So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

resepti

MITÄ TÄNÄÄN SYÖTÄISIIN?


"Me syödää kyl ain vaa jotai epämääräsii sössöjä". No, ei se mitään. Sössöt on hyviä. Seuraava resepti kuuluu jälleen vapise Jamie Oliver -kategorian alle. Valmistukseen kuluu maksimissaan 20 minuuttia. Uskokaa tai älkää, mutta tämä resepti on varastettu näkymättömältä mieheltä. Olen tosin ottanut omia valtuuksia ja parannellut sitä hieman ravintorikkaampaan suuntaan. Hyvin on kelvannut siitä huolimatta. Tiedän, taas kalaresepti. Tätä meillä kuitenkin kokkaillaan niin tasaiseen tahtiin, että rohkenen suositella muillekin: 


Huom! Ole tarkkana suolan, fetajuuston ja soijakastikkeen välisen suhteen kanssa! Ruoasta tulee helposti liian suolaista, jos lisäät kaikki mausteet liian ronskilla otteella. 

En ole kovinkaan kummoinen leipuri. En edes oikeastaan pidä leipomisesta. Se on kaltaiselleni hätäilijälle liian tarkkaa ja hidasta puuhaa. Jos siihen tarvitaan muita työvälineitä kuin desin mitta tai siinä on enemmän kuin neljä työvaihetta, hermo menee ja pitää soittaa tukipalveluun, eli leipurivirtuoosille (Emilia Koskiniemi). Tästä syystä täältä blogista tuskin tulee löytymään kovinkaan monipuolisia reseptejä leivontaan. Tässäkin suhteessa mennään sieltä, mistä aita on matalin tai varastetaan toisilta. Tällä kertaa loppuhuipennuksena lupaamani marjapiirakan ohje. Kiitokset siitä kuuluu Elinalle. Sairaan hyvää! 

Raaka-aineet

5dl piimää
5dl sokeria
2tl ruokasoodaa
8dl vehnäjauhoja
200g voita 
mustikoita
mansikoita

Valmistus 

  1. Sekoita sokeri ja piimä. Sulata voi, anna jäähtyä.
  2. Sekoita vehnäjauhot ja sooda keskenään. Lisää sokeripiimäseokseen samalla sekoittaen. 
  3. Sekoita voisula taikinan sekaan. Sekoita tasaiseksi massaksi. 
  4. Levitä uunipellille/haluamaasi vuokaan. 
  5. Ripottele jäiset marjat taisaisesti taikinan päälle. 
  6. Paista 200 asteessa noin 20min tai kunnes piirakka saa kauniin ruskean sävyn. Anna vetäytyä hetki. 
  7. Nauti sellaisenaan tai tarjoile vaniljakastikkeen/-jäätelön kanssa.