So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Harrastukset

Nurkan taakse katsominen

Yleensä lenkkeilen pitkin joen vartta. Se on kaunista seutua kaikkina vuodenaikoina. Lenkkireitti kulkee ylisoutajan sillalle ja sieltä toista puolta takaisin. Tänään kuitenkin päätin juosta pitkin kaupungin katuja. Syy siihen oli että halusin katsoa kaupunkia uudella tavalla. Halusin nähdä, mitä nurkan takaa löytyy. 

Sitä helposti kangistuu tiettyihin kaavoihin. En väitä etteikö joenvieruslenkki tulisi jatkossakin olemaan suosikkini. Mutta on hyvä välillä katsella asioita eri vinkkelistä. Siksi lähdin pois tutulta reitiltä. Kaipasin vaihtelua. Helposti unohtuu ettei vaihtelun hakemiseen aina tarvitse kaupunkia vaihtaa. Riittää kun muutat reittiäsi hieman. Oli mukavaa kokea tuo toisenlainen lenkki. Askel oli kevyt ja utelias. Toki kaupunki on tuttu, mutta silti kun keskityin tarkkailemiseen, se näytti pieniä yksityiskohtia joita ennen en ollut huomannut.  

Olo lenkillä oli normaalia parempi. Ajatus oli kirkkaampi ja ryhti parempi kuin pitkään aikaan. Vaihtelu virkistää. Kesken lenkin löysin nipun avaimia. Niissä oli tietyn kauppaliikkeen ketju ja ovilätkä. Kauppa oli vielä auki, niinpä kiikutin avaimet kassalle. Olo parantui entisestään kun tiesin avaimien löytävän omistajansa. Olen itsekin joskus hukannut avaimeni, eikä se tunne ole mitenkään mukava. 

Tiedän toki tunteen, milloin myös kaupungin vaihtaminen on hyväksi. Tänään Joensuu riitti vallan mainiosti ja täältä löytyy vielä paljon reittejä joita en ole juossut ja aistinut. Mutta kieltämättä lenkit täysin uusissa kaupungeissa tai ympäristöissä ovat myös mahtavia kokemuksia. Valmennuksen ansiosta olen kierrellyt paljonkin niin suomessa kuin maailmallakin. Uskon että ensi kesänä Seinäjoen, Hyvinkään, Kouvolan sekä muiden superpesis kaupunkien pesäpallokentän ympäristöt tulevat tutuksi.

Odotan sitä.