So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Revi tästä, Jamie Oliver

Jos et pidä sienistä, suosittelen skippaamaan tämän postauksen suosiolla. Tänään jakoon lähtee nimittäin 2inOne -resepti herkkusienistä ja suppilovahveroista: NAM. Ekana päivänä tehdään sienikastiketta ja seuraavana päivänä resepti taipuu lounaskeitoksi! AH, jokaisen mammalomalaisen unelma: helppoa, HYVÄÄ ja nopeaa.

"Ei voi olla hyvää. Sienet on pahoja", sanos Pauliina Heikkonen. -Enkö mä just kieltäny sua sisko lukemasta pidemmälle? Jos et kerran sienistä tykkää, niin et voi tykätä tästä reseptistäkään. So simple is that. Tehdään sit ens kerralla jotai sellasta, mitä neiti hienokurkkukin suvaitsee laittaa suustaan alas ;). 

Oletko valmis? -Hyvä. Ensimmäisenä päivänä valmistat sienikastikkeen. Tarvitset:

1-2dl herkkusieniä 

1-2dl suppilovahveroita 

1 sipulin 

1 vakosipulin kynnen 

3rkl vehnäjauhoja 

3dl vettä

1dl maitoa/kauramaitoa/vastaavaa

1rkl soijakastiketta 

+ripaus suolaa & pippuria 

Huom! Tästä määrästä on tehty kahdelle. En myöskään omista mittaa, joten määrät ovat arvioita. Jos syöjiä on enemmän, tarvitset luonnollisesti enemmän tavaraa. Ai kuinka paljon? Hyvä ohjenuora olisi kai, että valmista kastiketta tulisi varata noin 1-1,5dl/ruokailija. 

Ai miten teet sen kastikkeen? -Noh: 

  1. Kuullota pannulla/kasarissa sipulit ja sienet. Lisää joukkoon venhäjauhot ja sekoita. 
  2. Lisää nesteet ja soijakastike. 
  3. Anna sakeutua rauhassa, samalla sekoittaen. Mausta. 

Ai minkä kanssa tätä syödään?-Noh: melkeinpä minkä kanssa tahansa. Itse kokkailin kylkeen uunilohta, uunikasviksia ja lohkoperunoita. Sopii myös vallan mainiosti esimerkiksi jauhelihapihvien tai possun kanssa. 

EIKÄ TÄSSÄ VIELÄ KAIKKI! Nimittäin, sitä kastiketta jäi ehkä jäljelle, eikö jäänytkin? Ei se mitään. Laita se jääkaappiin odottamaan huomista. Tuskin maltat pysyä housuissas, mä tiedän. Toisena päivänä sä valmistat siitä kastikejämästä itsellesi lounaskeiton esimerkiksi sillä aikaa, kun vauva nukkuu päiväunia. Nyt sä mietit, että ei ehdi. No kyllä ehtii, ei mee ees kymmentä minuuttia! Tarvitset vielä: 

1dl/reipas loraus vettä tai muuta nestettä 

1rkl tuorejuustoa (maustamaton tai maustettu, itselläni oli yrttijuustoa tällä kertaa)

Huom! Jos kastiketta on jäänyt kovin vähän jäljelle tai ruokailijoita on enemmän kuin yksi: skippaa tämä osa postauksesta. Tästä ei ole tarkoitus tehdä ruokaa Kiinan armeijalle. 

Nakkaa jämäkastike nesteen kera blenderiin ja aja sileäksi. Kippaa kattilaan, nakkaa tuorejuusto joukkoon ja sekoittele. Anna kiehahtaa. Tarkista maku. Mausta tarvittaessa. Kumoa lautaselle ja nauti esimerkiksi leipäkrutonkien kanssa. 

Omnomnomnomnom, tätä herkuttelin tuossa reipas tunti sitten. Ja mikä parasta: ei turhaa ruokahävikkiä! Revi siitä, Jamie Oliver. Put some Olive Oil on that, mathafakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. (Juu, äiti on vähän väsynyt).