So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

perhe

Löytäjät

Merkitään raporttiin: Pieni tutkimusmatkailija on löytänyt lähiaikoina muun muassa

Play Station 4 pelikonsolin +ohjaimet 

Jännä löydös. Ohjaimet pitävät mukavaa ääntä, kun ne pudottaa lattialle ja samalla se konsoli lähtee päälle ja siihen syttyy valo. JÄNNÄ. "A-aaa aaaaa Ruusunen, se on iskän. Annetaas olla. Ei iskä tykkää". 

Television 

Mielenkiintoinen löydös. Joskus se on musta, mutta joskus siinä välkkyy kaikenlaista. En minä siitä niin jaksa kiinnostua, mutta näyttöä on kiva lääppiä. "Hei, tuuppa tänne sieltä jooko". 

Pistorasioita

Erittäin mielenkiintoinen löydös. Hyvin vaikea lähestyttävä, sillä aina joku on salamana paikalla estämässä tutkimuksia tai kantamassa kauas kohteesta. "AAAA AAA RUUSUNEN. Pipi tulee, jos koskee. Ei ole hyvä. Annas olla". 

Jalkalistaa pitkin kulkevan nettijohdon 

Hyvin merkittävä löydös. Johto kulkee monesta kohtaa seinää pitkin. Sitä täytyy repiä ja hakata lattiaan. "Onko ollu puhetta siitä Ruusunen. Mennääs kattoo näitä leluja". 

Nettijohdon päättymispaikka aka modeemin sekä sen alla olevan peilipöydän

Oikein kutkuttava löydös. Vilkkuvia valoja ja kivoja nappuloita. Ja jos katsoo alas, joku katsoo takaisin. Merkillistä. Löydöksessä on oltava jotakin todella salaperäistä, koska näihin ei ilmeisesti saisi koskea. "AAAAAAAAAAAAAAA EIIIII Ruusunen. Ei ole hyvä". 

Sohvan

Keskeinen löydös seisontaharjoitusten osalta. Tämän löydöksen äärelle tulee palata säännöllisin väliajoin. "Joo siinä on hyvä harjoitella. Ei, ei voi päästää molempia käsiä irti, sitten kaatuu ja pipi tulee". 

KISSOJA

IHANA LÖYDÖS. Pehmoinen ja jännä! Juoksee karkuun, mutta joskus antaa koskea. AI AI AI MITEN PEHMEÄ. "Nätisti täytyy Pipaa/Jaloa silittää Ruusunen". 

Erilaisia laatikoita 

Salaperäisiä löydöksiä. Niistä voi vetää ja sisältä paljastuu TAVAROITA. "Joo siellä on kaikkea jännää, annetaan niiden olla siellä jooko. Laitetaan takas kiinni eiksni"?

Dvd-elokuvia 

Erittäin kummallisia ja turhia kapineita, mutta silti hyvin jännittäviä. Näistä on tehtävä säännöllinen inventaario päivittäin. On vedettävä lattialle ja tehtävä tarkka yhteenveto. "Joo, ne on ne samat dvd:t, mitkä oli siinä rivissä kaksi tuntia sitten. Ei ole muuttuneet välissä miksikään". Mutta oletko ihan varma? Koskaan ei voi olla silti liian varma, on tarkistettava. 

Kaukosäätimet 

Erittäin tärkeitä löydöksiä. Paljon pehmoisia nappuloita! Jos oikein hyvä tuuri käy, nappia painamalla saattaa tapahtua jotakin odottamatonta. "NONIIIIIIIIII RUUSUNEN, nyt katos kaikki kanavat kuule telkkarista". 

Rikkalapion ja sihvelin

AH MIKÄ LÖYDÖS. Harjaa on mukava maistaa, jos vaan ennättää ennen estelyjä. Ja mitä aarteita lapiosta löytyykään: kissankarvoja, hiekkaa, Talkmuroja, ruoantähteitä. PÖYTÄ ON KATETTU. "HYI OLKOON RUUSUNEN, ei sitä voi syödä. Yök yök yök yök yök ei ole hyvä". 

Kenkiä 

Merkitään samaan kategoriaan edellisen kanssa: OIKEIN MAINIO LÖYDÖS. On tärkeää maistaa kengänpohjaa, että voi tietää, missä sillä on kävelty. Kuuluu myös mukava ääni, jos paukuttaa kenkiä yhteen tai repii kaikki alas hyllystä. "HYYYYYYYYYYYYYI ei oteta niitä iskän kenkiä. Ei hyvä". 

Rattaat 

Tärkeä löydös. Kulkupeli on tarkistettava huolellisesti jokaisen ulkoilun välissä sekä ennen ja jälkeen päiväunien. "Kyllä, on sinun rattaat. Hienot on. Ei nousta niitä pitkin seisomaan silti". 

Keinutuolin 

MIKÄ LÖYTÖ. Kun siihen koskee, se KEINUU. MIELETÖNTÄ. "Ooppa varovainen nyt, ettei osu leukaan". 

Vanhan Singerin ompelukonepöydän hassuine polkimineen 

Erittäin merkittävä löydös. Erittäin hyvä tuki pystyyn nousemiseen. Erittäin jännittävä poljin yhdistettynä pyörivään pyörään. Hyvin jännittävä. "Niin se alkaa pyöriä, kun tosta polkimesta painaa. Äiti näyttää. Ei, ei voi laittaa sormia väliin. Pipi tulee". 

JA PALJON PALJON MUUTA. Osa löydetyistä artikkeleista on ollut niin perin juurin kummallisia ja mielenkiintoisia, että ne vaativat pienen tutkimusmatkailijan jakamattoman huomion useita kertoja päivässä. On myös vähän väliä käytävä koko asunto järjestäen läpi tarkistaen, että löydökset pysyvät varmasti omilla paikoillaan, eivätkä muuta olomuotoaan salakavalasti. Tutkimuksia häiritsevät jatkuvasti äidin sekä isän toistuvat kiellot ja yritykset kääntää pienen tutkimusmatkailijan huomio turhanaikaisiin asioihin, kuten esimerkiksi miljoonaan kertaan nähtyihin leluihin. He eivät ymmärrä, miten tärkeää on selvittää, miksi vanhan ompelukoneen pyörä lähtee pyörimään, kun polkimesta painaa ja miksi pyörä pysähtyy, jos sinne lykkää sormet väliin. 

Pieni tutkimusmatkailija ei ole ainoa, joka on löytänyt viimeaikoina jotakin merkittävää. Myös eräät veljekset ovat tehneet merkittävän löydön:

Ruususelle tämä peti on käynyt jo pieneksi, joten tämän näyn edessä en hennonnut enää kieltää veljeksiä. Lisäksi täällä he saavat nukkua päiväuniaan rauhassa, vailla pelkoa ihmispennen hyökkäyksistä. Siis kissepeti. 

Allekirjoittanutkaan ei ole istunut täysin toimettomana, vaan on löytänyt itsensä iltaisin notkumasta muutamalla Facebookin kirpputorilta. Ennen oli rairai ja tikotikooooooooooooooo nyt on vaa Blaa!Blaa! ja Picopicoooooooo. Minäkin olen tehnyt muutamia merkittäviä löytöjä, Ruususen seuraavaa kasvupyrähdystä odotellessani:

vimma, vimmacompany, vimman letti, lettikuosi, vimman letit, gugguu, gugguu pants, vimman play, vauvan vaate

Niin. Viimeaikoina Ilmarisenkatu 6 A yhdessä on löydetty yllättävän paljon.