So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

arki

JOULUHERKKUJA


Ajellessani eilen Ideaparkhelvetistä kotia kohti, kuuntelin Suomipopin juttua suklaarasioista. Että, miten joka vuosi ostaa lahjaksi ne samat iänikuiset rasiat ja aina siitä tulee riitaa, että kuka saa minkäkin konvehdin ja sitten ne pahat pyörii siellä rasiassa viikkotolkulla. Itse en ole ennen raskautta ollut kovinkaan suuri suklaan ystävä, mutta nyt raskauden aikana on tämäkin herkku maistunut tavallista enemmän. Joulusuklaat ja 
-konvehdit eivät kuitenkaan edelleenkään kuulu suosikkeihini. Yhtenäkin jouluna lähdin illalla vielä pienelle rasiakierrokselle ja pistin jakoon kaikki saamani suklaarasiat. Itse pidän eniten suklaasta, joka kätkee sisäänsä jonkinlaisia sattumia. Siksi päätin eilen vielä illalla hulluuksissani "kokkailla" uudelleen Rocky Roadia. Lainausmerkit siksi, että ei tätä varsinaisesti kokkaamiseksi voi kutsua. Sulatat suklaat, sotket haluamasi täytteet ja kovetat uudelleen! TADAAA! Valmista. 

Tein kerralla isomman satsin, koska ajatuksena on laittaa tästä hieman pukin konttiin sen sijaan, että vetelisin kaikki omaan napaan. 

Tässä jakoon pari hyväksi todettua komboa silvusssspleeeeeeeeee: 

Tumma Rocky Road 

200g tummaa leivontasuklaata 
200g maitosuklaata 
koristeluun valkosuklaata (mikäli et aio tehdä vaaleaa Rockya, jätä tämä pois) 
minivaahtokarkkeja (1-2dl) 
1/2 pussia Amerikan pastilleja 
kuivattuja vadelmia (kokonaisia, jos mahdollista) 
1/2 pussia cashewpähkinöitä

Sulata suklaa vesihauteessa (tai mikrossa, jos olet taitava). Sekoita joukkoon kaikki raaka-aineet, mutta jätä kaikista vähän koristeluun. Levitä seos leivinpaperille haluamasi alustan päälle. Säädä paksuus sen mukaan, miten "ronskeja" paloja haluat valmiista tuotoksesta pilkkoa. Itse jäljittelin paksuudessa tavanomaista suklaalevyä. Ripottele valmiin seoksen päälle loput raaka-aineista koristeiksi. Roiski lusikalla valkosuklaata päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään n. 30min tai esimerkiksi yön yli. Voit myös tarvittaessa käyttää pakastinta, mutta hidas jäähdytys tuo paremman lopputuloksen. 

Kuten kuvasta näkyy, en löytänyt paikallisesta S-marketistamme haluamiani kuivattuja vadelmia kokonaisina. Mikäli haluat näyttävämmän näköisen lopputuloksen, kannattaa kipaista Punnitse ja Säästä -kioskiin tai vastaavaan puljuun ja noutaa marjat sieltä! Täällä Harjiksessa tosin ei moista ylellisyyttä ole tarjolla, hehh. 

Tumma Rocky Road vol. 2 

200g tummaa leivontasuklaata 
200g maitosuklaata 
koristeluun valkosuklaata 
minivaahtokarkkeja (1-2dl) 
1/2 pussia Amerikan pastilleja 
1/2 pussia valmiita popcorneja Vaalea Rocky Road (alkuperäinen resepti: Talvinen rocky road)

400g valkosuklaata (leivonta) 
1/2pkt joulupipareita 
1pss kuivattuja karpaloita/kuivattuja vadelmia, mikäli karpalot ei iske 
1/2pss cashewpähkinöitä 

Jäähtyneen Rocky Roadin voi pilkkoa joko kauniisti puukolla paloitellen (menee hermo, en suosittele) tai ronskisti käsin pilkkomalla (kuten itse lopulta tein). Asettele tarjolle, syö itse tai pakkaa pukin konttiin! 

Rocky Roadin jälkimainingeista syntyi tänään aamulla myös vahingossa järkyttävän hyvä smoothie! Kuivattuja karpaloita jäi nimittäin hieman yli, joten päätin heittää ne aamulla blenderiin. Kannattava vahinko! 

Jouluinen puolukkasmoothie 


1dl puolukoita 

1dl vadelmia 

1/2pss kuivattuja karpaloita

1dl maitoa tai muuta nestettä 

1-2rkl chiageeliä (nesteessä lionneita chiasiemeniä)

1-2dl turkkilaista jogurttia/muuta jogurtin tapaista
  
(ripaus sokeria/loraus hunajaa)

Kerrosta kamat blenderiin. Jos käytät jäisiä marjoja, lisää ne viimeisenä. Surruruururuurururrur. Tarkista maku, lisää makeutta tarvittaessa. (Huom! Kuivatut karpalot sisältävät itsessään sokeria, joten tarkkana sokerin/muun makeuttajan kanssa!) Annostele laseihin ja ääntä kohti! 

Ps. Uskon, että "oikeat" karpalot sopivat ihan yhtä hyvin tähän komboon. Tällöin makeutta varmasti kaivataan enemmän, mikäli ei pidä kirpeästä. Hyviä rasvoja ja pehmeää rakennetta smoothieen saa vaihtamalla chiageelin puolikkaaseen/kokonaiseen avokadoon. 

Tällä lähti hyvin aamu käyntiin!


Tämän voimin suunnaksi Pori ja missiona loppujen joululahjojen metsästys!