So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

arki

VAPISE JAMIE OLIVER

Tiedäthän ne Jeimi Oliverin tuhat ja sata ohjelmaa, missä se pröystäilee nopeilla ja terveellisillä herkkuaterioilla? "And now: some olive oil". On tullut seurailtua niistä muutamaa. Olen Tzeimiiiin kanssa samaa mieltä siitä, että arkena sapuskan pitää nousta nopeasti ja vaivattomasti ilman, että keittiö täyttyy tiskistä ja aika kuluu kaikenlaiseen hifistelyyn. Heikkosen keittiöstä ei ehkä kuitenkaan nouse ihan yhtä ammattimaista kamaa kuin Herra Oliverin, mutta lupaan, että vähintäänkin kiireiseen arkeen sopivaa ja maistuvaa. Olenhan sentään erittäin pätevä restonomi ja nopean ruokailun ammattilainen, HEHHH. 

Eilen viskasin lenkin jälkeen pellillisen ruokaa uuniin. Aktiiviseen valmistukseen kului se aika, minkä uuni otti lämmetäkseen. Sitten vielä 20 minuuttia: DONE. Tämän ajan kulutin näppärästi sohvalla kissojen kanssa maaten. Eiks o helppoo! Uunilohi lisukkeineen, olkaa hyvä: 

Valmistus: 

  1. Laita uuni lämpenemään, 225 on passeli. 
  2. Laita uunipellin päälle leivinpaperi ja kalalle sopiva pala foliota. Aseta kala folion päälle. Kääri reunoja hieman suojaksi. Lisää pieni pintasuola, valkosipulituorejuusto, pippuria ja ruohosipulia. 
  3. Pese perunat huolellisesti, jätä kuoret. Pilko sopiviksi lohkoiksi (ks. kuva). Pyörittele kulhossa oliiviöljyn, suolan ja haluamasi mausteiden kanssa. Kaada perunat pellille kalan viereen. Itse laitan lohkot aina "kuoriosa" leivinpaperia vasten. Älä kysy miksi, se on vain tapa. Sillä tuskin on lopputuloksen kannalta kovin suurta seksuaalista merkitystä.
  4. Huuhtele leikkuulauta ja kulho, jos olet yhtä laiska kuin minä. Jos et, ota uudet. Pilko kasvikset ronskilla otteella. Pyörittele kulhossa oliiviöljyn, hunajan ja haluamasi mausteiden kanssa. Kaada pellille perunoiden ja kalan viereen.  
  5. Uuni sanoo naps: lykkää kamat uuniin. Siivoa sotkut. Jos kärsit varhaisdementian oireista niin kuin minä, laita kello/muu väline hälyttämään 20min kuluttua. Jos haluat hifistellä, käy sekoittamassa perunoita ja kasviksia puolessa välissä paistoaikaa. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista.
  6. RING RING, kello soi. Lappaa ruoka lautaselle ja ääntä kohti! 

Ja mitäs jälkkäriksi? No, tällä kertaa oli pari palaa levyllinen DAIMsuklaata. Omnomnom. Syöminen: on se vaan kiva juttu.