So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ihmissuhteet

Kuppi kuumaa

Raskas päivä takana ja olet menossa kohti kotia. Mietit matkan edetessä että kuppi kuumaa kaakaota maistuisi. Samalla kun talven kylmyys porautuu luihin ja ytimiin, kasvaa himosi kaakaota kohtaan. Näet jo lempimukisi huulillasi ja tunnet lämmittävän kaakaon lievittävän kylmää oloasi. Mietit että kotona oleva kumppanisi on varmasti parasta aikaa valmistamassa sinulle suussa sulavan makuista, suklaista juomaa.

Kupin vieressä lienee myös pala lempisuklaatasi, Fazerin sinistä. Heität takin naulakkoon, nuuhkit uteliaana ilmaa. Ei suklaista kaakaon tuoksua.

Kupin vieressä lienee myös pala lempisuklaatasi, Fazerin sinistä. Heität takin naulakkoon, nuuhkit uteliaana ilmaa. Ei suklaista kaakaon tuoksua. Ei ole väärin miettiä tilanteita etukäteen. Aina kun tilanteisiin liittyy toinen ihminen, se kuitenkin on harvoin sellainen kuin kuvittelimme. Jos mietit yllä olevaa tapahtumaa, tajuat että olisi ollut todella mukavaa jos kuppi kaakaota, suklaalla höystettynä, olisi ollut odottamassa. Ei kuitenkaan ole mahdollista että ihmiset ympärilläsi tietäisivät toiveesi. On varmasti viisautta lopettaa turhat oletukset. Kun et toivo mitään, et myöskään pety. Toisaalta on olemassa myös toinen keino, joka suotuisissa olosuhteissa voi toimia.

Meille ihmisille on luotu kommunikoinnin taito. On turha säästellä sitä. Välillä tuntuu että siirrymme koko ajan kohti passiivisempaa tapaa kommunikoida. Tekstillä kirjoitettu viesti on huomattavasti vaikeampi ymmärtää kuin puhe. Saamme tietoa puheen äänenpainoista, tavasta lausua asioita. Läsnäolo lisää entisestään informaatiota, sillä silloin myös kehon kieli antaa vihjeitä keskustelun tueksi.

Hymiöiden aikakaudella tuntuu että fyysisen passiivisuuden kirjoon on tullut jopa kasvojen lihakset, emme viitsi enää puhua. Mikäli kehität kommunikointitaitojasi, kasvaa todennäköisyys sille että kaakao ja Fazerin suklainen yllätys odottavat sinua kotosalla.