So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

meilletuleevauva

MITÄ VAUVA TARVITSEE?

"Vastasyntynyt tarvitsee rakkautta, lämpöä, hellyyttä ja hoivaa. Ruokaa ja unta". 

Yksinkertainen lause teoriassa, mutta entäpä sitten käytännössä? Pelko uudesta menetyksestä on saanut minua lykkäämään näitä pohdintoja viimeiseen asti. Päivä päivältä alkaa kuitenkin vaikuttaa siltä, että tänne on ihan oikeasti saapumassa keväällä joku, josta meidän tulee pitää huolta. Olenkin alkanut POHDISKELLA tulevia hankintoja vauvalle. Paino sanalla pohdiskella. Jo rakenneultran jälkeen muutama ystäväni, sekä kroonisesta vauvakuumesta kärsivä serkkuni olivat innoissaan tarjoamassa apua hankintojen kanssa. Olen tästä enemmän kuin kiitollinen, sillä kuten aikaisemmin totesin, nyt liikutaan aika vieraassa maastossa. Totesin heille kuitenkin heti alkuunsa, että en ole vielä ollenkaan valmis siihen kaikkeen. Varpun menetyksen aikaan pelkkä etukäteen ostettu pipo ja tossut olivat kova pala nieltäväksi sairaalasta palatessa. Syli oli tyhjä ja tossut jäivät kaapin nurkkaan. ”Ehkä niille vielä tulee käyttöä”, totesi näkymätön mies silloin hiljaa rohkaisten. Silloin päätin, että mikäli uusi onni meille suodaan, mitään en osta ennen kuin näyttää siltä, että vauvan kanssa todellakin tullaan kotiin. 

Millaisia periaatteita olen miettinyt vauvan tarvikkeiden varalle? 

1. Ei mitään turhaa. Vähemmän on enemmän. Etukäteen ostetaan vain välttämätön. Lisäyksiä tehdään sitten kun tiedetään, minkälainen persoona perheeseemme on liittynyt. 

2. Käytettyä mahdollisuuksien mukaan. Vauva-ajan tarvikkeiden käyttöikä on niin lyhyt, että en näe järkeväksi satsata niihin useita satasia. Olen myös maailman laiskin kirpputorimyyjä, enkä ymmärrä varsinkaan nettikirppiksistä mitään. Uutena ostettujen kamojen jälleen myyminen tulisi siis olemaan itselleni vaivalloista ja hermoja raastavaa, kun taas käytettynä ostetun voisin hyvin antaa ilmaiseksi seuraavalle. 

3. Kysy neuvoja, kuuntele ja opi muiden kokemuksista. Lähipiiriini on siunaantunut lähiaikoina paljon vauvoja ja lisäksi löytyy paljon taaperoikäisten vanhempia. Tiedän todellakin, keneltä kannattaa kysyä kokemuksia jonkin tarvikkeen tarpeellisuudesta tai tarpeettomuudesta. 

4. Vähän leluja ja nekin puusta. Hehh, no ei sentään. En kuitenkaan aio ostaa ihan hirvittävää määrää 
tavaraa, sillä olen nähnyt ja kuullut, että vauvat kiinnostuvat usein aivan muusta kuin leluistaan. 

Hankinnat vauvalle
Vaatehankinnat vauvalle
Olen ennen ollut rahan suhteen hieman huithapeli luonne. Sitten innostuin säästämisestä ja aloin pohtia kuluttamistani tarkemmin. Olen hyvin visuaalinen ihminen ja minun on helpompi hahmottaa kokonaisuuksia, kun näen ne edessäni paperilla tai tietokoneen näytöllä. Hyvin suunniteltu on myös puoliksi tehty. Kun olen miettinyt hankinnat etukäteen, impulsiivisten ostosten määrä vähenee. Olenkin lähtenyt pohdiskelemaan tulevia hankintoja rakkaan ystäväni Excelin avustuksella. Tällä hetkellä taulukot ammottavat vielä tyhjyyttään, mutta tarkoituksena olisi ihan mielenkiinnosta seurata, mitä näistä tulee todella hankittua, mistä ja mihin hintaan. Eniten kiinnostaa, miten paljon rahaa kuluu ennen kuin Bebe saapuu maailmaan. 

Mistä muualta olen hankkinut tietoa vauvan tarvikkeista ja tarpeellisista hankinnoista? Googlesta. Aiheesta löytyy paljon hyviä artikkeleja ja blogikirjoituksia, hakusanoilla hankinnat vauvalle/ mitä vauva tarvitsee. Lopuksi kuitenkin muutama hyvä linkki, mistä olen itse ottanut vinkkejä omiin pohdintoihin: 

Hankintalista odotusajaksi (Eräs Perhe. Blogi. 2013.)

Mitä vauva tarvitsee vuonna 2017? (But I'm a human not a sandwich. Blogi. 2016.)

Parhaat ja turhimmat hankinnat vauvalle (Vauva.fi. Artikkeli. 2012.)

Vauvavuoden tarpeelliset hankinnat (Murulit. blogi. 2015.)


Ps. Tarkkasilmäiset ehkä huomasivat, että yksi hankinta on jo tehty. Serkkuni Riina löysi Eurasta priimakuntoisena käytetyn hoitopöydän ja tinkasi sen vielä alkuperäisestä hinnasta kahteen kymppiin. En voinut jättää tilaisuutta käyttämättä. Siellä se nyt odottaa Riinalla ja Tommilla säilössä, että uskaltaisin hakea sen kotiin asti.