So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

arki

Pientä säätöä, osa 2

Eilen illalla käydessäni nukkumaan ajattelin taas, miten elämäni on välillä suoraan kuin huonosta tragikomediaelokuvasta. Alamäki alkoi siitä saatana puhelimesta. Rakkaasta Samsungistani hajosi siis joitakin viikkoja sitten suoja, joka on laturipaikan edessä. Arvelin jo silloin, että ongelmia tulee ennemmin tai myöhemmin. No, nyt se vitunpaska sitten hajosi. Ihmettelin eilen, että kestääpäs nyt kauan ladata akkua, kun jatkuvasti oli vain 40%. Kokeilin irrottaa ja laittaa uudelleen. Nothing. Kokeilin toista laturia. Nothing. Kokeilin läppärin kautta. Nothing. Kokeilin käynnistää uudelleen ja ladata uudelleen. Nothing. Ragesin näkymättömälle miehelle whatsupissa.

"Laita laturi kiinni seinää ni alkaa lataa".

"Pidäksää mua niinku ihan idioottina vai".

Siis paskana. VOI KU KIVA. Tästäpä kehkeytyi sitten taas PIENTÄ SÄÄTÖÄ illan ratoksi. Aivan kuin känkkisRuususen nukuttamisessa ei olisi ollut riittävästi ohjelmaa tarjolla. 

  1. Pelasta kaikki tiedostot vanhasta puhelimesta. Siirrä kuvat toiseen kansioon niin, että puhelin menee jumiin sata kertaa ja huomaa sitten vasta, kun se on valmis, että siirsit ne just sitten pois sieltä muistikortilta. JA ALUSTA,apina. Imetä vauvaa samalla. Samaan aikaan Piisamirotta alkaa huutaa kuin hyena. Paskehätä. Ilmeisesti ummetuspaske. Vedit sitte napuöverit ja nyt ummettaa. NO KIVA. Mitähän sulle uskaltaa antaa, kun kauppaankaan ei täältä nyt pääse lähtee. Ehkä pari vauvalusikallista levolacia? Laske vauva vaunuihin ja auta kissaa. 
  2. Ota näkymättömän miehen vanha puhelin käyttöön. Ai tähän ei sitten sovikaan pieni simkortti. NO KIVA. Heijaa vauvaa samalla vaunuissa ja valehtele hänelle, että olette pitkällä vaunulenkillä. 
  3. Kokeile näkymättömän miehen toista vanhaa puhelinta. Ai tähänkään vitunpaskaan ei sovi pieni simkortti. KOMIAA SAATANA. Nomuthei onneks vauva nukkuu!
  4. Etsi vanha rikkinäinen Samsungisi. Käy läpi ihan kaikki laatikot, koska et tietenään voi muistaa, minne olet sen laittanut silloin muutama vuosi sitten. Jaa, mitenköhän tää oli rikki. Akku näemmä on ainakin loppu. Ai kiva, tää lähtee päälle. Vauva nukkuu, vauva nukkuu, EIPÄS NUKUKAAN. Heijaa hänet takaisin uneen sillä aikaa, kun vanha romu latautuu. Piisamirotta pötköttää vatsa pulleana pitkin pituuttaan ja kehrää. Ilmeisesti ensiapu auttoi. Räjähdystä odotellessa.
  5. Nykyisessä puhelimessa akkua jäljellä 19%. Palauta siihen tehdasasetukset ja sano goodbye vitunpaskaromupakkokosunolijustnythajota. 
  6. Siirrä Simkortti ja muistikortti vanhaan romuun. Ai mä oon laittanu tehdasasetukset tähänki takas. Ei mitään sovelluksia enää, NO KIVA. Tarvitaan langaton. Mikähän sen salasana on. Se on siinä pienessä paperilapussa, mutta missähän se on? Käännä kaikki mahdolliset laatikot jälleen ympäri ja manaa mielessäsi näkymätöntä miestä, koska tietenkin HÄN on piilottanut lapun jonnekin. Juu, ei löydy. Käännä se langattoman pömpeli ympäri, uuno. Ai se vitun salasana lukee täälläki. 
  7. "Anna käyttäjätunnus ja salasana". -No voisssssaaaaatana mitkähä neki ny sit o. Kannattaisi ehkä kirjoittaa kaikki käyttäjätunnukset ja salasanat ylös jonnekin, Heikkonen. Nyt täytyy hankkia uudet. Pientä säätöä. 
  8. Päivitä romupuhelin x3 ennen kuin sillä kykenee tekemään yhtään mitään. Lataa kaikki tarpeelliset sovellukset ja päivitä nekin muutamaan kertaan. Vauva herää. Ota hänet tissille. Yritä samalla muistella, mikä tässä puhelimessa on rikki, kun näyttää toimivan ihan kivasti. Oliskohan ollu mikrofoni? 
  9. Tee kokeilusoitto äidille 

"Haloo, Halooo, Halooooooooooo", kuuluu toisesta päästä. 

"No haloo haloo saatana, sä et vissii kuule mua. Nii tää vika täs taiski olla": 

"Mitä sää sanot, kuuluu ERITTÄIN HUONOSTI". 

"NO SITÄ MÄÄ VAAN ETTÄ AINIIN TÄMÄ VIKA TÄSSÄ VITUN ROMUSSA OLIKIN". 

"Juu nyt kuuluu, mut edellee aika huonosti". 

"KOMIAA SAATANA, MOIKKA". 

3h PIENTÄ SÄÄTÖÄ ja lopputuloksena puhelin, jolla ei voi soittaa. TRALLAALLALAAAAA LALALAL LA LA LAAAAA. Mikä karman laki tämäkin nyt sitten on, että mammalomalla kaikki elektroniikka allekirjoitaneen ympärillä hajoaa käsiin? No, jos jotain positiivista haluaa tästä episodista nyt löytää niin prinsessa onneksi nukkui kiltisti lähes koko ajan ja Piisamirottakin sai helpotusta vaivoihinsa. Ei pal ummettanu enää hetken päästä, ku hooman tuikkas levolacia kurkusta alas. Ps. Kissaa ei vahingoitettu toimenpiteen aikana. Hän suorastaan nautti kun ymmärsi, että äiti vain auttaa. Ja hengissä näyttää olevan edelleen. Joskin naputarjoilu menee nyt tauolle vähäksi aikaa. 

Eilisillan sekoilulle ei näy loppua, sillä tänään aamu on aloitettu Ruususen toimesta 05. Vaippa on vaihdettu noin viisi kertaa ja prinsessa vaatteineen kuorrutettu puklulla x4. Klo 8 alkoi Raivotar Ruususen vastaanotto ja iloinen kolmen tunnin aamupalaveri julistettiin päättyneeksi. Nukkumisesta on riidelty x2 ja tällä hetkellä vaunuista kuuluu erittäin vaativaa känkkäämistä. Kyllä kylässä saa käydä känkkäränkkä, kun on känkkäränkkäpäivä. Tällä hetkellä tekis mieli soittaa Karmalle, Äiti Teresalle tai vaikka Karpolle. Mut hei ainii: eihän sillä saatanan romulla voi edes soittaa. 

"No jos ny kerra vetää napuöverit ni tarviiks siitä joku romaani kirjottaa. Anna sit edes kastiketta. Ja kyllä en varmasti pysy paikallani ku otat jotai typerää kuvaa siinä. Kyl ny jotai tarvii saada kuitenki".  

Angstin täyteistä lauantaita kaikille! Tänään meillä känkätään porukalla. Onneksi on vasta aamu, ehkä tämä päivä tästä vielä iloksi muuttuu, vai mitä? <3