So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ajatuksia

Kuis kulkee, kilarimuija?

"Viittiks käyd kurkkaa, joko se neiti sielt heräilis"? 

"Ai kurkkaamallako se herää vai"? 

"Onks sul tänää joku näsäviisastelupäivä kenties"? 

"No onks itelläs joku kilaripäivä sit vissii vai oikee"? 

Luulitteko kenties, että vanha tuttu Kilarimuija olisi kadonnut jonnekin? Eheeeeeeeeeeeeeiiiii. Hän on ehkä rauhoittunut hieman odotusajan hormonihuuruistaan, mutta kyllä hän on ihan pysyvä osa persoonallisuuttani. Aina ei vain ymmärrä. Joskus Kilarimuija saapuu paikalle sekunnin sadasosassa. Välillä vain jupistakseen itsekseen, välillä räjähtääkseen ihan huolella. Tässäpä ihan pari keissiä, jolloin kilahti. Välillä pitää laskea kymmeneen tai kymmeneentuhanteen. Välillä täytyy kilahtaa ihan ääneenkin.

 1. Kun näkymätön mies vie täysinäisen roskapussin tai vaipparoskapussin JA JÄTTÄÄ LAITTAMATTA UUDEN PUSSIN TILALLE. Allekirjoittanut huomaa sen tietenkin joka kerta, kun on jo liian myöhäistä. Eijjumalautassaaatananperkele. 
 2. Kun näkymätön mies luistaa sängyn petaamisesta, vaikka on sovittu, että viimeinen nousija sen tekee. Ja sitten kissat menee puhtaisiin lakanoihin likaisine tassuineen. "Mää meen ainaki Ruususen huoneesee nukkuu ku sä et oo taaskaa pedannu petii ja kissat o ryönänny koko sängyn. Saat nukkuu siel iha keskenäs kissojen kans NI". 
 3. Kun näkymätön mies jättää roskat tiskipöydälle/muulle tasolle/yöpöydälleen, eikä laita niitä suoraan roskikseen. TAI kun hän laittaa tyhjät tölkit siistiin rivistöön siivouskomeroon hyllylle, vaikka niille olisi pussi valmiina. MIKÄ JÄRKI?
 4. Kun pyydän näkymätöntä miestä auttamaan jossakin vauvaan liittyvässä asiassa ja vastaus on "joo joo kohta". Sitten, kun se joo joo kohta tulee, olen ehtinyt jo tekemään pyytämäni asian itse. SAATANA KU MÄ SANON ET TULISITKO NIIN SE TARKOITTAA HETI EIKÄ VIIDESTOISTAPÄIVÄ. 
 5. Kun näkymätön mies ei koskaan löydä MITÄÄN. Jos häneltä kysytään, kaikki on aina loppu tai minä olen sen piilottanut, koska "no mistä minä voin tietää, ku sä täällä laitat kaikki ihan vääriin paikkoihin". Ja aina se kadonnut tai lopussa oleva asia löytyy, kun tulen vauva kainalossa kädestä pitäen näyttämään. SILMÄ KÄTEE.
 6. Kun näkymätön mies pakotti katsastamaan auton, vaikka en yhtään halunnut. "Minkä takia sä vaadit mua suorittamaan tälläsiä erittäi epämieluisia tehtäviä ku mä en yhtää halua". 
 7. Kun ihmiset kysyy ehkä noin sadannen miljoonannen kerran: vieläkö sul vaa maito riittää. Ei kai sil vaa oo nälkä. EI OLE NÄLKÄ JA KOHTA LYÖN SULLEKKI TISSIN SUUHU NI NÄET ETTÄ RIITTÄÄ PRKL. 
 8. Kun Ruusunen herää yöllä tunnin välein ja kukkuu joka aamu 3-4h mukavirkeenä ennen ensimmäisiä päiväunia. Laske kymmenene. Tai laske suoraan sinne kymmeneentuhanteen.
 9. Kun Ruusunen ei pysy yhtään paikoillaan vaippaa vaihdettaessa tai pukiessa. "NYT SITTE VAUVA, KYL VAIPPA LAITETAA JA VAATTEET PUETAA, voit ol varma". 
 10. Kun näen jossakin FBryhmässä aloituksen, missä kysytään vastausta jonkinlaiseen arkipäivän ongelmaan. Ensin tulee yksi, joka vastaa jo omassa kommentissaan kysymykseen. Sitten toinen vastaa tismalleen saman kuin ensimmäinenkin, sillä erotuksella, että hänen komenttinsa eroaa ensimmäisestä sanalla "meillä". Ja sitten kolmas tekee sen. Ja neljäs. Ja viides. Kuudesseitsemäskahdeksasyhdeksäskymmenesyhdestoista. JA VOI JUMALAUTASAATANA ETTEKSTE NY YMMÄRRÄ, ETTÄ SE POINTTI TULI VARMAAN SELVÄKSI JO ENSIMMÄISESTÄ VASTAUKSESTA. Ei varmaan tuo sille ap:lle mitään lisäarvoa et sen puhelin pimputtaa vitun kolmesataa kertaa samaa vastausta, ku meni varmasti perille jo ensimmäisestä. Ja sitten, kun huomaan sortuneeni tähän itse, vasta vituttaakin. Jos joku muu on jo kommentoinu sen, mitä ajattelit sanoa, niin mitäpä jos Heikkonen (ja kumppanit) IHAN VAIKKA TYKKÄISIT SIITÄ SEN KOMMENTISTA JA JOS ON IHAN PAKKO SAADA SANOA JOTAIN NIIN KOMMENTOI VAIKKA SIIHEN ALLE, ETTÄ OLEN SAMAA MIELTÄ tai HYVÄHYVÄ.
 11. Kun saat itsesi kiinni siitä, että neuvot ystävääsi vauvan hoitamisessa tavalla, mikä ärsyttäisi itseäsikin. NYT SIT HEIKKONEN TURPA KIINNI, ONKS PAKKO OLLA NOIN ÄRSYTTÄVÄ. PYYDÄ NYT EDES ANTEEKS KU OOT NOIN APINA. ÄLÄ AINA TARJOA RATKAISUA, JOSKUS ON HYVÄ VAAN KUUNNELLA. Oot sää tyhymä.
 12. Kun elektroniikka/netti ei toimi juuri silloin, kun sinulla olisi ylimääräistä aikaa.
 13. Kun olet tehnyt WORDillä yhtä lupaamaasi prosessikaaviota muutaman tunnin ja kone kaatuu kesken kaiken. Muistitko tallentaa Heikkonen? JOS SE EI PALAUDU NI TÄÄ VITUN LÄPPÄRI LENTÄÄ SEINÄÄ. 
 14. Sen kerran ku olis aikaa katsoa TV, niin sieltä ei tule jumalauta ei niin mitään. Paitsi Huvilan ja Huussin TOIVEuusinnat ja Helmiä+sikoja kolmelta eri kanavalta samaan aikaan. Huvilan ja Huussin TOIVEuusinnat, kyl näin o. 
 15. Kun Piisamirotta pissasi sänkyyn. 
 16. Kun Piisamirotta varasti kanapalat salaatista. 
 17. Kun Piisamirotta varasti täytteet leivältä. 
 18. Kun kissat herättivät vauvan x3000000000000000. 
 19. Kun yrität saada Ruususta syömään nätisti auton takapenkillä Ideaparkin parkkipaikalla ja kuuntelet samalla, kuinka mummi ja sisko kasaavat rattaita ja se kuulostaa siltä, että ne räjäyttää koko laitoksen pikemminkin atomeiksi kuin saisi aikaan toimivan kokonaisuuden. 
 20. Kun tyrit itse lapsen nukkumisen kompuroimalla tai metelöimällä muuten vaan. Tai esimerkiksi unotamalla kahisevat ulkoiluhousut jalkaan. KUI SAATANAN TYHMÄ TARVII IHMISEN OLLA. 

Olemme näkymättömän miehen kanssa kumpikin omalla tavallamme melko temperamenttisia tapauksia. Vuosien saatossa olemme oppineet ymmärtämään toistemme kilahteluja yllättävän hyvin ja usein esimerkiksi allekirjoittaneen raivot saavat ymmärrystä sen sijaan, että se johtaisi riitaan. Silloin, kun kilareilleni ei ole mitään aiheellista syytä, näkymätön mies vain nauraa minulle ja tajuan itsekin toimintani typeryyden. Ruusunen taitaa tulla isäänsä, sillä usein kun korotan hänelle ääntäni tai poistun kilahtamisen tunteen tullessa hetkeksi toiseen huoneeseen, hän vain nauraa räkäisesti päin naamaa. Hänen kauttaan olen myös viimein oppinut jopa hieman hillitsemään temperamenttiani, sekä pyytämään anteeksi ja selittämään, mistä tunnekuohuni milloinkin johtuvat ja ennen kaikkea, ovatko ne aiheellisia vai ihan vain omaa apinointiani. 

Niin, ja mummin sanoin: 

eipä tarvii ihmetellä Ruususen temperamenttia. Mitä voi olettaa, ku molemmat vanhemmat on tollasia jääräpäitä.

Ja nyt kun tuli tämä allekirjoittaneen äkkipikaisuus puheeksi, niin arvatkaapas miten sen täysimetyksen sitten kävi? No takki kääntyi (TAAS) ja sehän loppui sitten eilen. 5kk ja 1pvä täysimetystä. Päätöksen tästä teki prinsessa Ruusunen. Eilen aamulla hän suorastaan komensi sitteristään äitiä ja isää, että "koittakaa ny jumalauta antaa tännekki sit jotai jo pikkuhiljaa". Siispä äiti marssi myöhemmin kauppaan ja osti pussillisen maissinaksuja. Päivällisellä täysimetys päättyi ja maissinaksuneitsyys meni. Ja sehän sujui prinsessalta melkoisen hyvin! Mutta palataan siihen ja ajatuksiini kiinteiden aloittamisesta toisella kertaa. Nyt pitää lähteä treffailemaan mammoja! ADJÖÖ.