So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ajatuksia

Minä olen 27vuotta

Tänään minä täytän 27. Tai oikeastaan täytin jo, tuossa aamuyöstä. Itsehän en muista tuosta vuosien takaisesta hetkestä tuon taivaallista, mutta olen kuullut juttua, että se oli melkoinen reissu niin äidille kuin minullekin. Vaan tässäpä sitä ollaan: taas vuotta vanhempana. 27. Mitä ikinä. Vastahan minä olin 17 ja muka nainen parhaassa iässä. Kattia kanssa, minä olen aina parhaassa iässä!

Syntymäpäiväni kunniaksi Ruusunen päätti ensin herätä yöllä 2h välein. Nyt hän on päättänyt juhlia äidin kanssa koko päivän. "Skipataan päikkärti, JOO HYVÄ IDEA". Onneksi näkymätön mies sentään hemmotteli päivänsankaria uudella ulkoilutakilla. Nähtiinpä täällä sellainenkin ihme, että mies oli eksynyt parturireissullaan kukkakauppaan. Tapahtui nimittäin ensimmäisen kerran viiden vuoden sisällä. Ihmeiden aika ei todellakaan ole ohi! Ruusunen on todellakin tehnyt miehestä pehmon.

En aio vuodattaa tänään, miten poikkeuksellinen ja merkityksellinen kulunut vuosi on ollut. Eiköhän se ole sanomattakin selvää. Mikään aikaisempi ikävuosi ei ole antanut ja ottanut yhtä paljon kuin tämä 27. Tänään, kun katson itseäni peilistä, näen entistäkin vahvemman ja rohkeamman naisen. Tiedän, kuka olen. Mistä olen tullut ja minne olen menossa. Ainakin tällä hetkellä. Olen pitkään jo ollut kohtalaisen tyytyväinen elämääni, mutta tällä hetkellä voin sanoa eläväni elämäni parasta aikaa, juuri NYT.

Syntymäpäiväni kunniaksi täytin teille tänään itsestäni tällaisen ystäväkirjasivun, ainaisen vauvahömpötyksen sijaan!

Nimeni on: Janika Helena Heikkonen

Jotkut tosin kutsuvat minua nimillä: Heikkonen, Nanika, Nuski, Jansku (mikä saa minut näkemään punaista)

Olen syntynyt: Porissa, keskussairaalassa

Pienenä olin varma, että minusta tulee: hammaslääkäri, jotta voisin "paikata äitin risasia hampaita".

Kolme parasta piirrettä minussa on: avoimuus, rohkeus, rehellisyys

Lähitulevaisuuden suunnitelmiini kuuluu: nauttia vauvavuodesta !!!

Suosikkikaupunkini: Tampere. Aina sinne on kova ikävä.

Suosikkijuomani on: Vesi. Juon sitä aina ruoan kanssa ja muutenkin. Muita suosikkeja ovat kahvi ja red bull, alkoholeista punaviini, oluet ja kuiva omenasiideri.

Suosikkisarjani juuri nyt on: Ray Donovan

Suosikkikosmetiikkatuotteeni tällä hetkellä on: Sensain ripsiväri, kestosuosikkini.

Suosikkisovellus puhelimessani on: Olympus image share. Ilman sitä ei tulisi niin mistää mittää.

Mitä pakkaat mukaan matkalle? Minne tahansa menenkin, tarkistan aina lähtiessäni, että mukana ovat lompakko, puhelin ja kotiavaimet. Nykyisin myös kamera. Niillä pääsee jo melko pitkälle, koska kaiken muun voi tarvittaessa ostaa tai lainata muilta.

Mitä teet kotona, kun kukaan ei näe? Huudatan musaa, tanssin puolialasti ja laulan nuotinvierestä.

Mitä teit viikonloppuna? Ööö, en muista? Hoidin Ruususta todennäköisesti.

Mikä on saanut sinut viime aikoina huonolle tuulelle? "Kaikki mitä sanotaan", vastasi näkymätön mies. Jaha, ilmeisesti olen siis kiukutellut hänelle. Hehh. Noh, minut saa aina huonolle tuulelle nälkä, toimimaton elektroniikka ja ihmisten uusavuttomuus.

Mitkä asiat ovat viime aikoina saaneet sinut hyvälle tuulelle? Tyttäreni saa minut hyvälle tuulelle joka päivä <3. Muita hyvänmielenaiheuttajia ovat lähiaikoina olleet: uudet vaatteet, aurinkoinen ilma ja vaunulenkit, onnistuneet kyläilyt vauvan kanssa, läheiset, hyvä ruoka ja hyvin sujuneet yöt.

Viimeisin sisustusostoksesi: Öööööö. Ehkä joku koriste-esine? En muista.

Paras tapa tuhlata 50 euroa: Treffit itsen kanssa. Eli ensin ostamaan jokin pieni lahja itselle. Sitten syömään johonkin ja lopuksi elokuviin. Yksin.

Bravuurini keittiössä: "Aika vaikea päättää yhtä", sanoi mies. Totta. Teen aina hyvää ruokaa. No, valitaan tähän vaikkapa lasagne.

Perjantai-illan herkuttelua varten ostan kaupasta: raaka-aineet jollekin hyvälle ruoalle, sipsejä, dippiä, kasan irtokarkkeja ja ehkä punkkua tai muutaman Coronan.

Sellainen minä olen. Kakskytseittemävee Heikkonen. Ikuisesti äidin pieni vauva, joka Peter Panin lailla kieltäytyy koskaan kasvamasta aikuiseksi.