So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ajatuksia

Muutoksen tuulet

Olen vähän sellainen tyyppi, että en koskaan lepää laakereillani. "Sit ku mä jään äitiyslomalle ni mä en tee MITÄÄN", uhosin ystävälleni Sannalle.

"Niin varmaan. Ehkä kaks kolme viikkoa jaksat vaan olla. Enneku sä huomaatkaan ni sä tyylii opiskelet jotai kieltä kansalaisopistos tai kuulut kaikkii mahdollisii mammakerhoihi", hän nauroi.

Hän todellakin tuntee minut kuin omat taskunsa. No tuota, kieliä en ole alkanut opiskella, mutta mammakerhot ovat tullee tutuiksi! Jos en olisi aloittanut tätä blogia Ruususen odotusaikana, olisin jo varmaan siellä kansalaisopistolla tai jossain vastaavassa puljussa. Tästä on nimittäin muodostunut melkoinen henkireikä ja rakas harrastus. Kuten kaikissa asioissa, haluan olla myös harrastuksissani mahdollisimman hyvä. Mieluiten paras. Halu kehittyä ja oppia uutta on kova. Kun koen osaavani jonkin asian hyvin, alan pitkästyä helposti. Jos en osaa tai tiedä, otan kyllä selvää ja opettelen.

Kun Heikkosen tukipalvelu sai alkunsa, en tiennyt bloggaamisesta paljoakaan. Vain sen, mitä olin pitkään blogeja ja blogimaailmaa sivusta seuraamalla oppinut. Minulla ei ollut kovinkaan suuria tavoitteita blogin suhteen, sillä ajattelin, että juttujani kävisi itseni lisäksi lukemassa tyyliin äiti ja sisko. Kävi kuitenkin toisin ja olen saanut blogista paljon hyvää palautetta, mikä on kannustanut jatkamaan. Siellä ruudun toisella puolella on ihan mielettömän ihania tyyppejä! Hiljalleen olen päässyt sisälle tähän touhuun ja blogi on kehittynyt huimasti tässä kuukausien saatossa. Olen myös alkanut löytää punaista lankaa sen suhteen, minkälaisista asioista haluan kirjoittaa ja millä tavalla. Tästä rohkaistuneena lähdin ottamaan uudenlaisia askeleita blogin kehittämisen suhteen. Nyt voinkin ilokseni ilmoittaa, että muutoksen tuulet puhaltavat ja lujaa! Länsirintamalla on todellakin jotain uutta tapahtumassa: Heikkosen tukipalvelu pääsee mukaan So-Up -blogiyhteisöön!

"So-Up on uusi blogiyhteisö, joka avaa ovet koukuttaville tarinoille, ilonhetkille, arjen ponnistuksille ja tuhansille lukijoille.

Blogiyhteisömme on avoin kaikenlaisille bloggaajille - erilaisuus on rikkaus! So-Up:in sisällöstä vastaavat bloggaajat, jotka kirjoittavat seuraavista aihealueista: DIY, harrastukset, hyvinvointi, ihmissuhteet, kauneus, lifestyle, matkailu, muoti, musiikki, opiskelijaelämää, perhe, ruoka, sisustus ja treeni".

(So-up, 2017)

Upeeta, mahtavaa, eikö! Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa? Mikä muuttuu?

1. Blogin nimi.

Blogin nimi kokee blogimuuton yhteydessä pienen päivityksen. Olin pohtinut nimen muuttamista jo pidemmän aikaa nyt, kun blogin sisältö on alkanut hioutua ja punainen lanka löytyä. Vaikka edelleen haluan teksteilläni herättää keskustelua ja luoda pohjan vertaistuelle sekä samastumiselle, Heikkosen tukipalvelu nimenä ei mielestäni kuvasta blogin nykyistä sisältöä riittävästi. Mikä siis blogille nimeksi? Tämä oli jo blogin aloittamisen aikaan hankalaa, sillä koko blogin tiivistäminen muutamaan sanaan tuntui ja tuntuu edelleen mahdottomalta tehtävältä. Ehkä siitä syystä, että otsikointi on aina ollut minulle haaste jostain syystä. Mietiskelin nimeä ja havahduin ajatukseen, jonka eräs Kuhalainen joskus on sanonut:

"Nokun sä oot vaan Janika. Ei sua oikein voi kuvailla millään muulla tavalla ku sä oot niin paljon".

Melkoisia sanoja, eikö? Mutta se on totta, minä olen aika paljon. Monen mielestä joskus ehkä jopa ärsyttävänkin paljon. Vaikka Ruusunen, näkymätön mies ja kissat ovat osa tätä blogia, tämä on kuitenkin MINUN blogini. MINUN kertomukseni arjestamme. MINUN matkani vauvavuoden pyörteissä, kohti vanhemmuutta. TÄSSÄ postauksessa tiivistin blogini sisällön ihan huomaamatta. Keksiikö joku jo? Miten voisin tiivistää tämän kaiken uuden, minkä äärellä nyt seison? Jep. Jatkossa Heikkosen blogi tunnetaan paremmin nimellä Heikkonen kakspistenolla. Kurkistus uuteen elämääni. Ja kyllä, se on ihan yhtä paska surkea nimi kuin edeltäjänsäkin, mutta minkäs teet. Tämä otsikointi on todellakin allekirjoittaneen heikko kohta.

2. Blogin ulkoasu

Blogimuuton yhteydessä blogin ulkoasu tulee muttumaan So-Upin omaan blogialustaan. Vaikka ircgalleria-aikaiset koodarintaitoni ovat melkosien ilmiömäiset ja olen näinkin taidokkaasti muokannut bloggerin omaa valmispohjaa, luovutan mieluusti vastuun blogin ulkoasusta jollekin hieman kyvykkäämmälle taholle. Lukijan näkökulmasta tämä tulee siis todennäköisesti olemaan vain positiivinen muutos.

Niin, siinäpä ne tärkeimmät muutokset. Blogin sisällöstä hyvine ja vähemmän hyvine juttuineen vastaan edelleen yksin minä. Toki, So-up tulee tarjoamaan erinomaiset puitteet blogin kehittämiseen ja verkostoitumiseen. Olen itse tästä aivan innoissani, sillä nyt pääsen jälleen oppimaan uutta ja saan uudenlaista boostia tähän tekemiseen. Toivottavasti tekin olette innoissanne! Blogimuutto on jo käynnissä ja ilmoitan heti, kun se on valmis ja mitä se käytännössä tarkoittaa. Toivon todella, että muutatte yhdessä minun mukanani! Ei tämä touhu olisi laisinkaan yhtä antoisaa ilman teitä lukijoita!

Transleissön: ouggaaaaad, thizz shit is getting rili siriöyzzzzz.