So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

perhe

Pidä varasi, Piisamirotta!

Tapahtuipa tässä eräänä iltana. Prinsessa oli juuri saatu reilun kahden tunnin nukutusoperaation päätteeksi yöunille. Olimme juuri käymässä näkymättömän miehen kanssa nukkumaan, kun 

"miks tää sänky on ihan märkä",näkymätön mies kysyi ja katsoi minua merkitsevästi. 

"märkä"?

"joo vitun kissa on sit kussu tähä sänkyy VOI JUMALAUTA". 

Eräs tuntemamme filosofi hiipi sängyn alle yhtä nopeasti kuin näkymätön mies pääsi kiroilemisessaan loppuun. 

"Älkää mua kattoko, en se minä ollu", Pipa protestoi ja loi katseensa sängyn alle.

"Stnan Jalo mä tee suist vanttuut iha just". 

Luulisi, että vauva-arjessa se on se vauva, joka aiheuttaa ylimääräistä pyykkiä ja kujeilee minkä ehtii. Niinhän sitä luulis. Piisamirotta on lähiviikkoina ollut suorastaan sietämätön. Hän tekee kaikkea sitä, minkä todellakin tietää kielletyksi. Tämä pissaepisodi oli vain piste iin päälle. Näkymätön mies on aivan kypsä ja valmis lähettämään kissan pilven reunalle. Vaikka ajatus Piisamirottahansikkaista kutkuttikin mieltäni, hinkatessani sänkyä keskellä yötä, olin jo aamulla näkymättömän miehen kanssa eri mieltä asiasta. Nähkääs hyvät ystävät: on yritettävä ymmärtää. 

Piisamirotta ei ole koskaan välittänyt kenestäkään muusta kuin minusta. Hänet voi lahjoa hetkellisesti makupalojen avulla, mutta on turha kuvitella, että se johtaisi syvempään ystävyyteen. Voitte siis vain kuvitella, minkälainen järkytys Ruususen saapuminen taloon on ollut hänen korkea-arvoisuudelleen. Ja juuri, kun hän oli melkein tottumassa tähän pieneen, karvattomaan olentoon, mitä tapahtuu? SE ALKAA LIIKKUA ja metelöidä entistäkin enemmän. Jos maailman avautuminen on saanut Ruususen itsensä hämilleen, se on vähintäänkin vanhentanut kissakaksikkoa vuosilla. Erityisesti Piisamirotta suhtautuu muuttuneeseen tilanteeseen hyvin ynseästi. 

Allekirjoittaneella on myös hieman peiliin katsomista tapahtuneen suhteen. Olisi pitänyt reagoida jo ensimmäisen matolle tehdyn mielenosoituspasken sattuessa. Vaihdoin nimittäin pitkään käyttämäni pellettihiekan toiseen. Pikkuveljeä ei voisi asia vähempää kiinnostaa, mutta filosofi on saniteettitilastaan enemmän kuin tarkka. Pelletti on ollut pitkään ainoa, minkä hänen majesteettinsa on suvainnut kelpuuttaa ilman lieveongelmia. Kyllästyin kuitenkin Ruususen syntymän jälkeen jatkuvaan pellettimurun imurointiin ja siksi päätin vaihtaa. Tässä on lopputulos, vaikka uskon, että kissan stressillä on myös oma osuutensa tapahtuneeseen. Sain onneksi harjismammojen kerhosta heti hyviä vinkkejä vahingon hoitamiseksi ja etikka-sitruunaseoksella tekstiilit saatiin taas puhtaiksi. Taidan käyttää etikkaa jatkossakin lakanapyykkiin, lopputulos oli nimittäin todella raikas! Petauspatjan laita on toisin, sillä toistaiseksi Mustista ja Mirristä haettu pesuaine ei ole tuonut täysin hajutonta lopputulosta. Käsittely siis jatkuu, mutta olen optimistinen sen suhteen, että ongelma on pian selätetty. Ei kyllä naurata vieläkään, mutta ehkä hieman jo liikenee ymmärrystä filosofirassua kohtaan. Mustista ja Mirristä tarttui mukaan myös toisenlaista hiekkaa ja senkin osalta näyttää varsin lupaavalta. 

Näkymätön mies alkaa tosiaan olla tilanteeseen melkoisen kypsä ja väläyttelee kissavanhuksista luopumiskorttia vähän väliä. Ymmärrän täysin, sillä hän on kaiken lisäksi kattipakanoille hieman allerginen, mikä tämän muun tihutyön ohella nostaa ärsytyksen tappiinsa. Hän on myös huolissaan siitä, mitä tapahtuu sitten, kun prinsessa lähtee liikenteeseen. Ja kyllä tässä hieman tarkkana saa ollakin, sillä Ruususen liikkeellelähtöharjoitukset selvästi aiheuttavat kummastusta kissoissa. Kaikkia rakastava Pipa suhtautuu onneksi hieman lempeämmin ja tyytyy aina vain siirtymään kauemmas, kun prinsessa lähestyy uhkaavasti. Piisamirotan mielipide tulikin jo selväksi: paskea. pissaa ja paskea. Onneksi mitään ei ole sattunut ja jatkossakin aion pitää huolen, että kissat ja prinsessa ovat aina samassa tilassa valvotusti.  Mammakerhon Monika vinkkasi myös kissalle tarkoitetusta valmisteesta, mitä voisi lorauttaa ruoan sekaan. Hänen kokemuksensa mukaan se oli helpottanut kissan vauvaa kohtaan tuntemaa stressiä. En ole vielä ehtinyt kipaista apteekkiin, mutta aion kyllä laittaa testiin. Eiköhän filosofi vielä saada entiselleen, kunhan saadaan lääkitys kohdilleen.

Ps. Arvatkaapa miten niiden hyvin sujuneiden yöunien kävi heti sen jälkeen, kun menin rehvastelemaan niillä täällä blogissa? Niin, että ei nukuta. Ei yöllä, eikä päivällä. Koska nopee olo ja reenit, tiedättehän. Eilen nukahdettiin yöunille 20:00. Herättiin reenaamaan liikkumista 22,01,03,04 ja 07 ylös. 07-10 reenattiin ja känkättiin, sekä hörvähdettiin 30min pikaunille. Nyt saimme prinsessan viimein päiväunille. Että sillälailla sitte.

Naapurin pappa toivotteli hyviä juhannuksia pihalla. Totesin vain, että eipä se näin pienen kanssa juuri muista päivistä tällä kertaa eroa. Hulinamuijan kanssa ei sen kummempia suunnitelmia siis tehty ja juhannus sujuukin kotosalla rauhallisissa merkeissä. Ruusunen varmasti pitää huolen siitä, että ohjelmaa kyllä riittää! 

Hulinantäyteistä juhannusta murut! Muistakaa juoda vettä välillä ja jurrissa ei mennä uimaan!