So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

kissat

SYLIKISSA


Viikko on jälleen edennyt hirmuista vauhtia. Hyvä, kun perässä olen pysynyt. Minulla on nimittäin nykyisin tapana jumittautua jostain syystä tiistaihin. Aina on mukamas tiistai. Sanotaan, että vauva-arki on vaiheesta toiseen elämistä. Voin allekirjoittaa. TÄYSIN. Olen jälleen pannut merkille yhden vaiheen. Tällä viikolla kotiimme on nimittäin rantautunut yksi uusi kissa. SYLIKISSA. Ruusunen on yhtäkkiä päättänyt, että paras paikka päiväunien nukkumiseen on sylissä. Mieluiten äidin sylissä, mutta kuten yllä olevasta kuvasta käy ilmi, myös muut sylit kelpaavat paremman puutteessa. Mummi omii aina prinsessan itselleen täällä vieraillessaan. Eipä se äitiä haitannut: sain laittaa rauhassa pyykkejä kuivumaan. Ja kyllä, aina prinsessamme on sylissä viihtynyt, mutta tällä viikolla siinä äidin sylissä on tuntunut olevan jotain erityistä taikaa. Mikäli hänet yrittää nostaa omaan sänkyyn, hän räpsäyttää silmänsä sepposen selälleen ja alkaa naureskella sekä vitsailla. Ainoastaan pitkälle vaunulenkille tai shoppailureissulle hän SAATTAA nukahtaa. 

"Niin äiti ihan ajattelin sellaista, että en nuku".


Tällä viikolla olenkin havainnut, että yhdellä kädellä voi 

juoda kahvia tai muita nesteitä 
syödä 
pyyhkiä pölyjä 
imuroida 
järjestellä tavaroita 
lukea ääneen norsu, joka tahtoi nukahtaa -kirjaa 
meikata 
pestä hampaat 
laittaa deodoranttia 
riisua housut ja vaihtaa toiset housut tilalle 
laittaa lenkkarit jalkaan 
laittaa pipon päähän
viikata puhtaita pyykkejä ja laittaa ne paikoilleen 
silittää kissaa
kirjoittaa blogia 
selata Somea 
valokuvata 
laittaa vauvalle pudonneen sukan takaisin jalkaan 
puhua puhelimessa OfficetukiArton kanssa ja samalla näprätä tietokonetta

.... ihan nyt vain muutaman asian mainitakseni 

Ai mitä se toinen käsi tekee? No pitää samalla vauvaa sylissä/imettää vauvaa/nukuttaa vauvaa. Ofkooors, typerä kysymys.

Jep, tämä sylihomma on asettanut äidin toimeliasuudelle pieniä haasteita. Haasteita siksi, että tällä viikolla ah ennen niin ihana kantoliina on jostain syystä ollut total NO NO. Aina kun olen asettanut Ruususen liinaan, alkaa hetken päästä hirvittävä vehtailu ja ähnäily, joka päättyy kilareihin. No, minuapa ei silti vangita sohvan nurkkaan. Miksi käyttää kahta kättä, kun yksikin riittää? Tänään aamulla tähdet olivat kuitenkin ilmeisesti oikeassa asennossa, sillä Ruusunen viihtyi kuin viihtyikin liinassa, siihen nukahtaen. Tiesittekö, että kahdella kädellä voi tunnissa siivota koko asunnon ja vaihtaa puhtaat lakanat sänkyyn! Juuri kun olin saanut asunnon siivottua, Raivotar heräsi liinan suojista syömään. Tähdet olivat vaihtuneet epäsuotuisaa asentoon ja Raivotar komensi äidin tunkemaan typerän kantoliinan paikkaan, minne aurinko ei paista. 

Voisin varmasti vauvavuoden lopussa kirjoittaa pienen oppaan vauvan huiputtamisesta. Sen yhdeksi luvuksi tulisi ehdottomasti: "kuinka huijasin vauvani nukkumaan päiväunensa muualla kuin sylissä". 

Osa 1: 

Lämmitä kauratyyny/muu lämmike ja aseta se peiton alle sinne, minne vauvan on tarkoitus mennä unille. Imetä vauvaa/nukuta hänet muulla tavalla syliin. Vauva nukahtaa. Laita puhelimesta Baby Sleep Sound -sovellus päälle. Valitse esimerkiksi puronsolina. Aseta puhelin solisemaan sänkyyn. Nosta vauva VAROVASTI kauratyynyn tilalle. Vauva nukkuu. Pakene, mutta älä mene kauas. Saattaa olla, että huijaus onnistuu tai sitten ei. Useimmiten ei. Tapahtui nimittäin alkuviikosta niin. Ruusunen nukahti hetkeksi tähän äidin huijaukseen. Rassukka oli niin unessa, ettei huomannut sylin vaihtuneen sänkyyn. Kuitenkin, ensin meni nyrkki suuhun ja hetken kuluttua BLING: silmät sepposen selällään hän tuijotti minua. 

"öööö ÖÖööö, äiti? Ajattelin, että en nuku. Aivan paska surkea puronsolina". 

Niin, ei siis aina toimi. Mutta yrittänyttä ei laiteta! Onnistuminen noin 40% yrityskerroista. 

Osa 2: 

Ota vauvan peitto sohvalle. Mene vauvan kanssa peiton päälle. Imetä kylkiasennossa niin kauan, että vauva nukahtaa. Asettele samalla peittoa vauvan päälle. Kun vauva vaikuttaa olevan syvässä unessa, kierähdä hiljaisennopealla ninjaliikkeellä pois hänen vierestään ja sujauta salamannopeasti tyyny hänen viereensä siihen, missä sinä vielä hetki sitten makoilit. Hiivi hiljaa pois tilanteesta, mutta älä mene kauas. Tapahtui nimittäin niin, että Ruusunen meni hetkeksi tähän äidin huijaukseen. Kunnes vatsaa kipristi ja hän heräsi. Huomasi tulleensa huijatuksi. Asiasta käytiin äidin kanssa kovaääninen palautekeskustelu. Onnistumisprosentti noin 50% yrityskerroista. 

Osa 3: 

Tänään ulkona sataa kaatamalla vettä. Siis ei vaunulenkille. Vaunuihin olisi kuitenkin helppo nukuttaa vauva ilman syliä. Siispä: imetä hetki vauvaa. Kun vauva on tyytyväisempi, röyhtäytä ja laita enemmän vaatetta päälle. Aseta vauva hetkeksi sitteriin ja laita sillä aikaa toppahaalari valmiiksi vaunuihin niin, että voit sujauttaa kohta vauvan sinne. Imetä vielä hetki vauvaa niin, että hän vaikuttaa tyytyväiseltä. Laita vauva vaunuihin ja pue huppari/takki päälle. Mene parvekkeelle ja ala keinutella vaunuja. Tee erilaisia liikkeitä parvekkeen koon suomissa puitteissa. Hytkyttele välillä vaunuja aivan kuin olisit kovinkin epätasaisella alustalla. 


"Juu nuku vaan, me ollaan PITKÄLLÄ lenkillä ja voit nukahtaa. Juu u, kyllä me ollaan pihalla. Katso nyt: äidilläkin on takki päällä". 


Vauva nukahtaa. Liikuttele vaunuja silti ainakin 15min: olettehan mukamas lenkillä. Hae itkuhälytin ja aseta se paikoilleen. Tarkista, että vauva on unessa ja hänellä on mukava olla. Laita vaunut lukitusasentoon ja ovi kiinni. Nauti omasta ajastasi. 

Ruusunen meni kuin menikin tähän huijaukseen ja nukkuu tällä hetkellä toista tuntia ulkona. Onnistumisprosentti 90%! 


Olen kuluttanut tänään oman aikani tehokkaasti. Kämppä on siisti ja ruokaaki on syöty. Ja jäi sitä aikaa näille oikeillekin sylikissoille. Pitkästä aikaa äiskä otti Piisamirotan syliin ja sitten katsottin ikkunasta. Siitä hän pitää. En edes tohtinut mainita hänen pörheydelleen, että voisi niitä napuja syödä vähän vähemmänkin. Hän painaa nimittäin enemmän kuin Ruusunen. Äidin pikku pullukka.