So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

vauva-arki

Varo piikkejä, prinsessa Ruusunen!

Olen ollut kuluneen kuukauden aikana muutamaan otteeseen hieman huolissani Ruususen kasvusta. Siitäkin huolimatta, että imetyksen turvamerkit ovat täyttyneet joka päivä (imetyskertoja 8-12+vähintään 5 täyttä vaippaa päivässä), olen salaa epäröinyt maidon riittävyyttä. Toki oman ja näkymättömän miehen historian tuntien en odotakaan Ruususesta pulleaa vauvaa, mutta välillä minusta on tuntunut, että hän kasvaa vain pituussuunnassa. Alussa oli todella hyvä, että neuvolakäyntejä oli tiuhempaan, sillä kasvun pääsi näkemään vähän väliä. Nyt välissä on ollut kokonainen kuukausi. Omaa epävarmuuttani on lisännyt se, että ihmisten ensimmäinen kommentit ovat usein

"Voi miten PIENI hän on". tai "Onko maito riittänyt hyvin". 

Tänään se pelätty 3kk neuvola sitten koitti. Ei pelkästään tämän kasvun näkökulmasta, vaan myös tulevat rokotteet aiheuttivat jännitystä äiskän mielessä. Noh, tiedoksi nyt itselleni: 

KYLLÄ SE MAITO RIITTÄÄ. 

Ruusunen oli kasvanut aivan odotusten mukaisesti. Ei huolen häivää siis sen asian suhteen. Neuvolatätini kehotti lopettamaan murehtimisen ja nauttimaan imetyksestä nyt, kun se on alkanut sujua paremmin kuin hyvin. 

Sitten saimme ne pelätyt rokotteet. Rotarokote holahti kurkusta alas kuin vanhalta tekijältä, eikä ensimmäistä piikkiäkään niin kovasti pelästytty. Tämähän sujuu paremmin kuin hyvin, ajattelin. Kunnes sitten tuli se toinen rokote. Siitä se kuppi meni sitten aivan nurin. Jouduin keräämään kaiken rohkeuteni, että pysyin rauhallisena, enkä pillahtanut itse yhtä lohduttomaan itkuun. En ollut koskaan kuullut Ruususen suusta niin surkeaa itkua. Onneksi äidin syli ja lohtutissi pelastivat jälleen päivän ja hiljalleen hän rauhoittui syliini. Muutaman lohduttoman niiskauksen hän vielä päästi, mutta muisti väläyttää hurmaavan hymynsä vielä neuvolatädille, kotiin lähtiessämme. 

Aivan kuin valmistautuakseen päivän koitokseen, Ruusunen nukkui koko viime yön heräämättä kertaakaan. Itse havahduin 05.45 siihen, että boobsit olivat räjähdyspisteessä. Ennen suurin lypsysaldoni on ollut hyvänä päivänä 100ml luokkaa. Nyt 15min lypsy kummastakin tuotti 200ml vielä sen jälkeen, kun nukkunut prinsessa oli unissaan ruokaillut mahansa täyteen. Pari päivää sitten tehty tilaus on siis todellakin mennyt perille. Että kyllä Heikkonen: maito riittää. En vielä innostu tästä läpiyön nukkumisesta kovinkaan paljoa, sillä epäilen, että tässä on nyt varmasti käynyt jokin vahinko. Toki en valita, mikäli prinsessa alkaa ottaa tämän tavaksi. 

Hetki sitten yritin tarjota prinsessalle evästä pullosta, kun kerran oli sopivasti valmiina. 

"Ööö ööö äiti? Ajattelin sellaista, että en syö enää pullosta. Oon kuullu Nupulta juttua, että ei se oo tissivauva eikä mikään, joka pullosta syö". 

Yritin uudelleen, mutta asiasta alettiin käydä niin kovaäänistä palautekeskustelua, että päätin antaa olla. Pulloa on hyljeksitty nyt jo useampaan kertaan parin viikon sisällä, olipa syöttäjä sitten isä tai äiti. Saa nähdä, onko kyseessä vain ohimeneva hulinavaihe vai onko pullo tosiaan heitetty Ruususen mielessä samaan romukoppaan tuttien kanssa. Kuinka hauskaa, näin äidin näkökulmasta. Toki, maailmani ei kaadu, vaikka pullo jäisi historiaan. Hyvin vähäiselle sen käyttö on muutenkin jäänyt. Juuri totesin neuvolassakin, että imetykseen kuluva aika on loppujen lopuksi hyvin lyhyt. Juurihan minä odotin prinsessaani 9kk, vauva-arkea sitäkin kauemmin. Sen rinnalla toiset 9kk (tai pidempään) imetystä tuntuu hyvin lyhyeltä ajalta. Ehdin minä mennä sitten myöhemmin vielä moneen kertaan. Näkymättömän miehen puolesta vähän harmittaa. Hänelle pullotteluhetket prinsessan kanssa ovat olleet hyvin tärkeitä ja niiden ansiosta heidän suhteensa on syventynyt tavalla, minkä muutkin laittavat merkille. 

Onneksi takana on hyvin nukuttu yö. sillä meillä on tänään edessämme jännittävä päivä. Lähdemme viemään näkymätöntä miestä yövuoroon. Sieltä mies suuntaa suoraan työpaikan virkistysiltaan Tampereelle, joten olemme prinsessan kanssa käytännössä kaksin torstaihin saakka. Iskää heittäessämme olisi tarkoitus käydä moikkaamassa synttärikaima Nuppua. Mikä tästä nyt sitten tekee niin jännittävää? Noh, ei riitä, että Ruusunen on pistänyt tänään sormensa värttinään. Myös Nuppu saa tänään rokotteensa, joten saa nähdä, minkälaisen shown Runebergin tyttäret saavat aikaiseksi. Lisäksi äitiä hieman jännittää, kun pitää ajaa kaksin Ruususen kanssa Raumalta kotiin. Myös tuleva ilta jännittää, sillä Ruususen hulinat ovat nyt painottuneet selvästi iltaan ja tänään saadut piikit varmasti tuovat siihen oman lisämausteensa. Saapa nähdä, mitä tästä päivästä vielä tulee. Elämme vaarallisesti!