So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ajatuksia

Turhakeriepuja

Vauva-arkea on takana reippaat kaksi kuukautta. Näinkin lyhyessä ajassa olen ehtinyt pukea ja riisua Ruususen melkoisen monta kertaa. Tehokkaana ja mukavuudenhaluisena ihmisenä haluan, että pukeminen sujuu nopeasti ja vaivattomasti. Erityisesti vaippojen vaihtamisen näkökulmasta. Ruusunenhan viettäisi kaiken aikansa vaippasilteen, jos hän saisi päättää. Hän ei juurikaan arvosta pukeutumishetkiä, saati hankalia vaatteita. Näkymätön mies taas heittäytyy toisinaan hieman uusavuttomaksi, kun prinsessa pitäisi pukea. Siksi vaatteiden tulee olla sellaisia, että niiden pukeminen ei ole ydinfysiikkaa. Olemmekin yhdessä panneet merkille, että prinsessan vaatearsenaalista löytyy muutama täysin turha riepu, minkä käyttö on jäänyt yhteen tai kahteen kertaan, koska käämit ovat palaneet joko pukijalta tai puettavalta, useimmiten molemmilta. Nämäkin ovat varmasti täysin makuasioita, mutta tässä talossa seuraavia riepuja pidetään täysin turhakkeina.

1. Toppahaalari(t)
Ostimme odotusaikana Ruususelle pienikokoisemman toppahaalarin, sillä äitiyspakkauksen haalari on niin suuri, että sillä ei tee mitään vielä pitkiin aikoihin. No, satuinpa sitten kuitenkin ostamaan myös lämpöpussin sekä vaunuihin että turvakaukaloon. Toisen löysin kirpputorilta ja toisen ostin Black Fridayna tarjoushintaan. Talvi on ollut niin leuto, että olemme pärjänneet hyvin pitkälti pelkästään näiden lämpöpussien sekä villahaalarin turvin. Lisäksi Ruusunen oli syntyessään (ja edelleen) niin siro, että hän hukkuu jopa tähän pienempäänkin haalariin. Hän myös vihaa kyseistä pukinetta ihan koko sydämestään, joten siitäkin syystä sen käyttö on jäänyt hyvin mininaaliseksi. Ei jatkoon.

2. Potkuhousut
Turhakkeita kaikki tyynni. Haluan, että vaipan saa vaihdettua nopeasti. Tästä syystä en tykkää henkilökohtaisesti potkuhoususita ollenkaan. Ensin riisut ne ja sitten on vielä body neppareineen. BLÄÄH, liian työlästä, mukamas. Housut saa muka niin paljon nopeammin kiskaistua jalasta kuin potkarit. Toki tämäkin asia on varmaan vain korvieni välissä. Ruusunen ei myöskään arvosta potkuhousuja tipan tippaa. Siis: ei jatkoon.

3. Rullaudun kainaloon -vaatteet eli mekot, hupparit ja villatakit
Täysin turhia, tällä hetkellä. Ruusunen viettää suurimman osan ajastaan sylissä, jolloin tällaiset pukineet rullautuvat vain kainaloihin =Raivotar saapuu paikalle. Sama tapahtuu myös lattialla tai sitterissä puuhaillessa ja sekös prinsessaa harmittaa. Onneksi kyseisiä vaatekappaleita en ole ostanut itse kovinkaan montaa, vaan melkein kaikki on saatu lahjaksi/käytettynä. Ruusunen on pukeutunut mekkoon tasan kerran: ristiäisissään. Villatakkia tai hupparia käytetään lähinnä silloin, kun mennään autolla johonkin ja tarvitaan vain hieman lisää lämmintä päälle lämpöpussin kaveriksi. Epäilen, että näille tulee käyttöä vasta sitten, kun prinsessa kasvaa hieman isommaksi.

4. Newborn-sukat ja pipot
TÄYSIN turhia. Menivät jalkaan ehkä ensimmäiset kaksi viikkoa ja sen jälkeen putoilivat vähän väliä. Ennestään pienet sukat tuntuvat kutistuvan helposti pesussa vieläkin pienemmiksi, joten jälkiviisaana olisi pitänyt ostaa hetimiten hieman ronskimman kokoisia. Myös muutama pipo vastasyntyneelle löytyi ennakkoon ja eksyivätköhän ihan kaksi kertaa päähän, kun jo jäivät pieniksi. Ei jatkoon.

5. Äitiyspakkauksen vaatteet

Turhakkeita, tällä hetkellä. Lähestulkoon kaikki äitiyspakkauksen vaatteet ovat niin ronskin kokoisia, että meillä ei ole niille vielä toistaiseksi mitään käyttöä. Pakkauksen tavaroista käyttöön ovat päässeet vasta peitto, makuupussi ja hygieniatarvikkeet. Aika näyttää, kuinka paljon näitä äpvaatteita tulee lopulta käytettyä, sillä saattaa olla, että sirolle prinsessallemme ne eivät ole missään vaiheessa täysin sopivia. Nyt joku miettii, että hyvä on olla kasvuvaraa tai mitä sen on väliä, jos on vähän isot vaatteet päällä. Niinhän sitä luulisi. Vaan Ruusunen kyllä ilmoittaa salamana, jos vaate puristaa tai on vaihtoehtoisesti liian löysä. En tykkää, hän sanoo. Sen pitää olla juuri sopiva, tai muuten: ei jatkoon, hän sanoo.

Ruusunen on tullut isäänsä siinä suhteessa, että hän pärjää hyvin kevyellä vaatetuksella. Hänelle tulee helposti kuuma, jolloin Raivotar saapuu välittömästi paikalle. Olemme havainneet, että paras kombo täällä kotona ollessa ovat body ja housut. Vaunuihin laitetaan ulkoillessa/parvekepäiväunille edellämainittujen lisäksi villahaalari, pipo, hanskat sekä villasukat. Olen aina välillä laittanut lämpömittarin vaunukoppaan ja seuraillut kopan lämpötilaa prinsessan pitkien päiväunien aikana. Helposti luulisi, että kylmyys pääsee sisälle koppaan, mutta lämpöpussi pitää sen todella lämpöisenä, jopa kuumana. Pitäneekin pian vaihtaa äitiyspakkauksen makuupussi lämpöpussin tilalle. Yöksi neiti puetaan aina yöpukuun, joka on useimmiten jumpsuit vetoketjulla. Tällä hetkellä Ruususella on yksi napitettava yöpuku, mitä en voi sietää. Onko ärsyttävämpää yrittää tehokkaasti vaihtaa yöllä vaippaa ja silmät ristissä napitella nappeja paikoilleen? Tulevaisuudessa hän saakin vain vetoketjullisia yöpukuja.

Ostin odotusaikana vaatteita yllättävän maltillisesti. Suurimman osan löysin kirpputoreilta. Saimme myös hirveän määrän vaatteita lahjaksi, etenkin 62 kokoa. Toisinaan harmittaa, että vaatteita on jo isoihinkin kokoihin saakka hirveä määrä valmiina. Nyt prinsessan synnyttyä haluaisin nimittäin kovasti ostaa lisää/valita itse, kun olen tutustunut hänen persoonaansa paremmin. Siinä ei vain ole mitään järkeä, kun vaatteiden käyttöikä on niin lyhyt, hänen kasvaessaan huimaa vauhtia. Toki en todellakaan valita, olemme säästäneet pitkän pennin näiden vaatelahjoitusten ansiosta. Haikeana laitoin jo osan vaatteista odottamaan kirpputorille tai kiertoon lähtöä. Eilen puin hänet suosikkibodyyn ja totesin itsekseni, että se taitaa olla viimeisiä kertoja päällä. Pieni vauvani ei olekaan enää niin kovin pieni. NIISK.

Meillä on täällä jälleen takana HIEMAN haasteellinen viikko. Ruusunen on vaihteeksi päättänyt, että maito loppuu maailmasta tällä minuutilla ja sitä pitää päivittäin tilata lisää. Sen lisäksi hän on ajatellut, että ei nuku kunnon päiväunia ollenkaan. Vain 10-40 minuutin hörvähdyksiä. Leikkien parissa tai itsekseen hän on tällä viikolla viihtynyt vain 5-15 minuuttia. Sitten on päästävä syliin. Välillä itketään ja nauretaan samaan aikaan, eikä hän aina tunnu itsekään olevan varma, mitä milloinkin haluaa. Yöt hän on sen sijaan pyhittänyt nukkumiselle ja herännyt poikkeuksellisesti vain 1-2 kertaa syömään. VAU, miten ihanaa, äitikin saa nukkua kunnolla! Vai saako? Ei. Koska maitotilaus ja boobsit. Viime yönä heräsin 03 yölypsylle, koska neiti päätti nukkua ruokailunsa ohi ja boobsit olivat vähällä räjähtää.

"Tilasin vähän maitoa, mutta sitten ei ollutkaan jano. Siis kiitos, mutta ei kiitos.

I regretssss nothinggggg".

Hetki sitten hän nukahti syliini ja sain nostettua sänkyyn unille. Tuon kuvan ottamisesta on nyt noin 35min. Arvatkaapa, kuka huitoo juuri itseään hereille?

"Öööö äiti? Ajattelin, että en nuku.Tänäänkään. GIMME some of that milk milk".

Tiivistelmä: kaapissa on turhakeriepuja ja äiti on vähän väsynyt.