arki

PIKARUOKAA

Yritän usein tehdä ruokaa niin, että saisin otettua sitä evääksi töihin mukaan. Laskeskelin nimittäin joskus huvikseni, miten paljon rahaa kulutan pahimmillaan kuukaudessa työpaikkaruokailuun. Loppusumman nähtyäni olin lentää perseelleni. Olenkin nykyään pyrkinyt siihen, että söisin vain kerran pari viikossa työpaikalla ja muuten mennään omilla eväillä. Kuten eilen totesin, himoitsin toisen raskauskolmanneksen aikana jostain syystä todella paljon "perusmakuja". Siis ihan tavallista kotiruokaa. Siksipä tänään jakoon lähtee niinkin simppeli pikaruoka kuin perinteinen nakkikeitto. Keittoja on nimittäin tehty lähiaikoina usein, juurikin niiden nopeuden ja helppouden takia. Ja siksi, että olen himoinnut perunaa todella usein (?!?!?!). Terveisiä vaan Sihvosen Ainolle, sekin ihme näköjään nähtiin, että minä opin kuin opinkin syömään perunaa. Ja jopa tykkään siitä. Taustallisesti kerrottakoon siis, että minun ja perunan yhteinen taival on ollut lapsesta saakka hyvin kivinen, eikä Aino millään tahtonut ymmärtää tätä yläasteella asiasta keskustellessamme. Hän lupasi sitten isona kokkailla lapsilleni perunaa viidellä tapaa, kun uhosin, ettei meidän ruokapöydässä tulla sitä koskaan näkemään. Tässäkin asiassa joudun nyt syömään sanani. Peruna on tullut jäädäkseen

Ja sitten siihen soppaan: 

Nakkikeitto

1kg perunaa 
1pkt keittojuureksia 
1 sipuli 
2-3 valkosipulin kynttä 
5-10kpl kokonaista mustapippuria 
2 lihaliemikuutiota 
suolaa 
persiljaa 
1pkt nakkeja 

VALMISTUS: 

Kuori perunat. Huuhtele ja pilko sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita perunat kattilaan ja lisää vettä niin, että perunat peittyvät. Lisää lihaliemikuutiot. Laita vesi kiehumaan. 

Pilko kaikki kasvikset ja lisää ne kattilaan. Jos haluat oikaista, voit myös käyttää pakasteita, itse tykkään käyttää "tuoreita", joskin ostan laiskuuttani ne aina valmiissa paketissa. Lisää mustapippurit ja noin 1-2tl suolaa. Pilko nakit valmiiksi, mutta älä lisää niitä vielä tässä vaiheessa. Anna kiehua 20min tai kunnes juurekset ovat kypsiä. Jos käytät pakasteita, anna perunoiden kiehua ensin yksinään lähes kypsäksi asti. Itse tykkään jättää kasviksiin kunnon purutuntuman. 

Nosta kattila pois levyltä. Lisää nakit ja persilja. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa. Anna tekeytyä vielä noin 5-10 minuuttia. Nakit ehtivät kypsyä sopivasti tässä ajassa. 

DONE. 

Jälkkäriksi tarjoillaan oma bravuurini ja ultimate feivöritti: mustikkapiirakka rahkatäytteellä. En nimittäin koskaan kieltäydy mustikkapiirakasta, olipa se sitten valmistettu rahkalla tai ilman. Valmistus on naurettavan helppoa ja nopeaa. Tarjoile sellaisenaan/vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Omnomnomnomnom. 


VALMISTUS:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita Pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää muna ja kuivat aineet. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuokaan. 

Sekoita rahka, kananmuna ja sokerit keskenään. Lisää sokeria maltillisesti, sillä vaniljarahka sisältää usein itsessään jo paljon sokeria. Kaada rahkaseos tasaisesti piirakkavuokaan painellun pohjan päälle. Lisää mustikat rahkaseoksen päälle. 

Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja murustele piirakan päälle tasaisesti. 

Paista noin 30-35 minuuttia tai kunnes piirakka saa kauniin värin. Anna vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua. 

DONE. 


comments powered by Disqus