So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

arki

SMUUTSIEresepti


Smoothiereseptit ovat keränneet kiitosta. Enkä ihmettele: onhan ne nyt ihan sairaan hyviä! Smoothiet ovat hyvin tiivis osa ruokavaliotani ja olivat erityisesti raskauden alkuvaiheessa monen aamun pelastus kestokrapulaolon ollessa pahimmillaan. Yhdellä lasillisella saa helposti kerättyä kasaan ison osan päivän vitamiinitarpeista ja ruokaisuutta lisäämällä nälän saa pidettyä pidempään poissa kuin jollain vässähtäneellä kaurapuurolla. Smoothie on todella oiva tapa sujauttaa omat inhokit osaksi ruokavaliota tai huijata lapsi/mies syömään enemmän kasviksia tai hedelmiä ja marjoja. Noin: vautsi, mikä hissipuhe!

Siispä. Jos et vielä ole kokeillut startata aamuasi smoothien avulla, vielä ei ole liian myöhäistä. Halvimmat blenderit ei kustanna montaa kymppiä ja sesonkihedelmiä suosimalla hintaa yhdelle lasilliselle tulee naurettavan vähän. Ei tekosyitä! 

Tänään jakoon lähtee setti näistä raaka-aineista: 

GranaattiomenaSMOOTHIE kahdelle 

puolikas granaattiomena 
banaani 
passionhedelmä 
puolikas avokado 
2dl jogurttia 
1dl maitoa 
(1-2tl hunajaa tai sokeria) 

Huom! Raaka-aineiden määrät ovat arvioita. Mittaaminen ei kuulu tapoihini, vaan tuppaan heitellä blenderiin tavaraa hyvin silmämääräisesti. Mikäli haluat tehdä isomman satsin kerralla, nosta vain raaka-aineden määriä. Kokonainen granaattiomppu puolikkaan sijaan ja niin edelleen, kyl sä osaat. 

Nakkaa raaka-aineet blenderiin. Huom! Avokado ja jugu viimeisenä, koska ne ovat raskastekoisimmat raaka-aineet. Surauta menemään. Tarkista maku, lisää makeutta tarvittaessa. Kaada laseihin ja nauti!
Ps. Leikin eilen taas huikeaa koodaria ja muokkasin hieman blogin ulkoasun asetuksia. Mikäli havaitset joko mobiili- tai nettiversiossa jotakin omituista/sivu ei toimi kunnolla: jätäthän viestin, niin palaan asiaan! 
TACK.