So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

perhe

Heikkosen padasta: vegesose

Viime yö oli jälleen sellainen äidin eloonjäämistaistelu. Illalla päätin mennä suoraan vierassänkyyn nukkumaan. Mikälie ennakkoaavistus jälleen siitä, että yö tulisi menemään reisille. Sain unta joskus 00 aikoihin. 02 heräsin ilman mitään syytä, Ruusunen nukkui. 03 heräsin siihen, että hän hytkytteli riemuissaan pinnasänkynsä laitoja. Otin syliin ja pomputtelin häntä uneen. Ei nukahtanut. Yritin ottaa viereen. Hän nukahti vartiksi, kunnes lähti konttaamaan. Pomputtelin hetken ja laskin omaan sänkyyn, vain menettääkseni hermoni, kun hän kerta toisensa jälkeen lähti kiipeämään pystyyn laitoja pitkin, välillä itkua tihrustaen, välillä nauraen. 05 avasin maitobaarin ja sain hänet nukahtamaan viereeni niin, että estelin häntä kääntymästä vatsalleen. 06 herättiin jälleen ja pomputeltiin. 07 iski pikkunälkä, eikä unta sitten enää riittänytkään, vaan 07.30 oli aika nousta ylös. Miten minusta tuntui, että en ollut nukkunut juuri ollenkaan.

Tässä aivokuolleisuuden tilassa olen kiitollinen siitä, että pakkasessa on ruokaa valmiina. En todellakaan jaksaisi orientoitua tekemään mitään ylimääräistä. Siispä tänään ruokaillaan Heikkosen padasta vegesosetta. Resepti syntyi ihan puolivahingossa, mutta niin hyvää siitä tuli, että ajattelin jakaa reseptin teillekin: 

VEGESOSE: 

1 bataatti 

1 porkkana

1 paprika (keltainen/punainen)

1 tomaatti 

1 punasipuli

1 valkosipulin kynsi 

(Vaihtoehtoisessa reseptiikassa lisäksi tuorejuustoa sekä raejuustoa/mifujuustoa)

Lisäksi: vettä, välimeren yrttiseosta, ripaus rakuunaa, ripaus pippurisekoitusta, loraus oliiviöljyä/rypsiöljyä 

  1. Kuori ja pilko vihannekset. Nakkaa kaikki pieneen kattilaan ja täytä vedellä niin, että kasvikset peittyvät. Anna kiehua 10-15 min tai niin kauan, että kasvikset ovat kypsiä. Voit jättää tomaatin pois laskuista tai keittää muiden mukana. Itse lisäsin sen vasta myöhemmin. 
  2. Kaada kasvikset sekä reipas loraus keitinlientä blenderiin. Tarkan markan mimmi ottaa lopun keitinliemen talteen ja käyttää johonkin toiseen sapuskaan. Lisää joukkoon pilkottu tomaatti, yrtit ja loraus valitsemaasi öljyä. 
  3. Tarkista maku. Ota vauvallesi sopiva annos, täytettävään smoothiepussiin tai lautaselle. Ja sitten syömään. Loput pakkaseen. TAI 
  4. Jos haluat syödä samaa sosetta itse/koko perheen voimin, ota haluamasi määrä sosetta pieneen kattilaan. Lisää joukkoon pala tuorejuustoa, sekä ripaus suolaa ja anna kiehahtaa. Tarkista maku. Pakasta jäljelle jääneet soseet. TAI
  5. Käytä proteiininlähteenä raejuustoa tai mifujuustoa. Tälle edellytyksenä toki, että vauva on jo tutustunut hapanmaito/maitotuotteisiin ja valittuna on vähäsuolainen vaihtoehto. 

 Näkymätön mies toteaisi varmasti tähän: "Diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiilllllissssööööööös änd healthhi. Iha hyvää, mut liha puuttuu".