So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ajatuksia

Pienet sammakot

Käsi ylös ne, joiden vauva-arjessa on väistämättä käynyt niin, että äiti ottaa hieman suurempaa roolia esimerkiksi yöheräämisten osalta? Meidän perheessä täysimetys on aiheuttanut sen, että pääsääntöisesti se olen minä, joka herää öisin Ruususen tarpeisiin. Olivatpa ne sitten nälkää, mörköjä, vaippa-asioita tai mitä tahansa. Näkymätön mies vetelee sikeitä, mistään mitään ymmärtämättä. Havahdun usein joko niin automaationa tai salamannopeana Ruususen ähnäämiseen, että mies ei ehdi herätä koko yönä. Olemme toisinaan yrittäneet korvata imetyksiä joko ensimmäisellä tai viimeisellä yösyötöllä pullottelun keinoin, mutta usein herään joka tapauksessa joko heidän touhuiluinsa tai boobsien kivistävään tunteeseen. On siis vain helpompaa, että minä hoidan öiset heräämiset ja that's it.  

Mies siis nukkuu valtaosan öistään katkeamatonta unta, kun taas minä herään vaihtelevasti 1-6 kertaa. Usein Ruusunen herää yössä kahdesti tai kolmesti ja saan itsekin nukuttua helposti ja nopeasti takaisin. Näihin kuluneisiin viikkoihin mahtuu kuitenkin myös niitä risaisia öitä, mutta yritän ajatella niin, että ne kuuluvat asiaan. Yritän ehkäistä väsymystä menemällä aikaisin yöunille, heti Ruususen kanssa samaan aikaan. Yöllä ei seurustella, eikä vaihdeta vaippaa, jos ei ole ihan pakko. Näillä pelisäännöillä on jaksettu todella hyvin, mutta sitten on niitä aamuja, milloin en vain millään jaksaisi nousta 08, jolloin Ruusunen viimeistään kieltäytyy nukahtamasta enää syömisen jälkeen.

Näkymätön mies on melko hyvä tulkitsemaan näitä äidin vaikeita aamuja ja jos hän vain on töistä vapaalla, hän on aina napannut tytön kanssaan olohuoneeseen ja minä olen jatkanut unia. Kaikessa hiljaisuudessa hän kerrankin oli omatoimisesti syöttänyt tytön pakkasmaidolla ja toi hänet vasta 10 aikaan tissipuuhiin. Siis mies paikallaan, todellakin.

SITTEN SE MUTTA. Näihin viikkoihin mahtuu myös pari tilannetta, milloin olisin voinut taittaa mieheltä niskat nurin, kun häneltä on päässyt pieni sammakko suusta. Taustallisesti kerrottakoon, että mies tekee 4x12h työpäivää. Kaksi aamua ja kaksi yötä. Sitten on kuusi ruhtinaallista vapaapäivää ennen seuraavaa työrupeamaa. Siis toisin sanoen erittäin hyvin aikaa toipua, vaikka osa öistä menisi pipariksi. Tämän lisäksi hän pärjää erittäin vähillä unilla, kun taas minä entisessä elämässäni nukuin aina 8-9h yössä. Silti hän on toisinaan kokenut tarvetta ilmoittaa, että HÄN ON HIEMAN VÄSYNYT. Ööö, niin että mitä sanoit (!?!?!?). 

*Takana oli pitkä viikko tiheine imuineen ja masukipuineen, mikä heijastui repaleisina yöunina. Ruusunen nukkui tuon viikon aikana parhaiten pitkällä vaunulenkillä, mutta olin niin väsynyt, että en mitenkään vain jaksanut lähteä ulos. Yritin nukuttaa siis prinsessaa sisälle kaikenlaisia konsteja kokeillen. Mies pelaili pleikkaria ja katseli touhujani.*

Janika: "NUKU JO KULTA RAKAS KILTTI".

Mies pleikkarinsa ääreltä: "Ei muutaku vaatteet päälle ja lähdette pihalle".

Janika: "O____O".

*Mulkaisen miestä murhaavasti, enkä sano mitään. "HYVÄ IDEA, siin o vaunut ja pentu, senku lähdet pihalle", ajattelen. Päädyn kuitenkin marssimaan mielenosoituksellisesti makuuhuoneeseen prinsessoineni.*

*Olin lähdössä prinsessan kanssa vaunulenkille. Mies nukkui viimeisen yövuoronsa jäljiltä. Vein vaunuja alas rappukäytävään ja samaan aikaan naapuri teki muuttoa. Tuuppasivat sohvalla ovemme kiinni, lukkoon asti. Minulla ei ollut tietenkään avaimia, eikä puhelinta. Ruusunen sisällä puettuna ulkovaatteisiin (=raivotar paikalla). Jouduin rimputtamaan ovikelloa niin kauan, että mies heräsi avaamaan. Hän ei saanut enää nukuttua ja lenkin jälkeen meitä odotti kotona kiukkuinen ilmestys*

Janika: "Niin katsos kulta, iskä on äitille vihainen kun äiti joutui herättämään sen kesken unien kun naapurit lukitsi äidin ulos". 

Mies:"No ttu kyl joo vähä väsyttää ku kaks yötä tehny ja nukkunu niide jälkee aina vaa joku kolme tuntii". 

*Tuijotan hetken miestä suu auki, are you fucking kidding me -ilme naamallani* 

Janika:"JJJJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU se on varmasti TOSI RANKKAA ku joutuu viimeisen yövuoron jälkee heräämää kesken unien ku on tosiaan KUUSI VAPAAPÄIVÄÄ sen jälkeen. Siellä rapussako mun ois pitäny odottaa niin kauan, että herra suvaitsee herätä uniltaan vai :D? On meidän isällä kyllä niin raskasta, vai mitä Ruusunen. Mitäs jos iskä heräiskin sun kanssas pari kuukautta putkeen joka yö ja äiskä menis sinne iskän töihin? Kysytääks siltä sen jälkee, että VÄSYTTÄÄKÖ". 

Ei halunnut vaihtaa osia. Ei myöskään vaikuttanut enää kovin väsyneeltä. Kumma juttu? 

*Mies on yövuorossa. Olen herännyt tavallista useammin yöllä ja lisäksi Ruusunen ei ole meinannut millään nukahtaa ruokailun jälkeen takaisin. 07 herään, kun mies tulee kotin. Prinsessa ei herää, onneksi. Nukahdan takaisin, mutta 07.30 Ruusunen herää ruokailemaan. Ruokailun jälkeen huomaan, että mukavirkeä meinaa saapua paikalle. Mitä tekee näkymätön mies? Ottaa katsekontaktin lapseen ja naurattaa tätä. ENKÄ OLE SANONUT KUIN VAIN SATATUHATMILJOONA KERTAA, ETTÄ MUKAVIRKEEN KANSSA EI KESKUSTELLA. NO TOUCH NO EYE CONTACT. Prinsessa virkistyy nanosekunnissa. Minun silmäluomeni painavat tonnin* 

Janika:"OLIKO IHAN PAKKO VIRKISTYTTÄÄ TOINEN. Sata kertaa sanonu et hänen kanssaa ei seurustella öisin/aikasin aamulla". 

Mies: "Nomutku masustaki väänsi. Siihen hän ensin heräs ennenku sä heräsit syöttää". 

Janika:"JUU ja olis varmaan kyllä nukahtanu takasi jos et sinä olis alkanut vitsailee häne kanssaa". 

Mies:"Nomut muutenki te iha kohta oisitte heränny. Te voitte nyt nousta ni MÄ saan alkaa nukkua". 

Janika:"...........................................................................................................................ei jumalautasaatanamääsanonsunkanssas"

Viimeisin tapahtui siis tänään. Nousimme 08 ja Ruusunen hörvähti syliini tunnin kuluttua hetkeksi. Sen jälkeen menikin taas tovi, että neiti saatiin nukutettua päiväunilleen. Tuossa hän nyt onnellisena tuhisee toista tuntia putkeen, halleluja! Itsehän en saa päivällä nukuttua, vaikka olisin kuinka väsynyt. Mutta hei, mites se näkymätön mies? Nukkuu tyytyväisenä tuolla makuuhuoneessa. Onneksi, koska olisihan se kamalaa, jos yövuoron jälkeen saisi TAAS NUKKUA VAIN 4h. Kuvitelkaa, miten hirveää.  Ai vitsit ku tekis mieli mennä kaataa kylmää vettä sen niskaan. Äiti on nimittäin tänään vähän väsynyt. 

PS. I love you. 

Pienet sammakot, pienet sammakot: ne lystikkäitä on.