So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

arki

Ruususen matkassa

07:00 Ilmoitan alamaisilleni, että minua ei enää väsytä. Minulle yritetään tarjota juotavaa, mutta en minä ole nälkäinen. Olenhan tankkaillut pitkin yötä spedeilyjeni ohessa. Äiti mutisee jotakin siitä, että jos tilataan maitoa, se pitää myös juoda. Hevonkukkua, sanon minä. Minä syön sitten, kun minulla on nälkä. So simple is that. Yritän kertoa hänelle, että nyt pitäisi aloittaa päivä, mutta hän jupisee jotakin väsymyksestä. 

07:30 Ilmoitan, että nyt voisimme aloittaa päivän vaihtamalla vaipan kuivaan. Kerrankin minua totellaan. Äiti yrittää pelata varman päälle ja antaa minun olla vaippasilteen. Hän käärii peiton tiukemmin minun ympärilleni, että nukahtaisin takaisin. Tonttu. Johan minä sanoin, että ei väsytä. Tipan tippaa. Ja ei, minulla ei ole nälkä kiitos vaan ei kiitos. Mutta hei, mikäs tuolla on? Tuolla katossa. Ei kai se vain ole lamppu? Entäpä nuo tapetit. Ja miten jännittävät verhot. Mielenkiintoista. Kato nyt äiti, mitä kaikkea täällä on!!! Hän pumppaa boobseja tyhjäksi ja minä katselen, miten eväät valuvat pulloon. Vartissa pullo on puolillaan ja saalis kiikutetaan pois näköpiiristäni. Hey, that's my milkmilk!

08:00 Nyt riittää, johan tässä on makoiltu. Kansalaiset: YLÖS JA HETI. Valtakunta odottaa johtajaansa. Nyt minä haluan tapahtumia! Nousemme viimein ylös ja äiti lähestyy minua epäilyttävän pukineen kanssa. Päänylibody: en tykkää. Kerron sen kyllä hänellekin, mutta ei, väen väkisin hän tunkee sen minun päälleni. PANIC PANIC MÄ TUKEHDUN TÄNNE. 

08:05-08:10 Palautekeskustelu typerästä bodysta.

08:15 Olen rauhoittunut. Äiti laittaa minut sitteriin ja menee suihkuun. Katselen suihkuverhoa ja mietin, että mikä ihmeellinen kuvio siihen muodostuu. Sitten äiti tulee pois ja kuivaa itseään siniseen pyyhkeeseen. Minä pidän sinisestä. Siitä tulee mieleen iskä. Sillä on usein sininen paita. Missä iskä muuten on? Se on taas yön aikana kadonnut johonkin. Varmaan sinne töihin, missä se aina välillä käy. 

08:20 Pääsen sitterissä katselemaan magneettikokoelmaani, kun äiti pukee päälle ja tekee omia aamutoimiaan. 

08:25 Minä saan aamupalan pullosta. Ei se antanutkaan niitä pumpattuja kissoille, vaikka niin uhosi. Ah, minä rakastan pikaruokaa. Pidän itse pullosta kiinni, ettei maidon määrää tahdisteltaisi. Hittoon säännöstelyt: onhan sentään vappu! Se on pohjammaakautta meinaa. Hiukan minua alkaa kyllä jo väsyttää. Johtaminen on niin raskasta. 

08:30 Äiti nostaa minut kantoreppuun, jotta voisin katsella paremmin valtakuntaani. Käymme jokaisen huoneen läpi ja tarkistan, että kaikki on niin kuin pitää. Äiti tekee itselleen aamupalaa. Minua alkaa hieman väsyttää. Sitten viikataan pyykkejä: voisko olla tylsempää. Tällaiset arkiset aherrukset eivät kiinnosta minua pätkääkään. Jospa sulkisin silmäni ihan hetkeksi. Ahertakoot muut vaan. On mukava nukahtaa sylissä keinahdellen, äidin hengitystä ja sydämen sykettä kuunnellen. 

09:45  Herään vaunuistani. Koska minut on tänne siirretty? Hirveä nälkä. Huudan palvelusväen paikalle ja pääsen syliin. Sylittelyn ohessa äiti kertoo, että minä nukahdin ja sillä aikaa hän siivosi. This shit doesn't interest me. Mitalinko se haluaa? Ensin puhdas vaippa ja sitten ruokaa kiitos. 

10:00 Maitoa tänne ja hetiki sit vissii! Miks aina pitää suuttua ennen kuin tapahtuu?!  Mä näännyn. Ja mulle tulee nääntymisestä aina nälkä.

10:45 Pääsen leikkimatolle katselemaan kavereitani. Heitän apinan ja leijonan kanssa yläfemmat. Äiti vaihtaa vaatteita ja kantaa vaunut alakertaan. Ollaan kuulemma lähdössä ulos. Hieno homma hei, kunhan ei tarvi laittaa haalaria. Minä vihaan sitä typerää pukinetta. Ei lähdetä kuitenkaan heti. Äiti tulee minun kanssani hassuttelemaan matolle. Katselen samalla myös taustalla pyöriviä piirrettyjä, kunnes äiti väittää, että minä olen liian nuori sellaiseen. HÖPÖNPÖPPÖÖ MUIJA: itte oot liian vanha. 

11:00 Minulla on taas hieman nälkä. Vaippakin ahdistaa. Saan kuivaa päälle ja samalla vaihdetaan kissa kisselson -puku päälle. Siis adidaksen fleecepuku. Siitä on juuri tullut minulle sopiva, koska olen kasvanut ihan hirveästi. Minusta se on satumainen. Nyt voisin ottaa hiukan huikkaa, baari auki kiitos! 

11:30 Äiti vaihtaa ulkovaatteet päälleen. Minä naureskelen sen typerälle pipolle. Minä en halua pipoa. En myöskään halua, että nyrkkejä peitetään. Asiasta käydään palautekeskustelu, mutta joudun antamaan periksi. No, joskus on hyvä antaa myönnytyksiä.

11:50 Ollaan täristelty lenkillä jo tovi. Minä yritän kovasti seurata, missä mennään, mutta väsyttää. Väsyttää niin kovasti. 

14:30 Säpsähdän hereille: täällä haisee nakkisoppa! Miten kauan minä oikein nukuin! JÄÄTÄVÄ NÄLKÄ JA VAIPPAKIN ON MÄRKÄ. PALVELIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA HALOOOO, auttakaa nyt joku! 

14:50 Olen taas kartalla. Puhdas vaippa ja ruokaa. Äiti kertoo, että minä nukahdin oikein sikeästi. Kävimme kuulemma pitkällä lenkillä ja sitten isomammalla. ISOMAMMALLA: MIKSI ET HERÄTTÄNYT! Minulla olisi ollut pari oikein mehevää läpyskää heitettävänä sen daamin kanssa! Äiti oli kuulemma kahvitellut pitkän tovin mamman kanssa ja minä se vain nukuin. Kuulemma naapurin Helenakin oli miehineen minua käynyt ihastelemassa. MITÄ IKINÄ TÄÄLLÄ TAPAHTUU! Sitten äiti oli kuulemma tullut kotiin, kantanut minut parvekkeelle, tehnyt soppaa ja sitten vielä ottanut minut sisälle heräilemään. Ei muistikuvia. Ehkä minun ei pitäisi spedeillä öisin niin kovasti, ei mitenkään pysty valvomaan koko päivää. Hirveästi mennyt juttuja ohi. Ei pidä ottaa tavaksi. 

15:00 Äiti syö nakkisoppaansa ja höpöttelee minulle jonninjoutavia. Ei voisi vähempää kiinnostaa. Minä katselen sitterissä magneetteja ja kerron niille, miten minut kusetettiin nukkumaan pitkät päiväunet. Huijausta. Pelkkää huijausta. 

15:05-16:00 VIRTAAAAAA MUSSON VIRTAAAAAAAAAAAAAA niinku pienessä kylässäääääääääääää. Leikitään matolla. Äiti soittaa puhelimesta musaa ja laulaa nuotin vierestä. "Robotti oon ja tahdon rokata".  Välillä se pistää pään lelujen sekaan ja minua naurattaa, kun minä hoksaan hänen naamansa siellä apinan ja leijonan välissä. Mutta hei, nyt ois kyllä vähän nälkä. Hausca muija, toi mun äiti. 

16:30 Vatsa täynnä. Ah, miten ihanaa. Vaihdetaan vaippa ja mennään äidin ja isin sänkyyn makoilemaan. Saan vielä huvitissitellä samalla, kun äiti lukee minulle Pohjantähteä. Olen juuri aikeissa nukahtaa, kun ovikello soi. Siellä on Pappa. Minä jaksan sille vähän naureskella ja katson kysyvästi, kun se käy hörppäämässä jääkaapilla MEIDÄN OMPPUMEHUJA. Ihme tyyppi. Se kehuu lähtevänsä Lidliin ja äiti kysyy, lähdenkö mukaan. Ei minua huvita, minua väsyttää. 

16:45 Äiti yrittää jatkaa Pohjantähteä, mutta minua ei nyt kiinnosta. Asiasta käydään palautekeskustelu ja sen seurauksena minut siirretään rottinkisänkyyn. Saan pupun kainaloon ja äiti antaa vauhtia. Alkaa väsyttää. HIljalleen minä vaivun uneen, enkä edes huomaa, että sänky pysähtyy ja äiti poistuu makuuhuonesta. 

17:45 Minä herään nälkään. Pääsen boobsille ja äiti kertoo, että kohta minä pääsen kylpyyn ja kohta iskäkin tulee töistä kotiin.Jes, minulla on sille ihan hirveästi asiaa. Ehkä minä tänä yönä annan sen nukkua omassa sängyssä, enkä patista sohvalle spedeilyni ohessa. Ehkäpä minäkin malttaisin nukkua omassa sängyssä edes puolet yöstä. Huom, ehkä.

Onpa ollut ihana päivä, eikö olekin äiti?