So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

päivän asu

RYÖNÄROOPELähiaikoina olen törmännyt uudenlaiseen ongelmaan: mitä sitä tänään laittais päälle? Ongelma on minulle kohtalaisen uusi, sillä jos minun pitäisi kuvailla pukeutumistani yhdellä adjektiivilla, se olisi ehdottomasti mukavuudenhaluinen.  En käytä arjessa pukeutumiseen juurikaan ylimääräistä pohdintaa. Menen aina pukeutumisessa mukavuus edellä ja vietän suurimman osan ajastani ”höntsyvaatteissa”.  Mistään ei saa kiristää tai puristaa. ”Ryönäroope” kuvailisi tyyliäni ehkä kaikkein parhaiten. Olen aina se, jolla on sukissa reikiä ja paita rypyssä. Lisäksi vaatteet ovat aina päästä varpaisiin kissankarvassa. Kotioloissa (ja lähikaupassa) minua harvemmin näkee farkut jalassa. Kammoksun juhlia ja hienoja tilaisuuksia, minne pitäisi laittaa ”nätit” vaatteet. Tuntuu, että vaikka laittaisin mitä päälle, näytän muiden juhlavieraiden rinnalla aina hieman nukkavierulta. Vaatekaapistani löytyy siis pääsääntöisesti rentoja oloasuja, hienojen juhlatamineiden jäädessä muutamaan ”luottokappaleeseen”. Ongelma piileekin siinä, että nykyään ennestään suppea valikoima alkaa supistua entisestään. 

Ennen tein paljon impulsiivisia vaatehankintoja, mutta nykyään pyrin miettimään tarkkaan, tuleeko vaatteelle todella käyttöä vai ei. Tästä syystä raskauden ajan pukeutuminen aiheuttaa pientä ahdistusta, koska onhan kyse vaatteista, joiden käyttöikä tulee olemaan rajallinen. Olen päässyt tähän asti helpolla, sillä olen pärjännyt lähes kokonaan ”omilla vaatteilla”. Turvotuksen ansiosta jouduin tosin hyvästelemään kaikki farkut melko aikaisessa vaiheessa. Kesä hujahtikin pääsääntöisesti maksimekko päällä. Onneksi Varpun odotuksen ajalta minulla oli myös yhdet hyvät äitiyshousut valmiina odottamassa. Toiset ostin alennuksesta muutama kuukausi sitten. Molemmat housut löysin H&M:ltä. Nyt talven lähestyessä ja masun kasvun alkaessa eskaloitua, alkaa näyttää siltä, että omat vaatteet uhkaavat käydä pieneksi/venyä pilalle. Yksikään huppari ei mahdu enää kiinni ja paidat alkavat nousta niin, että napa vilkkuu vähän väliä. 
Kotikaupungissani Harjavallassa shoppailumahdollisuudet vaatteiden osalta ovat hieman rajalliset. Vaihtoehtojen supistuessa Tokmanniin ja Muotiliike Keatoniin, on pohdittava muita vaihtoehtoja. Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta myöskään Porissa ei juuri ole äitiysvaatteita tarjoavia liikkeitä. Olenkin tehnyt alustavaa tutkimustyötä netin ihmeellisessä maailmassa. Tulin siihen lopputulokseen, että äitiysvaatteet ovat rahakas bisnes. Monella täysin ”tavallisella” vaatteella tuntuu olevan hinnassa mamalisä, sillä sama tuote isommassa koossa ”normaaliosastolla” on huomattavasti halvempi. On siis tässäkin asiassa pidettävä pää kylmänä ja mentävä järki, eikä tunne edellä. Helpommin ehkä sanottu kuin tehty, sillä onhan osa äitiysvaatteista aivan ihania. Seurailenkin melko aktiivisesti muutaman sivuston äitiysvaatteita, hyvien tarjousten toivossa. Tein muutamasta lempparistani yhteenvedon alla olevaan kollaasiin. Saa nähdä, tuleeko niistä joku lopulta nakattua ostoskoriin asti. Loppuvuodesta on ainakin yhdet valmistujaiset tiedossa, joten saa nähdä mitä keksin siinä vaiheessa laittaa päälle. Olen myös lisännyt yhden uuden lauseen sitten kun en enää ole raskaana -listalleni. "Sano EI trikoolle. Pukeuduit siihen JOKA PÄIVÄ 9kk ajan. Pieni breikki olisi ehkä paikallaan". Alkaa ihan vähän kyllästyttää nämä muutamat, hyväksi havaitut, trikoopaidat. 


1. Tunika/Mamalicious 
2. Paita/Zalando 
3. Paita/Mamalicious
4. Haalari/Zalando 
5. Takki/Mamalicious 


POSTAUS SISÄLTÄÄ KAUPALLISIA LINKKEJÄ.