arki

Pidä varasi, Jamie Oliver!

Kävimme tosiaan viime viikolla Raumalla tapaamassa synttärikaima Nuppua ja Saria. Lisäksi samalla pudotettiin näkymätön mies yövuoroon. Siinä sitten samalla pyörähdettiin ohimennen myös kummitätini Kirsin luona. Saavuimme sopivasti ruokapöytään ja eteeni asetettiin lautasellinen parsakeittoa. No, sepä oli sitten niin hyvää, että halusin tehdä sitä heti tällä viikolla uudelleen!

Näkymätön mies mulkoili soppaani kulmiensa alta. Uskaltautui maistamaan kuitenkin. 

"Juu u. Iha hyvää o. Mut ei täs oo lihaa". 

"No ei ole ei kusseo parsasoppaa". 

"Kyl ny lihaa pitää ol". 

Huoh, miehet pihveineen. NOH. Jos tähän nyt jonkinlaisen liha-aspektin haluaa tuupata, niin itse suosittelisin paistamaan pekonimurua oikein rapsakaksi, lisättäväksi tarjoiluvaiheessa. Mutta MINÄ olen sitä mieltä, että tämä soppa ei lihaa kaipaa! 

Ja Jamie Oliver vapisee jälleen!. Tämän valmistukseen kuluu nimittäin noin 20-25min, jos sitäkään!

1 salottisipuli/tavallinen sipuli 

(1 valkosipulin kynsi)

1 rkl vehnäjauhoja 

8dl vettä 

1 kasvisliemikuutio 

1 nippu (n.500g) tuoretta, vihreää, parsaa 

1 rasia tuorejuustoa (yrtti tai valkosipuli) 

´+pippurisekoitusta

  1. Hienonna sipuli (+valkosipulin kynsi). Kuullota voissa, älä ruskista. 
  2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää vesi+kasvisliemikuutio. Anna kiehua hetki. 
  3. Leikkaa parsat paloiksi ja keitä kypsiksi sipuli-kasvisliemessä. 
  4. Soseuta sauvasekoittimella tai aja blenderillä sileäksi. 
  5. Lisää tuorejuusto. Kuumenna ja sekoita, tarkista maku. 

Keitto toimii sekä ilman valkosipulia että sen kanssa. Jos päätät käyttää tuoretta valkosipulia, suosittelen valitsemaan tuorejuustoksi tällöin yrttimaustetun, valkosipulisen tuorejuuston sijaan. 

Sit vaa sopat lautasel ja kylkee vähä kunno höttöleipää! Kyl kelpaa! 

comments powered by Disqus