So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ajatuksia

VESIMIES, KENTIES?


Todetaan nyt heti alkuun, että en usko mitenkään fanaattisesti horoskooppeihin. Esimerkiksi päivä/viikko/kuukausi/vuosiennustukset jätän aina ihan omaan arvoonsa. Pidän kuitenkin luonnekuvausten tutkimisesta ja tosinaan vertailen niitä arkielämän tilanteisiin. Olen havainnut, että tietyissä merkeissä ja tuntemissani ihmisissä on hämmentävän paljon yhtäläisyyksiä ja toistuvuutta. Pienokaisemme syntynee näillä näkymin varhain keväällä. Hän tulee siis olemaan hyvin suurella todennäköisyydellä joko kauris tai isänsä tavoin vesimies. Lasketun ajan perusteella todennäköisyys povaa perheeseemme toista vesimiestä, siksi tämä postaus käsittelee nyt enemmän tätä kyseistä tähtimerkkiä. 

Siispä, syntyessään ajallaan pienokaisemme liittyy isänsä tavoin vesimiesten kerhoon. Näkymättömän miehen kautta olen oppinut hyvin paljon tästä mystisestä tähtimerkistä, joskin elämässäni on jo ennen häntäkin ollut tavalla tai toisella muitakin vesimiehiä. Yhteistä heille kaikille on ollut se, että he tuntuvat elävän aina ajoittain jossakin toisessa rinnakkaistodellisuudessa, eikä heidän todellisia ajatuksiaan aina välttämättä tavoita. Voit tuntea vesimiehen useita vuosia ja silti ajoittain havahdut huomaamaan, että et siitäkään huolimatta tiedä toisesta aivan kaikkea. Itse olen tähtimerkiltäni mutkaton oinas, joten minua tämä erikoinen luonteenpiirre ei niin häiritse. Huomaan myös viihtyväni vesimiesten seurassa erinomaisen hyvin. Toisinaan näkymätön mies ajaa minut salaperäisyydellään hulluuden partaalle. Tosin, pidän enemmän salaperäisyydestä kuin siitä, että tunnen toisen läpikotaisin. Olen helposti todella dominoiva ja tästä syystä onkin ehkä parempi, että en aina täysin tiedä, mitä toinen todella ajattelee. Olen siis kuluneen neljän vuoden aikana päässyt melko hyvin jyvälle vesiMIEHESTÄ. Mutta millainen on vesimieslapsi? Miten vesimieslasta kasvatetaan?


Sain eräänä jouluna lahjaksi hyvin kattavan horoskooppikirjan. Pitkästä aikaa tartuin tuohon opukseen ja aloin tutkia vesimiesosiota uusin silmin. Minkälainen lapsi meille tämän kirjan mukaan olisi mahdollisesti saapumassa? Virve Sammalkorven (2008) Suuren horoskooppikirjan mukaan vesimieslapsi

on perheen omalaatuisin jäsen ja suhtautuu asioihin viileän älyllisesti. Uhmaikäisenäkään hän ei heittäydy teatraalisesti lattialle tai saa holtittomia kiukunpuuskia. 

vaikuttaa arvoitukselliselta ja umpimieliseltä, sillä hänen tyylilajiinsa eivät kuulu rajut tunteenpurkaukset tai avoimet tilitykset. 

ystävystyy helposti ja on ystävilleen äärimmäisen lojaali. Hänessä ei ole tippaakaan kielikellon tai kantelupukin vikaa. 

on seurallinen, mutta viihtyy myös pitkiä aikoja yksinään. Ei tarvitse jatkuvaa viihdyttämistä. Hänen leikkisoppinsa on täynnä vessapaperirullista ja oksankänkyröistä väsättyjä kekseliäitä ja arvoituksellisia rakennelmia, joiden merkitystä hän ei ole lainkaan innokas selittelemään utelijoille. 

on äärettömän huonomuistinen. Hänellä on niin paljon asioita muistettavanaan, ettei hän pysty pitämään muistissaan mitään turhanpäiväistä. Tämä samainen lahopäälapsi tuppaa kuitenkin olemaan yksi luokan menestyneimmistä oppilaista. 

(Sammalkorpi, 2008.)

Anoppini osaisi ehkä kertoa, pitivätkö nämä väittämät paikkaansa näkymättömän miehen ollessa lapsi. Vaikka mies alkaa jo lähentyä ikänsä puolesta kypsää aikuista, voin omasta puolestani allekirjoittaa hänen kohdaltaan kaikki mainitut luonteenpiirteet. Tosin huonomuistiseksi häntä ei kyllä voi moittia, ehkäpä tuo piirre karttuu vesimiehillä iän myötä?

Lienee silti kai turhaa asettaa toiveita tämän kuvauksen varaan. Voihan käydä niin, että lapsemme päättääkin saapua maailmaan ennen aikojaan ja sitten ollaankin helisemässä kaurislapsen kanssa. Omasta puolestani voin nimittäin todeta, että kauris ja oinas -yhtälö on äärimmäisen hankala, sen olen oppinut niin oikeassa elämässä kuin horoskooppikirjojen sivuiltakin. Edesmennyt mummuni oli malliesimerkki kauriista. Olimme mummun kanssa vähän väliä törmäyskurssilla, etenkin ollessani pieni. Vei liki 18 vuotta ennen kuin opimme todella ymmärtämään toisiamme. Siispä, jos saisin näin leikkimielisesti valita, ottaisin mieluusti tällaisen herttaisen vesimieslapsen, haastavan kaurislapsosen sijasta.

Suuresta horoskooppikirjasta löytyy myös kuvaukset vanhemmuudesta. Poimin kirjasta ne piirteet, joiden uskon kuvaavan näkymätöntä miestä tulevaisuudessa parhaiten. Kirjan mukaan vesimiesvanhempi

seuraa herkeämättömällä kiinnostuksella lastensa kehitystä, eikä kyllästy kuuntelemaan heidän selontekojaan päivän tapahtumista. Häntä parempaa kamua saa hakea. Hän on se nasta tyyppi, joka johdattaa omat ja naapurin vekarat seikkailuihin. 

inhoaa turhanpäiväisiä rajoituksia omassakin elämässään, joten ei myöskään aseta niitä mielellään lapsilleenkaan. Vesimiehen lapsi saa kutsua päivällisvieraita ja pitää pyjamabileitä. Railakkaatkin leikit ovat sallittuja, jos vesimiehen oma pyhä soppi jätetään rauhaan. Kun vesimiesvanhempi vetäytyy omaan soppeensa, puolison on pidettävä huoli, ettei jälkikasvu pääse häiritsemään. Rauhoittumistuokionsa menettänyt vesimies heittäytyy usein hankalaksi. 

kannustaa lapsiaan itsenäiseen ajatteluun. Hän huolestuu, jos lapsesta ei löydy minkäänlaista särmää. Kun lapset lentävät pesästä, hän pitää pienimuotoiset juhlat sen kunniaksi. Sytyttää sikarin, nostaa jalat pöydälle ja ryhtyy suunnittelemaan tulevaisuuttaan. 

(Sammalkorpi, 2008.)

Entäpä sitten minä? Minkälainen vanhempi tulee omasta tilastaan ja vapaudestaan nauttivasta oinaasta? Kirjan mukaan oinasvanhempi

ei koskaan menetä lapsenomaista seikkailunhaluaan, niinpä hän pystyy avaamaan lapselleenkin oven Liisan ihmemaahan. Lapsi ei tule koskaan tarvitsemaan elämässään Super Nintendoa tai Play Stationia, siitä oinasvanhempi pitää huolen. 

on kaikkien lasten suosikki, vaikka naapurintädit eivät ehkä pidäkään häntä hellimpänä kasvattajana. Hän ei lepertele tai helli lastaan julkisesti vain siksi, että se tekisi jonkun ohikulkijan onnelliseksi. Hän erottaa omat tarpeensa lapsen tarpeista, eikä siksi näe mitään syytä rutistella lastaan silloin, kun tämä tuntuu muutenkin olevan tyytyväinen. 

tukee, kannustaa ja kehuu lastaan. Toisinaan hän on lapsestaan jopa naiivilla tavalla ylpeä. Oinasäidin työpöytää koristaa aina kuva tästä ihmeellisestä nerosta. 

on auttamishaluinen ja joskus tuo halu voi ampua hieman yli. Hän saattaa tarkoittaa pelkkää hyvää kirjoittaessaan lapsensa kotianetta uudelleen, mutta hänen olisi hyvä pysähtyä miettimään, haluaako lapsi tulla autetuksi. 

on kunnianhimoinen ja siksi hänellä on usein suuria suunnitelmia lapsensa varalle. Lapsesta, joka piirsi auringon, tulee uusi Michelangelo. 

(Sammalkorpi, 2008). 

Osuu ja uppoaa. Pystyn allekirjoittamaan kaikki esiin nostamani kohdat. Erityisesti nuo vaaralliset sudenkuopat, kuten liiallinen auttamishalu ja kunnianhimoisuus. Painiskelen nyt jo paljon sen kanssa, että miten opin ohjaamaan lastani niin, että en aseta hänelle liian kovia paineita vain siksi, koska olen itse niin kunnianhimoinen ja kilpailunhaluinen. Näiden aihealueiden tiimoilta olen ollut jo näkymättömän miehen kanssa usein törmäyskurssilla. ”Mä vaan yritän auttaa sua”. ”Miks en mä voi tehdä sitä sun puolesta, ku mä osaan”. Hehhhh. Olen myös aivan varma siitä, että minusta tulee tämän perheen paha poliisi. Heti kun silmä välttää, näkymätön mies on juuri se, joka vetää lapsensa kanssa sokeriöverit, antaa katsoa telkkarista kiellettyjä ohjelmia ja valvoa pitkään. Se on nähty jo näiden karvaisten lastemme kanssa.

Niin, ehkäpä tähtien ja kuiden asento voi kuin voikin vaikuttaa tulevaisuuteemme ja persoonaamme. Tai sitten ei. Itse uskon kuitenkin loppujen lopuksi enemmän geeniperimään ja synnynnäiseen temperamenttiin kuin horoskooppeihin. Jään kuitenkin mielenkiinnolla odottamaan, osuuko näistä kuvauksista yksikään kohdalleen, mikäli perheeseemme todellakin saapuu vesimies. Kenties.


Kokemuksia vesimieslasten kasvattamisesta ja heidän kanssaan elämisestä otetaan vastaan kommenttiboxissa ja blogin Facebook-sivulla!


Typerä nainen. Ei horoskoopeista katsominen mitään auta. 


Lähde 

Sammalkorpi, V. Suuri horoskooppikirja. 2008. 9.painos. Karisto Oy. Hämeenlinna.