So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

vauva-arki

Rattaat on

Olen tunnetusti melko nopea käänteissäni. Kenellekään ei siis liene yllätys, että rattaatonta aikaa ei kestänyt kovinkaan pitkään. Mammakamuni Idan innoittamana lähdin Porin Muksumassia kohti, tarkoituksena tutustua hänen ylistämiinsä Mutsyn Nexo -matkarattaisiin. No, ei se käynti pelkkään tutustumiseen jäänyt. Ida ei valehdellut, olihan ne nyt aika ihanat. Pakko ne oli saada. 

Rattaat ovat ihanan kevyet, mutta silti jämäkät käteen. Erityisesti minua miellyttävät ratasosan selkänojan säätömahdollisuudet sekä kuomu, sillä kummatkin ovat ominaisuuksiltaan edellisiin rattaisiimme verrattuna huomattavasti paremmat. Myös valjaiden kiinnitys ja turvakaaren säätö ovat edellisiin rattaisiin verrattuna kätevämmät. 

Säilytämme rattaita sisällä, joten ne täytyy aina kantaa muutamat rappuset ylös ja alas. Siksi on tärkeää, että rattaiden säätäminen sekä kokoon taittaminen sujuu nopeasti ja vaivattomasti. Nipun tulee olla kevyt ja niiden on vietävä mahdollisimman vähän säilytystilaa. Jo Britaxeja ostaessa tämä oli keskeinen tekijä ostopäätöstä tehdessä. Jos Britaxit menivät nipsnapshelposti pinoon, Mutsyt tekevät sen vieläkin nopeammin ja helpommin. Yhdellä kädenliikkeellä rattaat ovat jo kasassa sellaisenaan. Ja nippu on niin pieni ja kevyt, että sen nappaa tarvittaessa vaikka kainaloon, vauvan roikkuessa toisessa kainalossa, tuli tämäkin testattua eilen! Ja taas yhdellä heilautuksella nippu aukeaa käyttövalmiiksi. KÄTEVÄÄ. 

Kuosivaihtoehtoja oli Muksumassissa tarjolla neljää erilaista. Aprikoin laivastonsinisen ja tämän vaaleanharmaan välillä, joten annoin näkymättömän miehen päättää. Hän halusi ehdottomasti nämä vaaleanharmaat, konjakin sävyisillä yksityiskohdilla. Naureskelinkin Idalle, että voimme sitten vaihtaa päittäin, kun sävy alkaa kyllästyttää. Heiltä kun sattuu löytymään juurikin ne ihanat laivastonsiniset. 

Kyseessä ovat tosiaankin matkarattaat, sillä millekään pururadalle tai mukulakivetykselle näiden kanssa ei ole asiaa. Eron tavanomaisiin rattaisiin huomaa välittömästi, eikä näiden kanssa ole tosiaankaan tarkoitus lähteä useamman kilometrin lenkille. Tasaisella alustalla, esimerkiksi Prisman käytävillä tai asfaltilla kyyti on kuitenkin erittäin pehmeää ja vaivatonta. Etupään renkaat saa tarvittaessa lukittua, mikä tasaa menoa epätasaisella alustalla. Mutsyt ovat siis juuri sopivat tähän talouteen, koska rattaita ei tosiaan juuri muuhun tarkoitukseen käytetä. 

Jos näistä nyt jokin miinus pitäisi näin pikaiseltaan etsiä, niin ratasosa pysyy jatkuvasti nokka menosuuntaan. Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta näin taitaa olla lähes kaikissa matkarattaissa? Tosin, Ruususen tuntien hän ei olisi enää pitkään muutenkaan viihtynyt kasvot työntäjää kohti, joten tuo ominaisuus lienee meidän tapauksessamme tarpeeton. Britaxien kanssa en ehtinyt vielä kokeilla ratasosaa nokka menosuuntaan, mutta nyt Mutsyjen kanssa homma on lähtenyt sujumaan oikein vaivattomasti. Prinsessa tykkää, kun saa katsella maisemia äidin tai isän tuttujen kasvojen sijaan. 

Summa summarum: oikein kätevät pelit, ainakin näin ensituntumalta. Ja erittäin kauniit, sanoisi turhamainen minäni. Sellainenkin plussa on todettava, että Petit Che'rien lämpöpussi istuu näihin rattaisiin kuin hanska, toisin kuin Britaxin ratasosaan. Kävipä tuuri, ettei se mennyt vielä kaupaksi kirpputorilla, minne sen hätäpäissäni kerkesin lykätä myyntiin. Näyttää siltä, että sille on ehkä sittenkin vielä käyttöä. Neiti hikipää kun ei edelleenkään arvosta haalareita tai kerrospukeutumista. Tälläkin hetkellä prinsessa nukkuu päiväuniaan parvekkeella, lämpöpussin suojissa, pelkät sisävaatteet päällään. Hyvin tarkenee, kun on karhun veri. Ja uudenkarheet rattaat. Ai ai ai.