So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ihmissuhteet

Onnen tavoittelu

Haluaisin kertoa ajatuksia onnellisuudesta. Tähän aiheeseen törmää niin kovin usein. Usein mielletään että ilo on onnellisuuden synonyymi. Sitä se ei tietenkään ole mutta tottahan toki iloa tarvitaan onnellisuuteen. Myös nautintoa tarvitaan onnellisuuteen. On selvää että pelkästään iloa ja nautintoa hakien ei onnellista elämää voi saavuttaa.

Mutta jatkuvaan ilon ja natinnon etsimiseen turruttamalla negatiivisia tunteita, ei silti kannata lähteä.

Se miksi otan asian esille, liittyy ilmiöön nimeltä onnen tavoittelu. Se tarkoittaa sitä että iloisia ja nautinnollisia hetkiä haetaan tai vahvistetaan ulkoisin keinoin saadaksemme onnellisuutta. Nautintoa ja iloa haetaan turruttamalla tunteitamme unohtaaksemme negatiiviset tunteet. Varmasti meille jokaiselle tulee mieleen edellä mainittuja toimintamalleja. Toisaalta on varmasti hetkiä jolloin voi olla hyväksikin hetkiseksi paeta surua, pelkoa tai vihaa. Mutta jatkuvaan ilon ja natinnon etsimiseen turruttamalla negatiivisia tunteita, ei silti kannata lähteä.

Onnellinen elämä vaatii siis elämän perusasioiden hyväksymisen. Ihmisen elämään kuuluu ilon tunteet. Mutta yhtä hyvin siihen kuuluu myös surua, pelkoa ja vihaakin. Toivoisinkin jokaiselle viisautta hyväksyä myös harmilliset ja kivuliaat tapahtumat osaksi elämää. Sillä silloin on mahdollista saavuttaa tuo syvempi onnellisuuden tunne, joka pysyy vastoinkäymistenkin jälkeen. 

Tosiasia on myös se että taakat ja vastoinkäymiset eivät jakaudu tasaisesti. Silloin kun tuo oma taakka tuntuu todella painavalta, olisi hyvä katsoa asiaa ulkopuolisin silmin. Mitä sanoisi hyvälle ystävälleen joka olisi vastaavanlaisessa tilanteessa. Kehottaisitko häntä luovuttamaan vai soisiko hänelle jonkun lohduttavan sanan tai teon. Niin. Olemme usein ankarampia itsellemme kuin ystävillemme . 

Voit olla pitkällä tuon negatiivisten asioiden ymmärtämisen kanssa. Hyväksyt siis myös kipeät asiat elämääsi. Kivuliaiden asioiden hyväksymisen lisäksi, ihmisen pitäisi olla tyytyväinen omaan elämään juuri tällä hetkellä. Jos näin ei vielä ole, toivon että sinulla on ymmärrys siitä, mitä haluat elämässäsi muuttaa ja voimia noiden toimenpiteiden tekemiseen. 

Tiivistin lokakuussa 2014 tuon yllä olevan muutamaan lauseeseen. Jotenkin englanninkielinen versio onnistui minusta paremmin ja jo yli 33 tuhatta ihmistä on siitä tykännytkin. Tässä linkki tuohon jos haluat käydä sen lukemassa. Happiness by Henri