ja hän kehui, että hyvin sopi yhteen. Itse olen silti vanhaa koulukuntaa ja syön käristykseni VAIN MUUSILLA. Noni, sit kokataan: 


Valmistus:


1. Hienonna sipulit. Pakota samalla mies (tai muu kätyri) kuorimaan ja pilkkomaan perunat, säästät aikaa. Laita pilkotut perunat kattilaan, lisää vettä niin, että pinta peittyy. Lisää hieman suolaa keitinveteen. Voit myös odottaa veden kiehumista ensin, minnen koskaan jaksa.

2. Sulata voi kasarissa/vastaavassa laitoksessa. Kuullota sipulit ja lisää joukkoon käristysliha pienissä erissä. Anna ruskistua vähän. Lisää joukkoon vesi ja ruokakerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita myös perunakattila kiehumaan tässä vaiheessa. Lisää perunakattilan yläpuolelle haluamasi lisukkeet höyrypaistolle (tässä käytetty parsaa ja kukkakaalia). Jos olet raskaana, kärsit dementiaoireista tai tapaat muuten vaan unohdella asioita, ajasta munakello tai muu kovaääninen vempain soittamaan 25min kuluttua, muista myös pienenentää käristyksen levyn lämpötila sopivaksi hauduttamiselle.

3. Ruoka valmistuu itsekseen, AH MITEN HELPPOA. Tässä välissä ehdit mm. rastaa porkkanaa raasteeksi. Ajan voi kuluttaa myös keittiön siivoamiseen tai esimerkiksi Facebookissa istumiseen.

4. Munakellon pärähtäessä perunat ovat kypsiä. Anna käristyksen hautua edelleen. Nosta kasvikset tarjoiluastiaan/suoraan lautaselle. Kaada vesi pois perunoiden joukosta. Lisää perunoiden joukkoon loraus maitoa ja nokare voita. Vatkaa vatkaimella kuohkeaksi/muussaa muulla haluamallasi laitteella. Lisää maitoa tarvittaessa. Mausta suolalla. Tarkista maku sekä käristyksestä että muusista.

5. Käristys on valmis. Muista ottaa kaikki levyt pois päältä.


 Lappaa kamat lautaselle ja ääntä kohti!