So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

arki

TAVALLISTA, MUTTA HYVÄÄ

Tänään lähtee jakoon jälleen yksi suosikkiresepteistä. Jep, jälleen hyvin TAVALLISTA kotiruokaa. Mutta kun sitä meillä syödään useimmiten. Rohkenen myös väittää, että tulevina vuosina reseptit tästä tuskin ainakaan monimutkistuvat, saati muuttuvat yhtään kulinaarisempaan suuntaan. Lapset kun sattuvat usein tykkäämään juurikin ihan niistä perusjutuista. Olen oikeastaan enemmän kuin onnellinen, jos tulevaisuudessa oma lapseni suostuu syömään muutakin kotiruokaa kuin makaronia (ja karkkia). Minulta sen oppiminen vei aikanaan vähän liiankin pitkään. Muahhahh. Mutta joo, siispä: tavallista, mutta hyvää.


Maukas lihakastike, tadaa: Ei ole kiveen kirjoitettu, että kastike tulisi tarjoilla juuri kuvassa näkyvien lisukkeiden kera. Kokeile, miten se sopii yhteen esimerkiksi muusin tai riisin kanssa! 

Valmistus: 


Pilko porkkana, paprika ja sipuli pieniksi paloiksi. Kuullota oliiviöljyssä viitisen minuuttia. Lisää joukkoon naudan paistisuikaleet. Ota paistisuikaileisiin kevyt paistopinta. Nosta koko setti hetkeksi sivuun. 

Sulata kattilassa nokare voita. Lisää joukkoon n. 3rkl jauhoja. Ruskista jauhot tummanruskeiksi. Varo kuitenkin, ettet kärtsää niitä liian tummiksi. Lisää hiljalleen 2-3dl vettä, samalla sekoittaen. Lisää 1rkl soijakastiketta ja 1-2rkl ketsuppia. Sekoita hyvin, lisää loput mausteet. Nakkaa paistetut kasvikset ja liha kastikkeen joukkoon. Anna hautua noin 20min. Mikään ei estä syömästä kastiketta sellaisenaankin, mutta haudutus tuo mukavasti mureutta lihaan ja maut ehtivät tekeytyä kunnolla. 

Mikäli haluat lisukkeeksi kuvassa näkyvät vaihtoehdot, kuori perunat kastikkeen hautuessa. Kun kastike on hautunut riittävästi, laita perunat kiehumaan noin 20 minuutiksi. Lisää yläpuolelle haluamasi kasvikset höyrypaistolle (tässä käytettyä parsa- ja kukkakaalta). Tarkista kastikkeen maku ja rakenne. Lisää tarvittaessa mausteita. Kastikkeen voi pitää miedolla lämmöllä/ottaa jo sivuun jäähtymään: tämä on makuasia. 

Perunat redi, kasvikset redi, kastike redi! 
Ei muutku syämää!