So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

arki

MEGA OUTLET TAMPERE

"Siellä on satanu yöllä lunta", totesi näkymätön mies minulle aamulla ensimmäiseksi. 

JEE LUNTA! VÄHÄ IHANAA, ajattelin. Kunnes muistin, että olin jättänyt auton tallin sijasta parkkipaikalle. NOU. Enkä ole saanut vielä aikaiseksi hankkia lumiharjaa. HYVÄ HEIKKONEN. Kyllä ropisi ilot ensilumesta siinä kohtaa, kun lapasilla putsailin autoa lumesta unihiekat silmässä. Ja skrapasin lasit parkkikiekolla....

Ei muuten varmaan tullut kenellekään yllätyksenä, että näkymättömällä miehellä ei ollut aikomustakaan lähteä mukaani Mega Outlet -messuille. Onneksi olin tehnyt Plan B:n tämän kieltäytymisen varalle ja ylipuhunut siskon mukaan (lupasin, että siellä on muutakin kuin lastenvaatteita). Käänsin siis Matun nokan kohti Huittisia ja lähdin herättelemään siskoa vällyjen välistä. Perillä odotti riemukas vastaanottokomitea: he olivat erittäin innoissaan ensilumesta. Millään ei olisi ehtinyt pissalle, kun piti painia tuossa hurjassa lumimäärässä. Hebule. 


Mega Outlet -messut osoittautuivat pienoiseksi pettymykseksi. Näytteille asettajia oli loppujen lopuksi melko niukasti ja suurin osa tuotteista oli suunnattu niin sanotusti vähän kypsemmälle väelle. Osa tuotteista oli myös laitettu esille todella epäsiististi, eikä siksi tehnyt edes mieli mennä katselemaan tarkemmin. En tiedä oliko pahin ryysis jo ohitse meidän saapuessamme pelipaikalle, mutta mielestäni jengiä oli liikkeellä melko vähän. 


"Ja täällä Vilan tuotteet nyt kaikki puoleen hintaan". 
"Ei oo pokkaa kävellä tosta ohi ja sanoa sille, että no enpä ihmettele". 

Plussaa tuli kuitenkin jälleen siitä, että korttimaksu kävi kaikissa niissä ständeissä, missä kävimme tutustumassa tuotteisiin. Pysähdyimme pitkäksi aikaa Shepherdin tossujen äärelle. SIIS MITEN SÖPÖJÄ! Olisin voinut ottaa kaikki! 


Tossut/Shepherd

Siinä vaiheessa, kun kuulin kaikkien lasten tossujen olevan 10€ tarjouksessa, en voinut enää kieltäytyä. Kaupat tehtiin näistä:


Shepherd on ruotsalainen, 1982 perustettu, tuotemerkki. Merkki on johtava erilaisten lampaannahkaisten jalkineiden valmistaja Euroopassa. Tuotteet tulevat vastuullisilta ja valvotuilta lampaankasvattajilta. Myös alihankkijat allekirjoittavat sopimuksen Shepherdin kanssa. Lampaiden ihana villa on hyvää monesta syystä: 

Villa on uusiutuvaa
Villa on itsepuhdistuvaa
Villa on lämmintä ja kaunista
Villa suojaa kosteudelta
Villa toimii sekä kesällä että talvella

Jokista lainatakseni: ihanat, mutta niin tarpeettomat. Ei vaan. Vaunu-unilla hyvät ja aamupalalla. Näiden käyttöikä tulee jäämään tietenkin aika lyhyeksi, mutta hei camoooooooooooooon onhan ne nyt ihan syötävän suloiset! Eikä hinta todellakaan ollut päätä huimaava. Jää ainakin sitten kiva muisto hyllyn reunalle aikanaan, sillä tuskin raaskin antaa poiskaan. Kyllä jokaisella lapsella pitää yhdet muistotossut olla, onhan itsellänikin peräti kahdet!
Muuten saalis jäi messujen osalta melko suppeaksi. Jatkoimmekin siskon kanssa matkaa Ideaparkkiin, mistä mukaan tarttui vauvalle muutama lämpimämpi aluspuku. Sitä paljon puhuttua merinovillaa. Tarkenee sitten pakkasilla! Tein myös alustavaa kartoitusta erilaisista toppahaalareista, mutta en kyennyt vielä päättämään. Liikaa vaihtoehtoja. Ulkoiluvaatteita lukuun ottamatta vauvalle alkaakin olla jo aikamoinen arsenaali vaatteita, eikä lisää paranisi enää paljon ostella. Katse pitäisi kai alkaa pian kääntää kohti oikeasti tarpeellisia hankintoja. Toistaiseksi pienelle ei ole hankittu nimittäin vaatteiden lisäksi muuta kuin hoitopöytä. Vielä pitäisi löytää ainakin vaunut, turvakaukalo, amme ja sänky. Muttakun pelkkä ajatuskin vaunuistarattaistayhdistelmistäavaruusaluksista saa ahdistuksen nousemaan kurkkuun. Niissä jos jossain on varaa valita. HUOH. Siis ei vielä. Ei todellakaan vielä. 

Loppuillan ajattelin pyhittää saunalle ja sohvan nurkassa löhöilylle! Illan kevennyksenä päivän paras by näkymätön mies: 


"Mun tekis mieli poppareita, mut en mä varmaan voi tehdä niitä ku mulla on joku _syömishäiriö_". 

(Kritisoin hänen ruokailutottumuksiaan, sillä syötiin ehkä noin 45min sitten ruokaa +jälkkäriksi irtokarkkeja, mitkä nekin jouduin takavarikoimaan kesken pois, koska kulhon sisältö hupeni uhkaavaa vauhtia miehen suuhun. Sul on varmaa jonki asteine syömishäiriö. Ei jatkuvasti tarvitse puputtaa jotain, totesin hänelle. Hän tästä niin mielensä pahoitti. ) 


Love is in the air!