So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

hyvinvointi

Ominaisuudet

Pienenä poikana minä mietiskelin välillä aikani kuluksi mikä eläin haluaisin olla. Katselin vastaukseni tueksi kuvia ja ominaisuuksia eri eläimistä Tammen julkaisemasta Media tietosanakirjasarjasta. Lähestulkoon aina vastaus omiin kysymyksiini oli jokin kissaeläin, leijonasta gepardiin. Ehkä siitä syystä, ollessani valmennusmatkalla Englannissa, en voinut vastustaa yllä olevaa puisen veistoksen voimaa. Eläinhahmo oli kuitenkin sen verran kookas, että jouduin ostamaan uuden laukun jotta sain leopardini Suomeen. Mutta edelleen olen sitä mieltä, että vaivannäkö kannatti.

Elämää pitää elää vahvuuksien voimalla heikkouksia kehittäen.

Lapsuuden maastojuoksu kisoista löytyi yhtäläisyys, joka sopii yhteen kissaeläin teeman kanssa. En koskaan halunnut juosta matkaa kokonaan vaan pyrähtelin eteenpäin lyhyin etapein. Heti alusta kiihdytys täyteen vauhtiin. Sitten hengähdystauko ja kun muu joukko saavutti minut, uusi pyrähdys. Sama asia toistui hiihtokisoissa. Erittäin räväkkä alku ja sitten tauko, jossa kerkesin katselemaan luonnon ihmeitä metsän siimeksessä. Toki tuolla tekniikalla pärjäsi vain tiettyyn ikään saakka ja niinpä jatkoin suosiolla vain lyhempien matkojen juoksemista.

Kirjoituksen ideana ei ole kertoilla lisää yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia eri eläinryhmien kanssa. Ennemminkin muistuttaa siitä tosiasiasta että meillä jokaisella on omat ominaisuutemme. Monesti tuhlaamme energiaa ja jopa terveytemme yrittäessämme olla jotain muuta kuin olemme. Syömme ruokaa jota elimistömme vierastaa tai teemme harjoituksia jotka ovat kehollemme haitallisia. Seuraamme trendejä jotka eivät ole tehty meitä varten. Elämää pitää elää vahvuuksien voimalla heikkouksia kehittäen. Kun on löytänyt pääpiirteet ja raamit elämälleen, toki on tärkeää vahvistaa myös heikkouksia. Mutta keskittymällä vain omiin heikkouksiin, menettää paljon mahdollisuuksia joita omien vahvuuksien hyödyntäminen voisi tuoda.

Pantteri kuva tuo toki mieleeni myös taistelun koripallon Suomen mestaruudesta. Toivon että Joensuun Katajalla riittää jännittäviä pelejä koko kevääksi. Ja toivottavasti he urakan päätteeksi nostavat jo vuodesta 1962 voittopalkintona kiertäneen Pantteri-patsaan, korkealle ilmaan.