So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

arki

Irtiottoja

Tällä viikolla olen laittanut oikein ranttaliksi! Maanantaina lähdin harjismammojen tapaamiseen ilman Ruususta. Sitä taisi olla liikkeellä, nimittäin tapaamisessamme oli varsinainen vauvakato käynnissä. KYLLÄ, mammatkin karkailee. Kotona oli kaikki mennyt oikein mallikkaasti ilman minua, kato kyllä isä osaa. Tiistaina olin koko päivän Ylöjärvellä, ILMAN RUUSUSTA. Vieläpä vieraissa vauvoissa. No, tiedättekin jo, miten kotona oli sujunut. Erinomaisesti. Koska, kyllä isä osaa. Eilen, marssin määrätietoisesti paikalliseen Alkoon. Ilman Ruususta. Katselin siinä viinejä vähän aikaa. Neuvottomana. Sisko perkele ei vastannut puhelimeen. Tuossa on kissan kuva. Sitä olen juonut joskus. Hmmmm. 

"Tarvitsetko apua", myyjä kysyi. 

"Todellaki. Jos sä olisit lähdössä melkein parin vuoden tauon jälkeen nautiskelemaan viiniä, niin mitäs suosittelisit"? 

Myyjää nauratti. Ei tainnut uskoa, että minä olin ihan tosissani. Löytyyhän sitä, monenmoista. Riislingiä ja ameriikkalaista. Kuivaa ja makeaa. Hapokasta ja pirskahtelevaa. 

"Mä oon kyllä enemmän punkkuihmisiä, muttakun nirso sisko ottaa tästä tonkasta osansa, niin myönnyin valkkariin".

"No tässä voisi olla sellainen aika sopiva. Sopii ihan ruoan kanssa, mutta ihan sitten sellaiseen lipittelyynkin". 

"Juu ei kyllä tää tulee tällä kertaa ihan viihdekäyttöön". 

Korkki on ollut kiinni jo tovin, jos nyt muutamia saunaolusia ja paria punaviinilasillista ei lasketa. Eikä tässä varsinaisesti ole menohaluja ollutkaan. Mutta tänään sattus vähän olemaan. Tänään ajattelin kuitenkin ottaa sellaiset seitinohuet. Ihan vain pienet. Pakkaan rintapumpun reppuun ja hyppään Jopon selkään. Polkaisen rantaan ja pistän tanssiksi. Sillä tänään on yksi kesän parhaista, heinäkuun viimeinen lauantai. On Karmarock, siis yksi jokaisen itseään kunnioittavan harjavaltalaisen kesän must go -tapahtumista. Näkymätön mies sai Porin Jazzit, mutta näitä kemuja hän ei saa. Sillä alkuviikon irtiotoista rohkaistuneena aion nyt ottaa sitä kuuluisaa omaa aikaa. Pistän tukan nätisti ja kampaan naamankin.

Viime kesänä Ruusunenkin tanssahteli maltillisesti Maj Karman tahtiin, masun suojissa. Tänään hän jää kotiin. Hiukan itseänikin jännittää tämä riehaantuneisuus, mutta tiedän, että Ruusunen on hyvissä käsissä. Paljon puhutaan siitä, milloin on oikea aika jättää lapsi hoitoon "vieraisiin käsiin". Vieraalla tarkoitan tässä asiayhteydessä jotakin muuta läheistä kuin isää tai äitiä, siis lähivanhempaa. Mielestäni tähän ei ole yhtä ainoaa oikeaa ratkaisua, koska jokainen perhe ja jokainen lapsi on erilainen. Jokainen vanhempi tietää itse, milloin hetki on oikea tai aiheellinen.

Meidän tapauksessamme taitaa kiikastaa enemmän äidistä kuin lapsesta. Aina kun olen ollut poissa kotoa 3-8h kaikki on sujunut oikein hyvin. Vain minä olen ollut poissaollessani levoton, enkä ole aina osannut rentoutua kunnolla. Puhumattakaan siitä, mitä mielessäni on liikkunut, jos näkymätön mies ei ole vastannut heti puhelimeen tai whatsuppiin minun yrittäessäni tavoittaa. Huomaan ahdistuvani ajatuksesta, että Ruusunen pitäisi viedä hoitoon. Esimerkiksi yökyläily ilman minua tai näkymätöntä miestä tuntuu vielä aivan liian isolta asialta. Saas nähdä, koska olen siihen valmis, heh. Kysymys ei ole siitä, ettenkö luottaisi läheisiimme, asia on todellakin vain korvieni välissä. Olen liiaksikin sortunut ajatukseen, että vain minä tunnen ja tiedän Ruususen parhaiten. Että vaikka hoitaja olisi kasvattanut kuinka monta omaa tai vierasta lasta, yksikään heistä ei ole Ruusunen. Ja jos en ole paikalla tarkkailemassa ja reagoimassa ajoissa hänen jekkuihinsa, jotakin pahaa tapahtuu. Muttakun kyllä mummi ja isi osaa. Ota iisisti, Heikkonen. -Okei, okei. Tänään mummi tulee ottamaan koppia muutamaksi tunniksi, kunnes isimies tulee töistä kotiin. Ruusunen on vierastanut lähiaikoina jonkin verran, siksi pyysin mummia tulemaan jo hyvissä ajoin. Lisäksi halusin, että "hoitaja" tulee omaan kotiimme, jotta neiti on tutussa ympäristössä. Ja suurimman osan poissaoloajastani Ruusunen onkin yöunillaan. Ota iisisti, Heikkonen.

Siispä, mikäli joku mielii tavata allekirjoittaneen tänään in real life, niin lukijatapaaminen on mahdollista Koulurannassa #Karmarock#29200#Harjavalta. Allekirjoittanut löytyy suurella todennäköisyydellä Maj Karman keikalta tai rintapumppuineen jostakin piilopusikosta/bajamajasta. Rai rai tikotikooooooooo! "Harjavallan topviismuijat: anna mun kaikki kestää".