ruoka

No se kana-pekonipasta

Tänään olisi luvassa edellisessä postauksessa hehkuttamani kanapekonipastan resepti. Tätä on nyt kokattu viikon sisään peräti kolme kertaa, eikä vieläkään kyllästytä! Jälleen kerran, vapise Jamie Oliver: tämän kanssa ei mene edes 20 minuuttia, että saat ruoan lautaselle. Resepti on tehty maidottomana ja gluteenittomana, mutta halutessasi voit korvata kaurakerman tavallisella kermalla ja gluteenittoman pastan tavallisella pastalla. Haluan kuitenkin sen verran hehkuttaa, että esimerkiksi näkymätön mies ei huomannut mitään eroa, vaikka "tavanomaiset" raaka-aineet oli korvattu toisella. Tämä resepti syntyi tosiaan täysin vahingossa, kun lähdin jälleen pienessä kiireessä vain nakkaamaan asioita pannulle. Siispä: yllättävän hyvää, pienellä vaivalla!

Kana/pekonipasta (maidoton, gluteeniton) n. 4:lle

6-8dl gluteenitonta pastaa

1/2 kesäkurpitsa

1/2 rs kirsikkatomaatteja

1pkt broilersuikaleita, maustamaton

1pkt pekonia

1prk kaurakermaa

mausteet: välimeren yrttiseos, ruohosipuli, pippurisekoitus, curry, paprikajauhe +ripaus suolaa

Ja sitte kokataa:

Laita pastalle vesi kiehumaan. Laita paistinpannu lämpenemään, Paloittele pekoni ja kasvikset. Paista, kunnes pekoni on rapsakkaa ja kasvikset kypsiä. Laita nämä hetkeksi sivuun ja paista kana samalla pannulla. Pastavesi kiehuu, laita pasta keittymään. Lisää pekoni+kasvikset kanan joukkoon. Mausta haluamillasi yrteillä ja ripauksella suolaa. Pasta on valmista. Kaada vesi pois, lisää kanapekonikasvisseos pastan joukkoon. Lisää noin puolet kaurakermasta, samalla sekoittaen. Tarkista maku. DONE. Aikaa kului maksimissaan 15min. Lappaa lautaselle ja nauti!

comments powered by Disqus