So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ihmissuhteet

Ystävänpäivän harjoitus

Näin ystävänpäivänä tulee mieleen ihmisiä, jotka ovat olleet minulle tärkeitä elämänpoluilla kulkiessani, joko hetken aikaa tai pidempään. Jotkut heistä ovat jääneet arkielämän kontakteista pois esimerkiksi paikkakunnan vaihdon myötä ja osan kohdalla ystävyys on muuten vain hiipunut. Kuitenkaan matka, aika tai paikka eivät rajoita millään lailla lämpimien muistojen uudelleen muistelua. 

Jos kokeilet harjoitusta, tulet huomaamaan että muistojen kätköissä on monia mukavia hetkiä joita et ollut aikoihin miettinyt.

Teinkin itse seuraavanlaisen harjoituksen. Mietiskelin elämääni taaksepäin ja yritin palautella mieliini ihmisiä joiden kanssa olin jakanut jonkun mukavan hetken mutta joita en ollut ajatellut vuosikausiin. Oli virkistävää palata lapsuuden päiväkotiin Uimaharjuun, ala- ja yläkouluun Enoon, armeijaan Lahteen ja opiskeluaikoihin Kuopioon. Toki piipahdin myös lukiossa sekä urheilun myötä useassa eri tapahtumassa. Oli hienoa huomata että matkanvarrella on sattunut paljon mukavia kohtaamisia. Toisaalta olen myös lähiaikoinakin tavannut lukuisia uusia, mukavia tuttavuuksia joihin en kuitenkaan arjessa ole yhteydessä.

Jos kokeilet harjoitusta, tulet huomaamaan että muistojen kätköissä on monia mukavia hetkiä joita et ollut aikoihin miettinyt. Anna muistojen tuoda hymyä elämääsi. Toki muistin myös ikäviä muistoja. Mutta olen antanut anteeksi mielestäni epäoikeudenmukaiset ja ikävät teot. Sillä negatiivisia tunteita on turha kantaa mukanaan. Ne eivät hyödytä ketään, päinvastoin vievät tilan ja mahdollisuuden uusilta, mukavilta tapahtumilta.

Antamalla anteeksi olet yställinen itsellesi.

Hyvää ystävänpäivää!