So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Harrastukset

Peli-ilta

Tuijotan jännittyneenä noppaa. Tarvitsisin viitosen että pääsisin ensimmäisenä Cape Towniin. 500 punnan palkinto tulisi tarpeeseen sillä matkallani Afrikan halki, rosvo on jo kahdesti osoittanut inhottavan pyssynpiippunsa käännetystä pelimerkistä minua kohti. Samaan aikaan seuraan vastustajieni liikkumista pelilaudalla. Yhden pelaajan tuuri hieman hämmästyttää. Jo toinen rubiini käännettynä ja hänen kassansa pullistelee seteleistä. Minä siis tallustelen tyhjätaskuna. Onnekseni kukaan ei ole vielä löytänyt afrikan tähteä. Vaikka pelissä onkin hyötyä rahasta, silti tähti merkitsee enemmän. Yksi hyvä opetus elämään yleensä, rahalla on toki merkityksensä mutta tärkeää olisi oivallus elämän tähdistä. 

En väitä ettenkö olisi nauttinut elämyksistä virtuaalilasit päässä. Pelimaailma on mennyt huikeasti eteenpäin. Mutta 66 vuotta sitten keksitty afrikan tähti tuotti myös mainion elämyksen.

Olen parasta aikaa Lontoon Romfordissa, asunnossa jossa yhdessä huoneessa on Playstation 4 ja toisessa huoneessa HTC Vive. Virtuaalista pelimahdollisuutta on siis kohtuullisesti. Silti parhaat hykerrykset syntyivät kun pelasimme afrikan tähteä. Nuoren pojan hyväntuulinen nauru muistuu elävästi mieleeni vieläkin. Olin siis menossa Cape Towniin, jätin kääntämättä  matkalla olevat pelimerkit, koska halusin olla ensimmäisenä perillä. Halusin saada 500 punnan palkinnon. Ja kun viimein pääsin perille, otin kassasta 400 puntaa (koska maksoin 100 puntaa käännöstä) ja aukaisin merkin. Ei! Kolmas rosvo tuijotti minua huivi naaman edessä. Silloin kilpakumppanini repesivät nauruun. Ahneella oli siis se loppu, jonka tiedämme.

Lautapeli hetki tarjoaa oivan hetken olla läsnä perheen ja kavereiden kanssa. Yleensä siinä on aikaa keskustella kaikkea muutakin kivaa pelin tiimellyksessä. Omaa vuoroa odotellessasi, jännität vastustajien tuuria tai taitoa, pelistä riippuen. Noppapeleissä joudut tyytymään lukemiin, joita saat, et voi kiirehtiä. Toki joskus isoja numeroita tulee kuin liukuhihnalta.

En väitä ettenkö olisi nauttinut elämyksistä virtuaalilasit päässä. Pelimaailma on mennyt huikeasti eteenpäin. Mutta 66 vuotta sitten keksitty afrikan tähti tuotti myös mainion elämyksen. Pelissä oli tuuria, epäonnea ja jännitystä. Ja voiton korjasi lopulta joku muu kuin minä.