So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

arki

HELPPO BOLOGNESE
Olen luonteeltani hyvin kärsimätön ja nopeatempoinen. Kaiken pitää tapahtua mieluiten heti, eikä viidestoista päivä. Rakastan hyvää ruokaa ja kokkaamista, mutta arkena pyrin pitämään ruoanlaittoon kulutetun ajan mahdollisimman pienenä, koska usein on niin paljon muutakin tekemistä. Olen huono syömään samaa ruokaa useita päiviä ja ihaninta olisi, jos ruoka olisi aina ”vasta valmistettua”. Taloudellisesti tämä ei kuitenkaan ole kovin järkevää, joten olen opetellut syömään samaa ruokaa useampana päivänä. Pyrin valmistamaan usein ruokia, jotka niin sanotusti paranevat vanhetessaan. Nyt muutettuani takaisin Harjavaltaan olen tosin huomannut, että vaikka tekisin ruokaa neljälle, harvemmin sitä jää jäljelle. Janikalle 1 annos ja näkymättömälle miehelle 3. Joskus kuitenkin käy niin hyvä tuuri, että ruokaa jää, otan loput evääksi töihin. 

En voi sietää ruoan tai raaka-aineiden turhaa roskiin heittämistä. Siksi olen pyrkinyt kehittelemään nopeita reseptejä arkeen, joihin saisi käytettyä kaikki ”jämät” jääkaapista. Tässä jakoon helppo bolognesekastike, mitä tulee tehtyä tasaisin väliajoin. Kasviksia vaihtelemalla ruokaan saa aina hieman erilaisia vivahteita! Jos haluat oikaista valmistuksessa, suosittelen käyttämään pakastealtaan Wok-vihanneksia, jolloin vältyt pilkkomiselta. Reseptistä saa myös helposti tehtyä vegaanin version, sillä jauheliha ei missään nimessä ole pakollinen raaka-aine. 


VALMISTUS: 


1. Pilko kaikki kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita samalla pannu kuumaksi (muista oliiviöljy), jolloin voit nakella kasviksia pannulle sitä mukaa, kun saat niitä pilkottua. Pienennä levyn lämpötila ajoissa sopivaksi. Kuullota kasviksia n. 5min, minkä jälkeen voit nakata ne kattilaan. 

2. Ruskista jauheliha samalla pannulla, missä kuullotit kasvikset. Lisää ruskistettu jauheliha kasvisten joukkoon. 

3. Siirrä kattila samalle levylle, mitä käytit paistamiseen (taloudellisuus kunniaan). Lisää seoksen joukkoon tomaattimurska ja samassa suhteessa vettä sekä 1-2 rkl ketsuppia. Sekoita hyvin, lisää vettä tarvittaessa. Lisää mausteita asteittain: suola, pippuri, basilika, oregano, paprikajauhe ja persilja. Maista, lisää mausteita, maista, lisää mausteita. Jos kastike tuntuu jäävän löysäksi/pidät enemmän sakeasta kastikkeesta, saat lisättyä sakeutta helposti esimerkiksi Maizenan avulla. Lisää asteittain, samalla sekoittaen. Anna kastikkeen kiehahtaa ja sen jälkeen hautua 10-20 minuuttia, riippuen siitä onko kastike tarkoitus syödä heti vai myöhemmin. Tarkista maku, lisää mausteita tarvittaessa ennen tarjoilua. 

Tarjoile spagetin, pastan tai riisin kanssa! 

Huom. Mitä pidempään kastike saa tekeytyä, sitä paremman makuinen siitä tulee. Parhaimman lopputuloksen saat, jos valmistat kastikkeen esimerkiksi jo edellisenä iltana. Enjoy!