So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

babyshower

THE BABYSHOWERIT


Olen juuri ja juuri selvinnyt eilisestä yliliikutustilastani. Haluankin nyt vielä hetkeksi palata takaisin eilisen tunnelmiin. Mikäli joku suunnittelee Babyshowerien järjestämistä ystävälleen tai pähkäilee lahjan kanssa, tässäpä lähtisi jakoon muutama hyvä vinkki, minkä turvin saat varmasti ystävällesi järjestetyksi ikimuistoisen illan! 

Minä olen aina yleensä sekä sukumme että ystäväpiirini seremoniamestari, sillä rakastan juhlien järjestämistä suunnitteluvaiheineen ja toteuttamisineen. Mielestäni aina on syytä juhlaan ja jos jotain tehdään, se tehdään kunnolla. Olin jo Varpun odotuksen aikaan huolissani, että näinköhän kukaan järjestää minulle vauvakutsuja, kun tällä kertaa seremoniamestari ja besserwisser olisikin itse yllätettävän roolissa. Sisko ja äiti ilmoittivat tuolloin ykskantaan, ettei voisi vähempää kiinnostaa. Lähipiirini on myös hyvin jakautunut pitkin Satakuntaa ja Pirkanmaata. Monet tekevät vuorotyötä ja yhteisten tapaamisten sopiminen on arkenakin tosinaan haasteellinen tehtävä. Niinpä olin jo silloin ja etenkin tässä raskaudessa haudannut haaveet vauvakutsuista. Onneksi olin väärässä, sillä kuten eilisestä kävi ilmi, ympärilläni on mielettömän ihania ihmisiä. Useampi ystäväni oli alkanut kuumotella siskoa asian tiimoilta. Sanna oli jopa ollut huolissaan, että asiaa ei saa pitkittää liian pitkään, että en hätäpäissäni järjestäisi kutsuja itse itselleni. Hyvin hän minut tuntee, olisin sen nimittäin saattanut jopa tehdäkin. 

Alkujaan luulin siis, että minua odottaa Huittisissa äidin ja siskon järjestämä hemmotteluilta: tyyliin vyöhyketerapia/manikyyri tai muuta vastaavaa. Ihmetys olikin melkoinen, kun astelin olohuoneeseen ja sieltä löytyi kasa ystäviä. Sitten, kun vielä rekisteröin joukosta muutamat tutut kasvot Linnainmaan työporukasta, meinasi jo poru päästä. Etenkin kun kuulin, ketkä kaikki olivat juhlien suunnitteluun osallistuneet ja millainen vaiva niiden eteen oli nähty. EMMÄÄKESTÄ, oli ensimmäinen ajatukseni.


Pahimmasta järkytyksestä selvittyäni aloitimme kakuilla ja kahvituksilla. Täytekakun täytteenä löytyi mustikkaa. Voileipäkakku taas piti sisällään savuporoa. Suussa sulavia molemmat! Eipä jäänyt montaa palaa jäljelle!

Vinkki! Jos etsit kakuntekijää Satakunnan alueelta, Kokemäeltä löytyisi eräs virtuoosi. Sannan toiveiden perusteella kakut juhliin loihti Tiina Rahtu. Tiinan löydät Facebookista:Herkuttelun jälkeen olikin hyvä siirtyä hypistelemään lahjakasaa! Paketit kätkivät sisäänsä mm.

Villahaalarin + junasukat 
Unirievun 
Siskoni itse virkkaaman peiton 
Lampaanvillasukat turpoaville jaloilleni 
Tuttipullon 
Tuttinauhan 
Muumikuviolliset nipsutinpidikkeet tumpuille ja muille käsineille 
Ruokalappu vauvalle 
Avaimenperän 
Romaanitrilogian (kuulemma jotain yltiöromanttista hönppää) 
H.C Andersenin klassikkosatukirja 
Vaippakakun (pehmolelu, d-vitamiinia, lakanat pienen sänkyyn, särkylääkettä, cuplatonia, pesunestettä, bebanthenia, vaippoja, pesulappuja)
Lahjakortin S-ryhmälle 
Yleisimmät raskaus- ja vauva-ajan termit selityksineen 


Illan ohjelma oli serkkuni Riinan käsialaa. Ensimmäisenä minun piti arvata nipusta vauvakuvia, mikä kuva kuului kenellekin vieraista. Aluksi tuntui, että en tunnista ketään, mutta hiljalleen kuvat löysivät oikeille omistajilleen. Kaikki muut arvasin, mutta sotkin ystäväni Suskin ja Ninnin keskenään. Jos joskus joudutte vastaavan pohdintatehtävän eteen, niin vinkki: aloita arvaaminen omista sukulaisistasi! Vaikeimpien kohdalla kannattaa tarkkailla ihmisten nenän ja korvien muotoa! Niiden avulla tunnistin nimittäin suurimman osan: ne kun eivät vauva-ajoilta juuri muutu, paitsi koon puolesta. 

Tämän jälkeen pelasimme Aliasta hieman sovellettuna versiona. Kaikki selitettävät sanat liittyivät jollain tavalla raskauteen, synnytykseen tai vauvavuoteen. Jokainen vieras sai 2-4 sanaa, mitkä heidän tuli selittää minulle mahdollisimman vaikeasti. Muutamien kohdalla jouduin pyytämään apua yleisöltä, mutta kaiken kaikkiaan pärjäsin yllättävän hyvin! 


Mieleenpainuvin ohjelmanumero sekä itselleni että muille, oli varmasti soseiden maistelu ja arvaus -leikki. Silmäni peitettiin huivilla ja sain suuhuni lusikallisen jotakin sosetta. Sitten maun perusteella piti arvata, mitä paskaa  herkkua suuhuni oli lusikoitu. Luojan kiitos äitini tuntee lapsensa niin hyvin, että hän toi toiseen käteeni nenäliinan ja toiseen lasillisen jaffaa. En suostunut nimittäin lapsena syömään MITÄÄN valmissoseita, vaan kaikki lensi komeassa kaaressa ulos suusta. Mikään ei ole muuttunut, nimittäin hedelmäsoseet taisivat olla ainoat, mitkä eivät aiheuttaneet välitöntä oksennusrefleksiä. Vierailla oli hauskaa, heidän tarkkaillessa minun ilmeitäni ja EI EI EI EI ENÄÄ -anelujani. 


"Maistuu pilaantuneelta ja vedeltä" -No se oli maissia. "MAISSIA, mihin vittuu se maissi siinä oli piilotettu, kysynpä vaan". 

"Tää on varmaan joku aurinkoiset hedelmät" -Mustikkaa. "Ai siis sisältää kaks pinnaa mustikkaa ja mustikan kaltaisia ainesosia vai ?!?!?!?!?!?! Maistuu ihan jollekki aspartaamille tai muulle". 

"Missä se spaghetti bolognese viipyy, eiks se o näistä ainoo, mitä niinku oikeesti kykenee nielee". 

Nostan kyllä tosissani hattua jokaiselle muksulle, joka suostuu kitisemättä syömään näitä sössöjä. Siis AIVAN JÄÄTÄVÄÄ KURAA. "Maut" eivät ole lähellekään sitä, mitä purkin kyljessä väitetään ja sekin vähäinen "maku", mitä tavara pitää sisällään on niin järkyttävä, että jokaikinen ihokarvani nousi pystyyn. Vaistomainen reaktio oli tuupata kama suusta pihalle, nielemisen sijaan. Kehoitan kyllä jokaista tutustumaan kyseisiin tuotteisiin ennen kuin syöttää niitä lapselleen. Söisitkö itse? Minä en söisi. Aivan järkyttävää. Juhlista löytyi kuitenkin eräs, kenen mielestä maailmassa ei ole mitään parempaa kuin perunaparsakaalischeisse: neiti Lyyli olisi vetänyt vaikka koko purkin, jos olisi saanut. Siis kelpaa, koiralle. 


Riina ei myöskään päästänyt vieraitani helpolla. Hän oli järjestänyt tietovisan, missä mammamaailman lyhenteet piti avata auki. Tässä lyhenteet, sekä hauskimmat esiin nousseet vastausvaihtoehdot: 

KP 
=kiertopäivä
tai kiivas poru/kasvun paikka/kipupiste/kusipaska/keskipaino/kylkipistos

VVV
=vauvojen vessahätäviestintä
tai vauvan vietävä vitutus/vauvavuoden vanki/vauvavapaaviikonloppu/veni vidi vici/vitun vähän vaikuttaa

RV
=raskausviikko
tai raskausvatsa/ripulivaippa

AIO
=all in one -kestovaippa 
tai Aio+li (valkosipulimajo)/joku käyrä/aina ihan out 

TJOT/TJOTTAILLA 
=tulee jos on tullakseen/lapsi saa tulla sitten, kun tulee, ei liiemmin yritetä 
tai toistuva jatkuva odottajan tuska/tuijottelee vauvaa/jokellella/te jotka olette tyhmiä/nevähööd

AVmamma
=keskustelupalstalla hengaava mielipidevammainen ja kaikkitietävä kotiäiti
tai alustava varaus/aikaviivemamma/aivovuoto/aivovamma/aina valmis mamma

DPO 
=Days past ovulation eli ovulaation jälkeiset kierron päivät 
tai diagrammi virtsatikku ovulaatiosta/dissaa päivä omaisia

VKhaalari 
=Välikausihaalari 
tai virtsan kestävä puku/viikonloppuhaalari/vetoketjuhaalari/vauvankantohaalari

YK 
=yrityskerta 
tai yksin kylmässä/yhdistyneet kulmakarvat/ylikierros/yksityistilaisuus/yksinkertainen/yksin kotona

NIPA 
=niskapaska
tai niin ihana perjantai aamu/pullahtanut napa

ÄP 
=äitiyspakkaus
tai älä puklaa/äitipoli/äitipaita/ärripurri/ähkypaska/äidin paska

IPR
=itkupotkuraivarit
tai important person rest/ilmaise paha raivosi/ilo perätilasta/ihan paras ripuli/isä pasko ripulit

VASU 
=varhaiskasvatussuunnitelma 
tai vauvasukellus/vauvasuihku/vauvan sukka/vauvan suppo/

NP-ultra
=niskapoimu-ultra/1. virallinen ultra 
tai mittausultra/niskaperseultra

PK
=päiväkoti
tai Punainen Kukko (iskelmäbaari Porissa)/pikakelaus

"Meki voitais Pasin kans alkaa vähä tjottailee".
"Niin äiti sulla kun ei ole sitä kohtua enää, niin saatte varmaan ihan hetken tjottailla". 

"Mä olen kyl niin viisas sit ku mä lähden täältä kotii". 
(Suskin omat lapset jo isoja, ettei ihan ollu kaikki termit enää hallussa). 


Lisäksi vieraat saivat kirjoittaa tulevalle vauvalle terveisiä. Kirjeessä jatkettiin seuraavia lauseita:

Toivon, että perit äidiltäsi: positiivisen luonteen, rohkeuden, sinnikyyden, itsevarmuuden, huumorintajun, ihmisystävällisyyden, älykkyyden, ystävällisyyden ja oikeudenmukaisuuden. 

Toivon, että perit isältäsi: rauhallisuuden (x3)/jotakin hyödyllistä/komeuden (koska ehkä oletkin poika)/että omien puolia pidetään aina/hyvät piirteet 

Toivon, että opit: nauttimaan elämästä ja ihmisistä/ymmärtämään erilaisuutta/rakastamaan ja olemaan rakastettu/antamaan anteeksi/kaiken tarpeellisen ja tarpeettomankin/paljon äidiltäsi/tuntemaan vahvuutesi 

Toivon, että rakastat: kaikkia maailman pieniä ihmeitä/aina täysillä/perhettäsi/itseäsi/ehdoitta/sukulaisiasi/elämää ja minua (koska sinusta tulee myös minun prinsessani)/

Toivon, että matkustat: sinne, minne ikinä haluat/paljon/ympäri maailman/mielivaltaisesti 


Toivon, että et unohda: olevasi pieni ihme/että ystävät ovat tärkeitä/lapsuusmuistojasi/kuinka tärkeä, rakas ja ainutlaatuinen olet/kuinka sinua rakastetaan/juuriasi ja arvostustasi itseäsi kohtaan/

Toivon, että sinusta tulee: juuri se, mikä sinusta kohtalon mukaan kuuluukin tulla/Riinatädin rakkauspakkaus/onnellinen ja elämänmyönteinen/kaunis, viisas ja avarakatseinen/yhtä hullu kuin muukin suku/iloinen ja reipas/juuri sitä, mistä unelmoit/pieni mutta pippurinen

Tämän lisäksi ystävät saivat veikata tulevan lapsemme syntymäpäivää, pituutta ja painoa sekä silmien ja hiusten väritystä. Valtaosa povaakin meille vaaleatukkaista ja sinisilmäistä (siis minun näköistäni), keskimäärin 50 senttistä ja päälle 3 kiloista neitiä. Arvaukset päivän suhteen on nyt myös heitetty ilmaan! Jos joku seuraavista osuu kohdilleen, lupaan hankkia arpajaispalkinnon! Veikkaukset vauvan saapumispäiväksi ovat 

24.12.2016 klo 23:45
(KÄÄK, toivottavasti ei ihan vielä tällöin!) 
19.01.2017 klo 23:34
20.01.2017 klo 18:00
21.01.2017 klo 09:15
30.01.2017 klo 06:54
02.02.2017 klo 05:30
28.1.2017 klo 08:40
29.01.2017 klo 06:30

En voi tarpeeksi kiittää illasta. Kutsut olivat ihanat ja juuri minun näköiseni. Ohjelmaa oli sopivasti ja se oli hyvin aikataulutettu ja mietitty. Ei liikaa, ei liian vähän. Aikaa jäi mukavasti myös muulle jutustelulle. Oli ihana nähdä Tampereen tyttöjä ja itku kurkussa katselin Linnainmaan porukalta tullutta lahjaa kortteineen. Kuten ihan ensimmäisessä postauksessa hehkutin, siinä porukassa ja meidän tekemisessämme oli jotain aivan erityistä, <3. Kutsuilta jäi myös paljon ihania muistoja laitettavaksi vauvakirjan väliin talteen (sitten, kun saan aikaiseksi sellaisen hankkia). Jos en vielä eilen ollut kiitollinen ympärilläni olevista ihmisistä, niin olen sitä tänään. Osan heistä olen tuntenut hiekkalaatikolta asti, osan vasta muutaman vuoden. Mutta täyttä kultaa heistä on jokainen, enkä koskaan vaihtaisi pois. Raskaus ja lisääntyminen ylipäänsä on mullistavaa aikaa ja vaatii ystävyydeltä paljon. Monesti saa lukea, kuinka ystävät ovat kaikonneet raskausuutisten jälkeen kuin tuhka tuuleen tai yhteydenpito vain jää. Eilinen todisti, ettei minun tarvitse olla tästä kovin huolissani: eivät he ole katoamassa minnekään. Enkä minä heitä päästäisikään. 


KERRAN VIELÄ KIITOS EILISESTÄ MURUT! 
Rakastan teitä kaikkia <3.