So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

hyvinvointi

Joulu on antamisen ja saamisen aikaa

Muistan hyvin lapsuudestani tonttujen kurkistelut ikkunoista, Korvatunturille kirjeen kirjoittamisen tärkeyden ja odottamisen aiheuttaman jännityksen aattoiltana. Olihan joulupukki varmasti saanut kirjeeni ja mitähän tontut olivat minusta kertoneet? Lapsena saaminen oli kieltämättä se johtava ajatus eikä antamisen aiheuttama lämmin tunne ohjannut vielä silloin tekemistä.

Myöhemmin antaminen on noussut tärkeämmäksi, eikä kirje joulupukille ole enää se jouluun valmistautumisen merkittävin teko. Nähdessäni Hopen, Nesteen ja Mantsisen Zero Exclusion -kampanjan, syntyi päätös omasta joululahjasta.

Arkiset valinnat kotona, koulussa tai työpaikoilla voivat johtaa iloiseen mieleen, eikä tekojen tarvitse olla suuria.

Kampanjan oivallus on upea. Samalla kun annat, samalla myös saat. Tuen kohdentuminen apua tarvitseville perheille, lapsille ja nuorille, lämmitti mieltäni. Myös nuorien taiteilijoiden esille nostaminen on upea ele. Antamisen mahdollisuus voimisti joulumieltäni entisestään. Antamisen ilon lisäksi sain upean taideteoksen, jonka katseleminen syventää tunnetta entisestään. Kyseessä on syvällinen, upea teos, joka kuvastaa tekijänsä Kip Pääkkösen kykyä tulkita elämää taiteen keinoin.

Antaminen ei saa kuitenkaan rajoittua vain joulun aikaan. Valmentaessani olen huomannut jatkuvuuden olevan tärkein yksittäinen asia, joka tuo kehitystä. Joensuun Mailan valmennusfilosofia pyrkii koko ajan luomaan ilmapiiriä, jossa kaikilla olisi hyvä olla. Hyvien tekojen suuruus ei ole merkityksellinen, vaan se, että niihin pyritään päivittäin. Hyvä ilmapiiri ei synny hetkessä eikä se pysy yksittäisillä teolla, vaan se on kokonaisuus, jota vaalitaan arkisilla valinnoilla.

Aloitin viime keväänä yrittäjänä aivan uudenlaisessa ympäristössä. Olen yrittäjänä Go On Joensuussa, joka tarjoaa laaja-alaisesti henkilöstöpalvelua. Pyrimme rakentamaan sitä samalla positiivisen ilmapiirin asenteella, millä myös valmennusta Joensuun Mailassa teemme. Vastoinkäymisiä tulee meille jokaiselle, mutta ratkaisevaa on se, miten niihin suhtautuu. Omaa suhtautumistaan vastoinkäymisiin on hyvä mietiskellä näin joulun aikaan. Jos vastauksen löytää, sitä on hyvä toteuttaa jokaisena päivänä joulun jälkeenkin.

Me ihmiset teemme sen millainen maailma ympärillämme on. Arkiset valinnat kotona, koulussa tai työpaikoilla voivat johtaa iloiseen mieleen, eikä tekojen tarvitse olla suuria. Olen kiitollinen, että minulla oli mahdollisuus osallistua tähän kampanjaan, sillä itsellänikin on ollut aikoja, jolloin tämä ei olisi ollut mahdollista.

Joka päivä on mahdollisuus tuottaa hyvää mieltä ympäristöön ystävällisten, täysin ilmaisten tekojen kautta.

Hyvää joulun aikaa!