So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

arki

PIKAKAMPAUS


Muistanette varmaan, että eräs Heikkonen uhosi TÄSSÄ tekstissään muun muassa laittaa taas tukan nätisti joka päivä. Muahahahah hahah ahah haahahahah. No joo. Ihan joka päivä en ole tätä toimintoa suorittanut, vaan tukka on muistuttanut pikemminkin harakan pesää ja sotkunuttura on tainnut olla se yleisin "kampaus"

Hikoilen nykyisin öisin kuin pieni sika. No, miten tämä sitten liittyy kampauksiin? Voitte varmaan arvata, että jos nukkuu hiukset auki, niin yöhikoilu on entistäkin epämukavampaa. Olenkin alkanut nukkua hiukset kiinni, koska se tuo huomattavaa helpotusta tilanteeseen (peiton hylkäämisen lisäksi). Teen usein illalla suihkun jäljiltä kosteisiin hiuksiin hollantilaisen tai ranskalaisen letin. Useimmiten hollantilaisen, koska jostain syystä sen kerran opittuani se tuntuu nopeammalta ja helpommalta kuin ranskalainen. Hollantilainen myös pysyy yön seikkailuissa paremmin kuosissa, mistä päästään tämän aamuiseen pikakampaukseen. Aamulla letti on usein valmiiksi sotkuinen ja venahtanut, jolloin siitä on helppo lähteä työstämään erilaisia kampauksia. Tänään orientoiduin tekemään helpohkon nutturakampauksen ja päätin jakaa sen teille. Tiedän, tiedän: näyttää vaikealta. Lupaan, että sitä se ei kuitenkaan ole. Jos työvaiheiden kuvaamista ei otettaisi huomioon, tämän tekemiseen menisi oikeasti ihan maksimissaan kolme minuuttia. Niin helppo se on. 

Lähtötilanne 

Edellytys tälle kampaukselle on siis, että osaat tehdä joko ranskalaisen tai hollantilaisen letin. "En osaa". -No opettele, muuten saat tyytyä iänikuiseen ponnariisi. Muahhahah. Tässä tapauksessa kyseessä on hollantilainen letti. Miten nämä sitten eroavat toisistaan? No, siitäkin saisi varmasti aikaiseksi oman postauksensa, mutta todettakoon nyt näin tiivistetysti: hollantilainen letti on ranskalainen letti "väärippäi". Letti nousee siis aina kampauksessa niin sanotusti hiusten päälle, kun ranskalaisessa letissä se muodostuu hiusten sekaan. Molemmat letitetään "kolmella säikeellä" aivan kuin tavallinenkin letti, mutta hiusta lisätään aina letin edetessä sekaan. Ranskalaisessa lisäys tehdään aina vetäen osiot toistensa YLI, kun taas hollantilaisessa letissä osiot vedetään toistensa ALI, samalla hiusta mukaan lisäten. Go it? Youtubesta löytyy järkyttävä määrä ohjeita näiden lettien tekemiseen, hyvä ohje hollantilaiseen löytyy esimerkiksi TÄSTÄ

"Ihan mahdoton, ei tota voi kukaan osata". 
-Kyllä voi. 

Hollantilaisen/ranskalaisen tekeminen vaatii aluksi näköyhteyden (hyvät peilit) ja sorminäppäryyttä, mutta kun saat sen kerran menemään, osaat sen vaikka silmät kiinni. Itse opettelin aikoinaan ensin ranskalaisen letin ennen kuin törmäsin hollantilaiseen. Tykkään jälkimmäisestä enemmän visuaalisessa mielessä, joten harvemmin enää tulee vanhaa kunnon ranskalaista käytettyä. Hollantilainen taipuu myös mielestäni erilaisiin kampauksiin ranskalaista paremmin. Harjoittelu kannattaa aloittaa aina kosteilla hiuksilla/kaverin hiuksilla, jolloin osiot eivät pääse luiskahtelemaan sormiesi välistä niin helposti. Jos minä, maailman kärsimättömin ja epäloogisin ihminen opin tämän, sinäkin opit ihan varmasti! 

Kaikki alkaa siis yhdestä letistä. Tee letti joko vasemmalta tai oikealta puolelta riippuen siitä, kumpi suunta on itsellesi luonnollisempi letityksen kannalta. Jos sinulla on liukkaat hiukset, käytä alla jotakin muotoilutuotetta (suolasuihke, geeli, muotovaahto) tai letitä kosteilla/märillä hiuksilla. Jätä valmis letti kireäksi ja kiinnitä ponnarilla. Käy nukkumaan ja näe kauniita unia. 

Sitten tehdään se kampaus. 

1. Suihkauta hiuksiin kevyesti lakkaa tai muuta pitoa antavaa tuotetta. Nypi lettiä varovasti joka puolelta isommaksi, kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen. Mikäli letistä irtoaa osioita, ei haittaa. Kampauksesta on tarkoitus tulla sotkuisen näköinen. 

2. Irroita ponnari letin päästä ja kiepauta letin irtonainen osio joko myötä- tai vastapäivään riippuen siitä, kummasta suunnasta olet hiukset letittänyt. Kiepautusten määrä riippuu tukkasi pituudesta. Itselläni on puolipitkät hiukset, joten kieputettavaa ja pinnitettävää on vähemmän. Tässä tapauksessa letti oli tehty oikean korvan yläpuolelta, viistosti letittäen vasemman korvan alapuolelle. Kiepautin siis letin myötäpäivään. Kiinnitä letti sormen osoittamasta kohdasta löyhästi pinnillä (tai useammalla pinnillä, jos tukkasi on kovin paksu). 

3. Kiinnitä letin pää vielä nutturan alaosaan pinnillä. Kieputa mahdolliset irtohiukset nutturan ympärille ja kiinnitä nekin pinneillä kuvan mukaisesti. Suihkuta kampaukseen kevyesti lakkaa. Usein luullaan, että nuttura tarvitsee pysyäkseen pinniarmeijan. Näin ei kuitenkaan ole. Paitsi jos olet Tähkäpää. Tähän kampaukseen meni kaiken kaikkiaan NELJÄ pinniä. Letti kyllä pysyy siinä, mihin se on letitetty, vain nuttura tarvitsee lisätukea.

 Nypi vielä lettiä ja nutturaa varovasti sotkuisemman näköiseksi. Jos tunnet selvää kireyttä tai löysyyttä jossakin kampauksen kohdassa, lisää tai poista pinnejä tarpeen mukaan. 


Valmista tuli! 
Kampaus on oikein oiva tällaisenaan. Juhlavuutta saisi helposti lisättyä joko pannalla/rusetilla tai erilaisilla koristepinneillä. Myös tyven varovainen tupeeraus kampauksen alkuvaiheessa lisää muhkeutta ja juhlavuuden tuntua. Jos taas pidät enemmän sliipatusta ja siististä nutturasta, hiuslakan avulla kampausta on mahdollista hillitä siistimmän näköiseksi. Itse tykkään, että nuttura on vähän reissussa rähjääntyneen näköinen. 


Sit vaa baanalle!