So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ihmissuhteet

Naamiot

Naamioihin sonnustautuneet henkilöt käyvät kiivasta keskustelua. Kädet heiluvat tiuhaan tahtiin ja välillä toinen henkilö on jo poistumassa, mutta päättääkin palata takaisin. Keskustelu jatkuu yhtä kiihkeänä kuin ennen hetkittäistä poistumista. Ohi kulkee mustiin viittoihin ja naamioihin sonnustautuneita ihmisiä. Et voi tietää onko naamion takana mies vai nainen. Voit myös arvailla henkilöiden sosioekonomista asemaa mutta sekin on kovin hataralla pohjalla. Naamion takana voi olla työläinen tai jopa itse doge. Eletään keskiaikaisessa Venetsiassa.

Huvittelumielessä naamioiden käyttö voisi olla myös meille suomalaisille oikein piristävä tapahtuma. Joten tuumasta toimeen ja naamiaisia suunnittelemaan.

Tuolle kaupungille oli tyypillistä tuona aikana, naamioiden lähes jatkuva käyttö. Naamioiden suojissa sai rauhassa arvostella valtaapitäviä ja se toimikin eräänlaisena yhteiskuntaa kehittävänä tapana toki muutenkin demokraattisessa Venetsiassa. Kadunmiestä pyydettiin jopa arvioimaan valtion toimintaa valtaapitävien taholta, naamion takaa, nimettömästi. Pystyit siis rauhassa, ilman seuraamuksia, antamaan palautetta valtion johdolle. Eikä naamiokäytäntöä hyödyntäneet ainoastaan kadunmiehet. Doget tai siksi pyrkivät pystyivät huoletta käyttäytymään välillä huomattavasti rennommalla otteella ollessaan naamioituna. Naamioiden käyttö toimi siis jonkinasteisena lomana valtaapitäville. 

Usealla meistä on elämässään monia rooleja. Töissä olemme varmasti erilaisia kuin kotona. Samoin harrastuksissa toimimme monesti eri ympäristössä, eri ihmisten kanssa. Toivon kuitenkin että olimmepa missä roolissa tahansa, emme tarvitsisi naamioita peittämään sisintämme tai ajatuksiamme. Voisimme toimia joka paikassa ihan omana itsenämme. Uskaltaisimme puhua itselle tärkeistä asioista ilman naamion suojaa. Olisi toivottavaa, että emme käyttäisi aikaa saadaksemme entistä hienommat naamiot vaan keskittyisimme vahvistamaan itseämme.   

Huvittelumielessä naamioiden käyttö voisi olla myös meille suomalaisille oikein piristävä tapahtuma. Joten tuumasta toimeen ja naamiaisia suunnittelemaan.