So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

arki

Löytö isolla ÄLLÄLLÄ

Muistanette varmaan sen ihanan rottinkisen ensisängyn, minkä esittelin pohtiessani tulevia nukkumisjärjestelyjä.

http://so-up.fi/heikkonenkakspistenolla/nukkumisjarjestelyt

Noh, perhepeti vei kuin veikin voiton melkeinpä ensimmäisen kuukauden ajan. Ruusunen nukkui rottinkisängyssä aluksi lähinnä päiväunia. Tähän tarkoitukseen pyörillä liikkuva peti oli nappivalinta! Hiljalleen yöt alkoivat kuitenkin käydä sen verran risaisiksi, että aloimme nukuttaa prinsessaa myös öisin omaan sänkyyn. Tämä projekti on edennyt melko vaihtelevalla menestyksellä, eikä Ruusunen ole nukkunut rottinkisängyssä vielä yhtäkään kokonaista yötä. Useimmiten hän nukahtaa illalla syliini ja siitä hänet nostetaan omaan sänkyyn. Ensimmäiseen syöttöön asti hän nukkuu siinä ongelmitta, mutta seuraavat heräämiset ovat haasteellisempia. On täysin arpapeliä, onnistunko siirtämään prinsessan syönnin jälkeen sänkyyn niin, että hän ei säpsähdä hereille. Usein viimeistään yön viimeisellä heräämisellä hän jää äidin ja isin viereen, koska omaan sänkyyn ei suostuta rauhoittumaan millään. 

Ruusunen kasvaa ja kehittyy huimaa vauhtia, mikä heijastuu myös öisin hänen unimaailmaansa. Rottinkisänky on tässä mielessä yönukkumisiin haasteellinen, sillä käsillään ympäriinsä huitova prinsessa osuu sängyn reunoihin ja huitoo näin itsensä hereille jatkuvasti. Aloimme pohtia, että olisiko pinnasänky ratkaisu ongelmaan, olisihan sen osto väistämättä edessä ennemmin tai myöhemmin, sillä tavoitteena oli saada prinsessa nukkumaan omaan sänkyyn mahdollisimman pian.  Olin jo odotusaikana katsellut pinniksiä paljonkin. Ajattelimme tehdä homman helpoksi ja hakea sängyn patjoineen Ikeasta. Kunnes eilen aamulla ajattelin kuitenkin vilkaista Tori.fi:tä Satakunnan alueen tarjonnan osalta. Silmiini osui jo maaliskuussa jätetty ilmoitus käyttämättömästä, puisesta sängystä. Kauppaan kuului myös uudenveroinen patja. Koko lysti kustansi 60€. Olin ihan varma, että sänky olisi jo mennyt ja ilmoitus unohtunut vain roikkumaan, mutta onnekseni huoli oli turha: sänky oli edelleen alkuperäisellä omistajallaan. Hän oli mielissään, että saisi viimein kaupat tehtyä. 

Rakastan vanhoja esineitä ja sitä, että jokaisella huonekalulla on jokin "tarina". Entisessä Tampereen asunnossani valtaosa huonekaluista oli käytettyjä tai näkymätöntä miestä lainatakseni "antiikkista ryönää". Sydämeni meinasi pakahtua, kun pääsimme perille Eurajoelle ja kävi ilmi, että tämä sänky oli myyjän itsensä nikkaroima.

"Tuollaisen vaan tein, kun oli pieniä vieraita tulossa. Ei sille sitten käyttöä ollutkaan".

Hän esitteli innoissaan, miten sängyn toisen laidan saisi laskettua alas ja millaisen lukitussysteemin hän siihen oli suunnitellut. Hän kertoi, että sänky oli käytännössä jäänyt täysi ilman käyttöä ja patjalla oli nukuttu vain yksi yö. Katsoin patjaa haltioituneena, se oli varmasti maksanut vähintään tuplasti, ellei triplasti, enemmän kuin mitä maksaisimme sängystä ja patjasta yhteensä. Kysyinkin, miten hän raaskii luopua kaikesta niin halpaan hintaan. Vaatimattomana hän vain tuhahti, että mieluummin antaa ne käyttöön kuin antaisi pölyttyä varastossa. Mykistyi siinä näkymätön mieskin ja kotimatkalla totesi, että "tuntuu ihan ryöstöltä viedä nää näin halpaan hintaan, kun on noin hyvä patja ja toinen itse viel tehnyt". Nöyrtyipä mies myöntämään senkin, että tällä kertaa allekirjoittaneen "antiikkinen ryönäily" kannatti. 

Minusta on ihanaa, että liikkeestä ostetun sijaan meille valikoituikin nyt aivan uniikki ja silti täysin uutta vastaava peti. Aivan kuin sänky olisi vain odottanut, että hänet löydetään. Patjasta en voisi olla tyytyväisempi. Katsoin nimittäin netistä, että se on allergiaystävällinen ja kotimainen tuote, raumalaisesta pienyrityksestä. Kaiken kaikkiaan kannattavat kaupat. Rottinkisänky jatkaa edelleen päiväunipaikkana niin kauan kuin neiti siihen vain mahtuu. Sen jälkeen se jää koristeeksi, esimerkiksi lelujen säilytystä varten.

Kotona sänky piti tietenkin koota heti. Aluksi ajattelin, että maalaamme sen valkoiseksi, mutta sängyn nikkaroineen miehen sanat kummittelivat mielessäni. "Voihan sen sitten maalata mieleiseksi, mutta minä pidin sen tuollaisena luonnollisena". Katselin valmista sänkyä ja mietin, että tuon värinen sen kuuluukin olla. En halua piilottaa käsityön jälkiä maalin alle, ainakaan vielä. Oranssin, edesmenneen pappani, retrokeinutuolin vierellä sänky näyttää juuri sopivalta alkuperäisessä puunsävyssään. Olisi Jussipappakin varmasti ylpeä, että prinsessan sängyn on valmistanut joku muu kuin Ikea. Hän kun oli puuseppä ammatiltaan. 

Otimme sängyn sivuvaununutyyppisesti käyttöön heti. Taikaa kenties, mutta Ruusunen nukahti eilen syliini klo 22. Siirsin hänet sänkyyn ja sinne hän jäi, heräten ensimmäisen kerran vasta klo 04. Seuraavan kerran 06. Äiti on kuin uudestisyntynyt näin hyvän yön jäljiltä. Psssst rakkaani: saat ottaa tavaksi.

Enää hän ei kerää pölyä varaston nurkassa, käyttäjäänsä odottaen. Nyt hän on päässyt tekemään sitä, mihin hänet on luotu.