So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

perhe

Tapaus Liisa Liito-orava

Tänään, lauantaina 20.01, melko tarkalleen klo 09:00 tunnettu keittiöpsykologi ja Googlelääkäri, tohtori Heikkonen, hälytettiin puurokattilansa ääreltä ASAP prinsessa Ruususen makuukamariin. Paikalle saavuttuaan hän tapasi lattialta henkitoreissaan korisevan Liisa Liito-oravan, sekä neuvottoman prinsessa Ruususen. 

"Hyvä kun saavuitte, minä vain leikin kauniisti palikoillani ja kun käännyin, löysin hänet tästä makaamasta", hän nyyhkytti lohduttomana. 

"Ei hätää valtiattareni, soititte oikeaan paikkaan. En ole kirurgi, mutta voin silti vilkaista", minä totesin hänelle rauhoittavasti samalla, kun tarkastelin elottomaksi valahtaneen Liisa Liito-oravan vammojen vakavuutta. On sattunut pahasti, niskan alueelle.

"Teidän korkeutenne. En aio valehdella teille. Tilanne on äärimmäisen vakava ja potilaan tilanne kriittinen. On valmisteltava leikkaussali. Teidän on valmistauduttava pahimpaan". 

Potilaan vammat olivat pienellä alueella, mutta sitäkin vakavemmat. Leikkaus suoritettiin ilman avustusta. Puutteellisista kirurgintaidoistaan huolimatta tohtori Heikkonen sai kuin saikin potilaan elvytettyä takaisin elävien kirjoihin. Potilas menetti toimenpiteen aikana hieman vanua ja sai muistoksi vaaleanpunaisiin karvoihinsa sointuvan arven. Potilas asetettiin toipumaan ikkunalaudalle, auringon paisteeseen. 

"Teidän armonne, potilaan vammat olivat hyvin vakavat. Vaativa leikkaus on nyt kuitenkin ohi ja potilaan tila saatu vakautettua. Potilas jää henkiin. Ymmärtänette kuitenkin, että vammojen laadut huomioon ottaen velvollisuuteni on kuitenkin ottaa yhteyttä poliisiin, tapahtumien kulun tarkemmaksi selvittämiseksi. Silminnäkijähavaintojen perusteella on syytä epäillä, että TEILLÄ on jonkinlainen osuus vammojen syntyyn. Vaikka neiti Liito-orava on kieltäytynyt nostamasta syytettä, tapauksen vakavuudesta johtuen asia kuitenkin tutkitaan. Mitä teillä on sanottavananne tähän"? 

Prinsessa Ruusunen ilmoittaa keskustelevansa ainoastaan isänsä läsnäollessa. Kyseistä henkilöä ei kuitenkaan tavoitettu. Kävikin ilmi, että hän on mitä suurimmalla todennäköisyydellä näkymätön, mikä vaikeuttaa hänen tavoittamistaan. Ruusunen vangittiin pinnasänkyyn kuulustelujen ajaksi, syytä epäillä -nimikkeellä. 

Neiti Liito-oravan kuulustelut aloitettiin välittömästi hänen tultua tajuihinsa. Kuulustelupöytäkirjan mukaan hän kertoo heränneensä aamulla täysin tavanomaisesti. Hän kertoo tavanneensa prinsessa Ruususen, joka on avustanut häntä pyrkimyksissä lentää ikkunalaudalle. Sinne päädyttyään hän loi katseensa kauas horisonttiin, minkä jälkeen ei muista enää mitään. Hän kieltää ehdottomasti, että prinsessa Ruususella olisi ollut osuutta onnettomuuteen. Hän kehuu prinsessaa maailman lempeimmäksi tapaamakseen hoomaniksi, eikä voisi koskaan kuvitella hänen edes kykenevän moisiin raakuuksiin. On syytä epäillä, että potilasta on manipuloitu, kiristetty ja peloteltu valehtelemaan kuulusteluissa. 

Paikalta tavoitetun silminnäkijän, syvästi järkyttyneen Von Pippelsonin, mukaan prinsessa Ruusunen oli ajautunut potilaan kanssa rajuun riitatilanteeseen, potilaan toimittua prinsessan tahtoa vastaan. 

"Niille tuli siinä jonkinlaista kärhämää. Ruusunen yritti nousta seisomaan orava käsissään. Ja kun se ei sitten useista yrityksistä huolimatta onnistunut, siltä paloi hermot. Se riepotteli sitä suussaan ja konttasi eteenpäin heilutellen oravaraukkaa suustaan puolelta toiselle. Sitten se heitteli sitä ympäriinsä, siinä se niska varmaan nuljahti. Vanut vaan pöllysi. Vanua. Niin paljon vanua. Minä näin kaiken. Se oli raakaa. Niin raakaa. Julmaa. Se oravaparka". 

Von Pippelson on tapahtuneesta edelleen shokissa. Hänet tunnetaan myös hieman yksinkertaisena tapauksena, mistä johtuen todistajanlausunnolle yritettiin saada vahvistusta toiselta silminnäkijältä.

Myös tapahtumien kulkua sivusta seurannut, sangen tunnettu filosofi, Piisamirotta kommentoi tapausta syyttäjälle näin

"Hööööööööööööööööööööööölynpölyä, sanoisin. Varma en voi olla, mutta sanoisin oravan pudonneen ikkunalaudalta omia aikojaan. On niin kovin huolimaton, siellä kykkiessään. Typerä orava. Ei pitäisi lennellä korkeisiin paikkoihin. Tietäähän sen, miten siinä käy. Saattoi se Ruusunenkin siellä olla. Mutta aurinko kyllä paistoi niin korkealta, että en minä oikeastaan edes nähnyt mitään. SYYTETTY VAPAAKSI. SYYTETTY VAPAAKSI". 

Pääepäilty kieltäytyy edelleen ottamasta kantaa. Syyttäjä epäilee, että silminnäkijöiden kuulemisen välissa olevalla ajalla on tapahtunut epäillyn toimesta jonkinlaista lahjontaa, liittyen ruoantähteisiin. Kuulustelussa pöytäkirjaan on kirjattu Piisamirotan viiksikarvoihin tarttuneet uunilohen muruset. Filosofi kieltää ehdottomasti ottaneensa epäillyltä vastaan minkäänlaista lahjuksia. 

"Minä te minua oikein pidätte. Filosofit ovat lahjonnan yläpuolella". 

Riittävien todisteiden puuttuessa syytteet prinsessa Ruususta vastaan hylätään ja hänet lasketaan vapauteen. Syyttäjä on kuitenkin huolissaan prinsessan ja neiti Liito-oravan välisistä suhteista. Ruusunen ohjattaneen lähipäivinä tohtori Heikkosen vastaanotolla alkaville Tunne itsesi, ymmärrä tuntevasi, sekä Peto sisälläni anger management -kurssien pariin. Liito-orava asetetaan liitokieltoon toipumisen ajaksi. Tohtori Heikkonen ylennetään esimerkillisen toimintansa ansiosta prinsessa Ruususen hovin viralliseksi lelukirurgiksi. Puolen päivän aikaan Ruususen näkymättömänä miehenäkin tunnettu isä tavoitettiin sängystään, nukkumasta yövuoronsa jälkeen. Hän ei suostu ottamaan kantaa tyttärensä todennäköisesti suorittamaan, oravaystävn kaltoinkohteluun. 

Tapahtuneesta edelleen syvästi järkyttynyt Von Pippelson on ohjattu saamaan kriisiapua välittömästi.

Case closed.