So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Lukeminen

Viimeinen pelimatka Joensuun Mailan mukana (ainakin tällä kaudella) on esillä. Kauden aikana Pohjolan Matkan linja-auto on tullut tutuksi. Vaikka matkustaminen on väillä aika raskastakin, niin se mahdollistaa kuitenkin aikaa yhdelle lempiharrastuksistani.

Lukeminen on ollut minulle nuoresta saakka mielekäs tapa viettää aikaa omien ajatusten kanssa. Nopsajalka intiaanikirjat ja 3 etsivää sarjan "jännärit" olivat alakoulu iässä suosikkejani. Murrosiässä Nick Carter pokkarit istuivat käteeni ja James Bondimainen miljöö vei silloin mukanaan. Lukioajan suosikkeja olivat Tom Clancyn dekkarit. Myöhemmin lukeminen monipuolistui ja nykyisin kirja joka saa mielenkiintoni voi olla Lee Childin Jack Reacher sarjaa, Paolo Coelhoa, jonkun mielenkiintoisen ihmisen elämänkerta tai joku elämäntaidon opas. Tai sitten se voi olla ihan jotain muuta.

Nyt reissussa on mukana Coelhon Yksitoista minuuttia, Tollen Uusi maa ja Paramahansa Yoganandan Joogin elämänkerta. Otan usein mukaani useamman kirjan, sillä luen fiiliksen pohjalta. Joskus tuntuu että syvällisemmän lukuhetken väliin on mukava tapailla jotain kevyempää opusta. 

Kirjojen lukeminen on siis minulle toisaalta tapa viettää aikaa mutta pääosin oiva keino oppimiseen. On selvää että syvälliset, elämäntapa oppaat antavat ohjeita ja opastusta elämää varten. Kuitenkin myös kevyemmästä kirjallisuudesta löytyy usein paljon piilotettuja ohjeita elämän eri osa-alueille. Ennen kaikkea myös se että, uppoudut omiin ajatuksiisi ja annat mielikuvituksen laukata, antaa ainakin minun aivoille mielekästä tekemistä. 

Haaveenani on ollut kirjoittaa vielä joskus oma kirja. Sitä hahmotellessani olen oivaltanut työn määrän, jonka jokainen kirja joka eteeni on tullut, vaatii. Se on lisännyt arvostustani kirjoja ja kirjoittajia kohtaan. Eräs blogini onkin pohja kirjalle, jota joskus hahmottelin. Tässä linkki tuohon blogiin http://so-up.fi/henrilomu/kolme-viisasta-miesta 

On useita kirjoja joita voisin suositella mutta jos yksi pitäisi valita niin valintani olisi seuraava: Zen ja psykoanalyysi. Tässäpä olisi linkki siihen kirjaan. http://www.basambooks.fi/kirja/9789522601056/zen-ja-psykoanalyysi/ 

Nyt jatkan matkaa kohti Kouvolaa ja ottelutapahtumaa pronssimitalista. Matkan aikana käsittelen pelaajien lihaksistoa kuntoon mutta aikaa jää myös lukemiselle. Mukava matka siis tulossa!