So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

arki

IHMEIDEN AIKA EI OLE OHI


Kuvittele mielessäsi Cast Away -elokuvan kohtaus, missä Tom Hanks saa vihdoin nuotion syttymään. Nyt kuvittele minut kehittelemässä täydellistä vihersmoothiereseptiä. Tuhansia kokeiluja ja näkymätöntä miestä lainatakseni ruohon hajuisia ja makuisia sössöjä. Ja sitten se löytyy. Ja sitten myös mies suostuu maistamaan sitä, koska se ei haise ruoholle. Ja kehuu sitä erinomaisen makuiseksi! Rumpujen pärinääääääääääää, sillä nyt se on löytynyt: TÄYDELLINEN VIHERSMOOTHIE -resepti

Se oli aivan tavallinen päivä. Kävelimme S-marketissa, tavanomaisia ostoksia tehden. Yleensä minulla ei ole pakasteosastolle kovinkaan usein asiaa. Nyt kuitenkin jostain syystä pysähdyin pakastemarjojen kohdalla ja silmiini osui Rainbow-valmissmoothiepussukka. Vieläpä vihersmoothie. Nyt kiinnostaa. Tartuin pussiin ja aloin syynätä sisältöä. Ananas-mango-pinaatti. Ei ehkä kovin viher, mutta kuulostaa hyvältä kombolta. Mietin, että miksi en ole kokeillut yhdistelmää aikaisemmin. Aaaaivan, en kuitenkaan jaksaisi ostaa kokonaista mangoa ja ananasta tuorehyllyltä, koska HALOOO kuka muka jaksaa kuoria niitä molempia, kun yhdenkin teurastukseen kuluu aivan liikaa aikaa. Plus vielä se optimaalisen kypsyyden metsästäminen. Liikaa vaivaa. Kaikkia ostan vain tuoretta- periaatteitani vastaan päädyin siis menemään siitä, mistä aita on matalin. Ostin pakastepussin. 


En kuitenkaan voinut päästää itseäni liian helpolla. Olenhan sentään restonomi. Joku ammattiylpeys pitää olla, hehhhhehhheh ja hahhahahhah. Pussin kyljessä ohjeistettiin käyttämään nesteenä omenamehua. Näin siis tehtiin. Tämän lisäksi päädyin lisäämään hieman extraa. 

Täydellinen vihersmoothie 

1 pss valmista pakastesekoitusta 
1 pieni avokado (tai puolet isosta) 
1/2 pienen limen mehu 
reipas loraus omenatuoremehua (tai vettä) 

Nakkaa kaikki raaka-aineet blenderiin ja surrrurrruur! 

Reseptistä tulee yksi iso lasillinen/2 pientä lasillista jaettavaksi kaverin kanssa. Pakastepussissa on neljä 150g pussukkaa, joten tarvittaessa tästä saa isommankin setin aikaiseksi. Jos blenderisi ei ole kovin tehokas, anna pakasteiden sulaa hetki huoneenlämmössä. Itse blendasin jäisinä, koska tällöin smoothiesta tulee mukavan viileää.

Ihmeiden aika ei siis ole ohi. Todistetusti miehen saa syömäänjuomaannauttimaan vihersmoothieta. Seuraava askel on lisätä kierroksia ja ujuttaa reseptin sekaan lisää ällötyksiä. Seuraavaksi aion kokeilla, miten viherjauheet ja esimerkiksi selleri tai lehtikaali käyttäytyvät tässä reseptissä. Usein juuri ne ovat niitä, jotka aiheuttavat kuuluisan ruohon hajun (ja maun) smoothieen. Tässä on kuitenkin niin monta fressiä raaka-ainetta ja kirpeyttä, että saattaisi jopa onnistua. 

Kokeilu siis jatkuu! Stay tuned!